Jo to jsem se "překouknul" s tím AOO - omlouvám se. Ale s tím kreslením ve Writeru pravdu nemáte. Je to modulem Draw, jen to tam není napsané. Je to prakticky OLE. Totéž platí o grafech. Jsou to vždy jen objekty Draw. To byste věděl, když by jste zkoušel programovat grafiku. Volají se funkce Drawu. Jinou možností je malovat přes Javu, nebo jiným - makry podporavaným jazykem.
AOO doma mám, ale tam se dostanu až nejdříve v pondělí. Tady nemám žádnou možnost. Jsem u mladejch a zeťák má málo místa na disku spolu s nainstalovaným MSO 2003.
Ale to, že neuloženou práci Writer nevidí v navigátoru je logické a chyba to na 99% není. Impress se chová spíš jako "Hlavní dokument" ale stím, že stojí na modulu Draw, zatímco "Hlavní dokument" stojí na Writeru. Proto do toho uvádím kontext na Draw.
Právě proto, že Impress používá zejména vkládání obrázků má jistě usnadněnu práci s importními filtry oproti Writeru, nebo možná i proti Drawu. Například Writer umí naimportovat desítky textových formátů. Ale nepochybujme o tom, že by ostatní aplikace uměly více než několik málo předinstalovaných.
Jestli to tedy po uložení vidět je, pak je to velice pravděpodoně v naprostém pořádku. Asi by se dalo pochybovat, když byste si byl jist, že to tak Writer dřív dělal. Ale technicky, ani jiný postup potřeba není.
Podobně se chová Basic. Nejlepší je ukládat přímo v Basicu, pokud něco píšeme. Už se mi povedlo mockrát přepnout na list Calcu, kde ikona pro uložení nesvítí. Vypnout to jde jako skupinu, ale Basic samozřejmě není uložen. Když uložím Basic, uloží se i Calc - a i opačně by to mělo fungovat. Jenže právě proto, že po přepnutí není Calc označen za neuložený, lze ho shodit ve skupině (celý OO.org) a data v Basicu jsou fuč. Ve starších verzích měl Calc+Basic tuto vlastnost i bez "skupiny".
Dokonce bych řekl, že by to mohl být zdroj problémů.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ