Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 22. 10. 2013 09:28:13

Jar
Člen
Registrace: 17. 11. 2009
Příspěvků: 53

makro na změnu šířky sloupce - VYŘEŠENO

Zdravím,
níže uvendený kód opsaný a upravený ze seriálu Malá makra (Malá makra - Jak na řádky a sloupce v makrech) mi nechodí.


Sub Main
    doc = thisComponent
    list = doc.sheets(0)
    list.columns(0).Weight = 2000
End Sub


Hlásí mi to chybu: Vlastnost nebo metoda nenalezena: Weight.

Nevíte v čem je problém?
Díky za pomoc.


_________________________________________________

Značím jako vyřešené


;o)

Editoval sedlacekdan (10. 11. 2013 12:19:01)

Offline

#2 22. 10. 2013 10:11:41

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,526

Re: makro na změnu šířky sloupce - VYŘEŠENO

Jo je to tak. Mrknu na to. Pokud potřebujete něco konkrétně, tak fungují nahrávaná makra. Tedy musíte povolit nahrávání maker pro LO 4.xxx. Já jsem to udělal jen tak bleskem, když by bylo potřeba.

sub SirkaSloupce_A
rem ----------------------------------------------------------------------
rem define variables
dim document   as object
dim dispatcher as object
rem ----------------------------------------------------------------------
rem get access to the document
document   = ThisComponent.CurrentController.Frame
dispatcher = createUnoService("com.sun.star.frame.DispatchHelper")

rem ----------------------------------------------------------------------
dim args1(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args1(0).Name = "ToPoint"
args1(0).Value = "$List1.$A$1"

dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoToCell", "", 0, args1())

rem ----------------------------------------------------------------------
dim args2(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args2(0).Name = "ColumnWidth"
args2(0).Value = 2000

dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:ColumnWidth", "", 0, args2())
end sub

Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 22. 10. 2013 10:21:53

Jar
Člen
Registrace: 17. 11. 2009
Příspěvků: 53

Re: makro na změnu šířky sloupce - VYŘEŠENO

Děkuji za to mrknutí :-)
Jinak potřebuji nejenom změnit, ale i zjistit šířky sloupce.
To UNO není obecně pro mě moc stravitelné, ale když vše selže ...
Ještě jednou díky.

Offline

#4 22. 10. 2013 10:28:13

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 769

Re: makro na změnu šířky sloupce - VYŘEŠENO

I mistr se občas překlepne. Nemá být Weight ale Width:

Sub Main
    doc = thisComponent
	list = doc.sheets(0)
    list.columns(0).Width = 2000
End Sub

Offline

#5 22. 10. 2013 12:37:59

Jar
Člen
Registrace: 17. 11. 2009
Příspěvků: 53

Re: makro na změnu šířky sloupce - VYŘEŠENO

Zdravím

Díky za pomoc. Je to ono :-).
Může prosím někdo chybný text opravit ve seriálu "Malá makra ..."
Děkuji

Offline

#6 10. 11. 2013 12:19:26

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: makro na změnu šířky sloupce - VYŘEŠENO

Děkuji za upozornění, požádám o opravu.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí