Jestli tomu dobře rozumím chcete místo desetinného čísla které zadáte získat výraz se zlomkem. Pak ale nerozumím tomu, co píšete
aby, se celé číslo, zobrazovalo, necelá část zobrazila jako zlomek.
Jako příklad uvádíte 2,5 = 5/2, nebo 1,75 = 7/4 (Tomu co je uprostřed nejak nerozumím vůbec. 0 ... 0, 2 ... 2,)
Pokud byste chtěl formát podle té první věty, vypadalo by to takhle:
2,5 = 2+(5/10). Podobně 1,75 = 1+(3/4). Když by to mělo být tak, pak byste musel použít ležatou zlomkovou čárku aby byl zlomek poznat. Číslice by pak musely být nad a pod čarou. Tohle umí jen modul "Math".
Pokud byste chtěl opravdu převod na zlomek celého výrazu tak jak uvádíte na příkladech, asi by šlo snadno převádět na decimální tvar - vše na desetiny, nebo na setiny, nebo na tisíciny atd. podle počtu desetinných míst. Nikoliv však na celočíselné podíly. To má několik záludností.
- Desetinné číslo by muselo být podílem čísel z oboru čísel N.
- Co s iracionálními čísly?
- Jak se zaokrouhlováním?
Spíš mi to připadá, že byste potřeboval vyjádření vzorcem v samostatné kolonce. Nemám ani představu, že by tohle zvládl formát buňky. Představte si, že byste zadal podíl, který nemá řešení na oboru čísel N. Připadá mi to nereálné. Dokonce mne ani nenapadá proč to dělat formátem čísla a ne výpočtem ve vedlejších buňkách, pokud je to opravdu potřeba.
Editoval neutr (21. 10. 2013 17:26:18)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ