Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 21. 10. 2013 19:00:22

Kerim80
Člen
Registrace: 21. 10. 2013
Příspěvků: 9

vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

ahoj, snad mi někdo pomůže.

Mám otevřený sešit v calc, v něm mám několi karet. Na první kartě "přehled" mám v jednotlivých řádcích napsaná data. Jednotlivému řádku v "přehledu" přísluší jedna karta "věc". Potřebuji aby se mi data v jednotlivých řádcích, zobrazily v příslušných kartách "věc" odpovídající příslušnému řádku. Tohle není problém, vím jak na to ale potřebuji ještě jednu věc. Když se mi na kartě "věc" data objeví aby při dalším zápisu starší data zůstávaly a nebyly přepisovány novými, zůstala tzv. historie.


_____________________________________________________
Značím jako vyřešené


;o)

Editoval sedlacekdan (21. 11. 2013 18:19:22)

Offline

#2 21. 10. 2013 19:40:13

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Řešit to lze, ale automaticky to jde jen makrem. Jinak by jste musel vždy stará data - hned po načtení zkopírovat a vložit jen jako hodnoty (nebo rozpojit odkaz, pokud použijete tuto funkci) a vedle (v buňce, nebo listě) nastavit aktivní odkaz.
    Podle popisu máte například v "přehledu = 1. list" 15 položek (řádků) a ke každému takovéme máte samostatný list, kam zapisujete historii jednotlivé položky. Celkem tedy 16 listů. Je to celkem jedno, i když byste historii zaznamenával do jediného vedlejšího sešitu - řádek = řádek "přehledu", ale sloupce podle historie.



Odkazy se vždy aktualizují (tedy stále se přepisují, ale neukládají). Znamená to, že vzorcem takovouhle funkci nezajistíte. Musíte ukládat růčo, nebo makrem podle výše uvedeného popisu. Právě u makra záleží vice na tom, jak architektura seznamu vypadá. Je - li tomu tak a potřebujete makro, postněte sem ukázku. Já, nebo někdo jiný Vám pomůžeme.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 25. 10. 2013 19:42:30

Kerim80
Člen
Registrace: 21. 10. 2013
Příspěvků: 9

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Díky za informace, myslel jsem si že to jinak nepůjde než-li Makrem. Makra bohužel neumím tak bych byl rád za pomoc. Rád bych tu vložil vytvořený soubor s ukázkou ale netuším jak.

Offline

#4 26. 10. 2013 06:07:13

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Když otevřete diskusi ke konkrétnímu tématu - zde je to "Calc", tak hned první příspěvek je od Dana Sedláčka "Jak vložit soubor". Můžete také uložit na "Leteckou poštu", nebo "Uložto" a odkaz sem vykopírovat.

Editoval neutr (26. 10. 2013 06:08:13)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 31. 10. 2013 18:17:21

Kerim80
Člen
Registrace: 21. 10. 2013
Příspěvků: 9

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

vkládám odkaz na soubor
Evidence prostředků

Offline

#6 31. 10. 2013 22:48:13

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Tak jsem na to kouknul a fofrem jsem udělal ukázku, kterou jsem popsal tak, abyste to byl schopen popřípadě sám dodělat. Mám ale zkušenost, že teprve následně přijde uživatel na to, že by chtěl ještě něco dalšího, nebo jiného.
Je to tady Evidence


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 1. 11. 2013 21:12:17

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 769

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Tak jsem se na taky podíval.

Proč je špatné editovat jednotlivé karty a do přehledu dotahnout jen poslední hodnotu?

To lze vzorci řešit poměrně snadno.

Offline

#8 1. 11. 2013 21:56:45

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Ono je to opačně - tedy pokud jsem to správně pochopil. Vzorce se načítali v originále z prvního listu. To znamená, že aktivní vzorce byly v listech a pak jen těžko dají odezvu na první list - i když i to jsem původně řešil vzorcem. A co když takto bude zadávat 15 položek denně? Nesplete se při ukládání? Nebude potřebovat nejaký kontrolní mechanizmus?......,..... a td.
    To co je tam jako motor podmíněného formátu původně odkazoval do listu. Teď makrem kontroluje kopii - ta je na sloupci L a následující. To je kvůli bezpečnosti. Omylem autor něco přepíše na koncovém listu a z jedné chyby bude mít dvě.
    Autor měl možnost editace ruční - změněný vzorec zkopírovat a na původní místo vložit jen hodnoty. Do následující řádku vykopírovat aktivní odkaz.
    Tenhle postup jsem chtěl původně řešit jako nahrávané makro - nejlépe samostatně pro každý list, i když jediné náhrávané by umělo na každém listě. Vždy by tedy musel být skok do aktivního listu - manuálně, nebo samostatným makrem.
    Pozůstatek této úvahy se projevuje jako samostatné makro pro každý list. Ale ten kdo tomu trošku rozumí vidí, že je to připraveno pro pohyb iterátorem [array ss(i,j)] - tedy jediné tlačítko pro ukládání libovolné změny libovolného řádku.
    Uvědomil jsem si, že asi vidíme opravdu jen demonstraci. Podobná evidence může mít stovky "listů". A tak jakákoliv změna záměru, nebo jen designu může znamenat potřebu přeprogramování. V tu chvíli mne napadlo, že by bylo nejlepší, když si to bude umět předělat sám. Proto jednotlivé makro s jednotlivým tlačítkem k jednotlivému řádku.



    Navíc jsem si docela jistý, že by tam mohly být ještě další vstupy a nebo i výstupy. Takhle to vypadá, že je to jen pro tisk. Při tom třeba neřeším formáty - jsou přednastavené jen v listech, jsou tam rámečky aby se vytiskla tabulka. Prostě se díváme na tiskovou sestavu, která bude potřebovat možná upravit tak, aby každý list měl hlavičku.....
    Bez potvrzení jestli je to dobré, a podobně nemá cenu něco řešit jinak. Myslím, že je lepší, když pomocí makra skočí autor do Basicu, podívá se jak vypadají rozdíly mezi makry.
    Když bude jen trošku schopný a nebo spíš ochotný tak uvidí rozdíly. Snadno pak vytvoří další makra inline - řádek - tlačítko - makro - list i nový - jako další položka. Na to ostatní přijde časem smile


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#9 3. 11. 2013 11:03:03

Kerim80
Člen
Registrace: 21. 10. 2013
Příspěvků: 9

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Tak jak to popisuje "Ip." jsem už dříve měl. Jednotlivé zápisy jsem psal do karet a pak se pořad přepínal z karty do karty. Jednodušší je pro mne vše aktualizovat v jedné kartě (přehled), poněvadž karet bude cca 250, jak správně vytušil "neutr". A karta samozřejmě je připravena pro tisk. Když dojde u prostředku ke "KO" karta se vytiskne, podepíše a založí.

Offline

#10 3. 11. 2013 12:27:37

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Ano tohle má logiku. Jenom to má zase pár háčků. 250 karet se zřejmě nedá realizovat v jediném sešitě na samostatném listu. Tedy je možné, že to už jde, ale starší verze uměly jen 99. Nejsem doma a nemůžu to ověřit.
   Je také logické, že "najít" správnou kartu z 250-ti listů by bylo peklo. Ale je možný skok makrem. Proto už je pak jedno, jestli je na 1 listu 100 karet na různých místech. Například 10 sloupců a každý 10 sestav. Na jednotlivou sestavu potom vychází 100000 řádků.
   Teoreticky těch 250 může být na jediném listě - to v tom listě, kde je i zadávání. Skok na kartu může být usnadněn hyperlinkem - klasickou klikačkou, nebo tlačítkem, popřípadě roletkou a jinak. Ale já bych se přikláněl spíš ke společnému tlačítku a vedle pole, kde se zadává číslo.
   Tisk pak může být organizován podobně, nebo z náhledu kam skočíme.



   250 řádků pro zápis vyžaduje roletku, nebo kontingenční tabulku ap. Je také možné vytvořit vstupní formulář a přes něj to krmit včetně získání výstupu (tisku).
   U podobných evidencí například dochází k pravidelným revizím a podobně. Pak je potřeba například vygenerovat denní (týdenní, měsíční) plán a seznam. K tomu bývá zapotřebí přiřadit například pracovníky, nebo vozidlo, pokud je potřeba služební cesta, a další detaily.


    Samozřejmě pak nepřichází v úvahu 1 řádek - 1 tlačítko pro každý prostředek. Otázkou je pak zda tiskové sestavy budou mít více stránek, zda se budou mazat (evidence provedených prací nemusí být archivována takto jak je tištěna zřejmě pro účel vydání pokynů opravářům, revizákům, kontrolorům ap.



     Tedy je možné, že to nepobere počítač jako objem dat a nebo to bude pomalé. Pak by se to muselo rozdělit do více sešitů [ale uživatel bude užívat (otevírat) jen jediný sešit, ostatní by pracovali "hiden" - skryté].
     Další možností je užití databáze. Pro databázi by toto bylo zcela typickou aplikací. Ale sešit to umí "snadněji", pokud to tedy "uveze".

Editoval neutr (3. 11. 2013 12:53:20)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#11 3. 11. 2013 13:07:57

Kerim80
Člen
Registrace: 21. 10. 2013
Příspěvků: 9

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Ještě jsem nezkoušel vytvořit všech 250 karet v jednom sešitě. Doteď mám právě jednotlivé sešity po padesáti kartách a proto se snažím vše zjednodušit do jediného sešitu s co možná nejméně přepínáním mezi kartami a sešity.
zkoušel jsem Vámi vytvořený sešit a v Basic to chybu 

"BASIC - chyba při běhu"
"Vyskytla se výjimka"
"Type:com.sun.stark.lan.IndexOutOfBoundsException
"Message:.

Offline

#12 3. 11. 2013 13:09:23

Kerim80
Člen
Registrace: 21. 10. 2013
Příspěvků: 9

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

A ještě jedna věc, pokud změním data v přehledu neprovedla se změna v evidenční kartě

Offline

#13 3. 11. 2013 13:34:36

Kerim80
Člen
Registrace: 21. 10. 2013
Příspěvků: 9

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Oprava - chyba v BASIC vyřešena zapnutím/vypnutím Režim návrhu

přepis údajů lze pouze v řádku 5 = ev.3. ale v kartě ev.3 to přepisuje pouze dřívější hodnoty neřadí jednotlivé změny do dalších řádků (nevytváří historii)
Ale jinak je to přesně co potřebuji, jen ještě vést tu výše zmiňovanou historii

Offline

#14 3. 11. 2013 14:20:13

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Aha to je možné. Já to dělal dost narychlo. Pokud to přepisuje původní řádek, pak je chyba v deklaraci pole - tam kde je "r1+tuším 5". Je možné, že je tam formulář posunutý oproti prvním dvěma a musí se buď ubrat řádek, nebo připočítat.
    Princip zjištění posledního řádku není ideální. Makro zjistí počet neprázdných polí a připočítá ty prázdné řádky před tabulkou + 1. Takže když by ve sloupci "A" byla mezi daty v tabulce mezera bude se dít právě to, co popisujete. Zjištění posledního neprázdného řádku není obtížné, ale bylo by to samostatným makrem, nebo funkcí. Tak jsem to narychlo uplichtil ze součtu neprázdných buněk sloupce "A".
    Nejsem doma a nemohu se na to podívat. Nejdříve v pondělí. Ale už z toho co popisujete je zřejmé, že to bude chtít jinou koncepci. Tohle berte spíš jen jako demonstraci jedné možnosti.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#15 3. 11. 2013 15:50:40

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Ještě bych doporučil odzkoušet toto:
- Vemte do paměti tabulku s objemem dat, které tam mohou být (největší možný počet).
- V novém sešitě vložte plně vyplněnou tabulku a tu zkopírujte 250x pod sebe. Jde o to otestovat, zda to může být v jednom sešitě. Proto raději vykopírujte více.
- Až to budete mít, tak to uložte a zavřete. Následně to musíte otevřít. Při tom zjistíte zda to Vaše mašina uveze. To je nyní nejdůležitější.



   Obecný postup : Otrockou práci s kopírováním si usnadníte takto:
1. Předem spočítáte (například ještě v originál sešitě, kde jste kopíroval) kolik řádků obnáší 250 tabulek. Například zjistíte, že po 30-ti řádcích je to 7500 řádků.
2. Máte v paměti tabulku, kterou budete kopírovat.
3. Ihned najedete na řádek 7500 a tam to vložíte.
4. Nyní máte tabulku na konci. Vyberete řádky, které obsahují tabulku a označíte je barvou - například žlutou. Je nutné, aby barva přesahovala šířku tabulky. Proto vyberete všechny obsazené řádky a to celé, nebo o něco více sloupců, než má tabulka. Teprve ty vyžlutíte. Je to značka na kterou budete najíždět. Proto by měla být dost široká abyste ji nepřehlédl. Když by byla široká jen jako tabulka, tak barvu smažete překopírováním a nemáte nic.
5. Následně smažte data v této tabulce tak aby zůstala jen barva - žádná data.
6. Skočíte na začátek stiskem kombinace kláves CTRL+End. Máte totiž prázdný list a proto CTRL+End = CTRL+Home (což je vlastně nutné ověřit). Pokud se dostanete jinam nežli do A1 je to chyba - jinam to jít prostě nesmí.
7. V A1 vložit tu tabulku znovu a pokračovat :
- CTRL+End
- následně šipka jednou dolů
- CTRL+šipka vlevo (jste v prvním prázdné buňce sloupce A. - tedy například A31)
- Vložit - CTRL+V
--------------------------
- CTRL+End podržet CTRL a stisknout Home.
- Máte vybrány dvě tabulky - zkopírujete je CTRL+C.
- CTRL+End
- šipka dolů (bez CTRL)
- CTRL + šipka vlevo (první prázdná buňka ve sloupci A)
- Ctrl+V (vložíte 2 tabulky, nyní máte již 4 tabulky a pokračujete stejně)
--------------------------
- CTRL+End podržet CTRL a stisknout Home.
- Máte vybrány 4 tabulky - zkopírujete je CTRL+C.
- CTRL+End
- šipka dolů (bez CTRL)
- CTRL + šipka vlevo (jste v první prázdné buňce sloupec A)
- Ctrl+V (vložíte 4 tabulky, nyní máte již 8 tabulek)
   Ve vašem případě můžete dál pokračovat binární řadou 16-32-64-128-256. To je celkem 1+2+4+8+16+32+64+128=256 tedy 7 kroků které uděláte a je to. V tomto případě byste ani značky dělat nemusel, ale ne vždy je to takhle jednoduché.
--------------------------
  Obecně například postupujete binární řadou až na počet 64 tabulek v paměti. Je jasné 64*4 je také 256, ale musíte udělat místo 2 kroků (se znovunačtením od A1) 4 kroky jen vykopírováním na konec (stále vkládáte jen 64 tabulek). Oba postupy jsou zde rovnocenné, ale jen do doby, nežli se ocitnete na hranicích kapacity operační paměti (respektive stránkovací).
  Bývá dobré konečný počet dělit dvěma dokud se nedostaneme na nějaké rozumné množství - například lichý počet (řekněme 5). Ten nakopírujete po jedné tabulce. Když máte 5, začnete binární řadou. Pak už se moc starat nemusíte, a ani nic počítat. Jen si zapamatujete například, že to je asi necelých 8. tisíc. Kopírujete (binární řadou od A1 ..konec) dokud nejste někde blízko. Když máte dojem, že by to mohlo stačit, nebo že jste už za, tak PgUp - nebo PgDw. Najedete na žlutý pruh a víte, že jste za, nebo před.


   Obecný postup umožní práci přerušit a pokračovat třeba za 5 dní, kdy už si detaily nepamatujete.
Existuje ale brutálnější metoda. Nakopírujete 1 plný testovací řádek - zadáte úsek a vykopírujete naráz celý. To je nejrychlejší, ale například zjistíte, že je to na hranici možností, a že ve skutečnosti tolik buněk v 1 tabulce nebude (v hlavičce je několik prázdných buněk ap). Vyplatí se otestovat skutečný tvar tabulky.


   Takto zjistíte, zda je možné realizovat vše v jediném sešitě. Pokud by se to nějak výrazně zpožďovalo, nebo dokonce sekalo a padalo - je nutné zvolit jinou koncepci.

Editoval neutr (3. 11. 2013 16:09:51)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#16 3. 11. 2013 17:07:42

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 769

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Nic proti gustu, vše se dá udělat více způsoby, ale zamyslete se nad nějakou alternativou. Tohle je v podstatě typická databázová úloha, tak zkuste třeba použít databázi.

Fakticky máte 2 tabulky : seznam ev a seznam změn. A prakticky 2 výstupy: Seznam posledních změn pro všechna ev a seznam všech změn pro vybrané ev.

Pokud z nějakých důvodů pohrdněte bází, můžete to zkusit vytvořit v calcu. Určitě to bude pohodlnější, než to co zatím vyrábíte.

(Do údržby 250 samostatných listů by mne nikdo nedonutil, ale generovat tyto listy až takový problém není. A když je umím automatiky generovat, proč to nedělat jen když to bude nutné a po použití zase smazat.)

Offline

#17 4. 11. 2013 09:12:06

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Tak jsem se konečně dostal domů. Otevřel jsem Evidenci, ale popisovanou chybu jsem nenašel. Evidence 3 dělá co má. Je dost možné, že jste některý záznam vynechal. Nejspíš jste smazal datum na posledním řádku (tam odtud se to počítá). Ještě jednou raději :
- Mezi záznamy datumů nesmí být prázdná buňka (mezera).
- Nadpis "datum" musí být v buňce A6 a za ním už jen datumy bez mezer.
   Chyba mohla vzniknout také například editací makra (změna parametrů), nebo vlastností ovládacího prvku (přiřazením jiného makra - číslo makra musí souhlasit s číslem tlačítka "Uložit Evidence 3" musí mít přiřazené makro "UlozitEvidenci_3".)


   Pokud to nemůžete zjistit, zkuste znovu stáhnout soubor. Vypněte hned "režim návrhu" (to už víte) a otestujte.



   Až budete mít názor zda vše v jednom listě, nebo vše v jednom sešitě na různých listech, nebo v různých sešitech, a nebo v databázi tak dejte vědět. Když bych měl chvíli tak pošlu ukázku jak by to mohlo vypadat v jednom listě.

Editoval neutr (4. 11. 2013 09:15:05)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#18 4. 11. 2013 16:21:07

Kerim80
Člen
Registrace: 21. 10. 2013
Příspěvků: 9

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Ano vše zkutečně funguje, děkuji. Zkoušel jsem přidat i další řádek a povedlo se mi to a vše běží jak má. Proč ale při každém zavření a otevření sešitu musím vždy vypnout režim návrhu abych mohl uložit změny údajů ikdyž před zavřením sešitu vše uložím.

Offline

#19 4. 11. 2013 17:40:13

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,527

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

To nevím. Vypadá to, že jsem to udělal já. Nechal jsem to najeté na reřim návrhu, abyste to nemusel hledat sad
   Vyzkoušejte tedy znovu deaktivovat "režim návrhu+/-" spolu s ikonou "otevřít v režimu návrhu" (ta by za to měla být odpovědná) a pak ten návrh zavřít. Tedy najděte si záložku "Zobrazit" > "nástrojové lišty" a tam to bude mít vysvícenou ikonu "návrh formuláře" - má vedle sebe fajfku. Když vše povypínáte na tomto panelu (tedy můžete také prvky ap), tak to znovu uložte.
Takže režim návrhu má dvě ikony ale vypínání tak jak potřebujete Vy by měla dělat ta "otevřít v režimu návrhu". Ačkoliv by to měla paralelně umět i ta první, která jen přepíná zapnutý a vypnutý stav.



    Doufám, že jste se do toho makra "nezamiloval" smile  Aby to vyhovovalo Vašim potřebám, musel byste zřejmě zůstat u toho Vašeho systému s více sešity. Na tom systému není dobrá koncepce. Pro každý řádek samostatné makro a tlačítko vyhovuje jen "malým" agendám.
    Tohle makro umí obsloužit všechny Vaše potřeby v jediné kopii (originálu). Může ovládat i zavřené sešity ap. Je tedy dobré, že Vás to možná baví. Je to na Vás


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#20 19. 11. 2013 18:35:53

Kerim80
Člen
Registrace: 21. 10. 2013
Příspěvků: 9

Re: vložení dat z karty do jiné karty - VYŘEŠENO

Moc Vám děkuji za rychlou pomoc s makrem. Vše funguje k mé plné spokojenosti

S pozdravem Kerim80

Offline

Zápatí