Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 20. 10. 2013 10:11:59

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 484

Nejde otevří více souborů pouze pro čtení - přepisují se

Narazil jsem na nepříjemnou chybu.

1. Otevírám prezentaci, která je pouze pro čtení. Otevře se pouze pro čtení. Dám upravit soubor, pro editaci - doteď OK.
2. Chci otevřít ještě jednu, která je také pouze pro čtení, ovšem jakmile poklepu na tento druhý soubor, ten se otevře ale v okně aplikace toho prvního a ten mi prostě zmizí. Takže normálním způsobem není možné otevřít soubory dva.

Ověřoval jsem to na Impressu v práci (soubor na síti) i doma (ručně nastavený příznak RO).

Jedná se AOO 4.0.1, - Impressu, jinde jsem to zatím nezkoušel.

Pokud soubor otevítám z nabídky otevřít už otevřeného, tak se otevře správně. Pokud v prvním souboru udělám nějaké změny, tak se to taky otevře správně. Pokud se žádné změny neudělají, soubor se přepíše.


LO většinou poslední verze, na W10 prof. 32b/64b

Offline

#2 20. 10. 2013 12:07:09

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Nejde otevří více souborů pouze pro čtení - přepisují se

Připadá mi to povědomé. Pokud tam máte například cokoliv uzamčeného zobrazuje se "prázdný rámeček" při propojení. Může to být "sekce" ve Writer, DDE, nebo OLE objekt a výsledek je stejný. Prostě nejméně nepřímo otevíraný soubor nesmí mít žádné omezení s heslem. Možné je i omezení s "prázdným heslem", jako ochrana proti změnám a dopadne to stejně. Právě když otevřeme například zaheslovaný soubor a následně otevřeme ten ze kterého je linkovaný - jde to. Takže propojovat jen neomezované soubory. Tedy určitě nesmí mít omezení linkovaný dokument. Ten ze kterého linkujete, musí být otevřen bez hesla, ale možná "může" mít omezení (jen pro čtení, nebo proti zobrazení ap).


Setkal jsem se také s problémem, kdy si systém udržuje v paměti stav, který sice změníte a uložíte, ale systém tam stejně plácne to původní, co si pamatuje (platí to asi nejen pro Win). Připadá mi to, že jde o čas, který je nastavený v možnostech (udržování souborů v paměti). Testovat je lepší tak, že úplně vypněte propojené aplikace, nebo přímo LO, AOO. Když comp zapomene, chodí to jak má. Další možností je nastavit pravidelné obnovování odkazů (propojení) ale to je dost nepříjemné právě když se něco opakovaně testuje.

Editoval neutr (20. 10. 2013 12:10:09)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 20. 10. 2013 12:35:49

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 484

Re: Nejde otevří více souborů pouze pro čtení - přepisují se

Jenom upresnim, aby nedoslo k mylce, ze ty soubory nemaji nic spolecneho. Proste je jenom chci otevrit.


LO většinou poslední verze, na W10 prof. 32b/64b

Offline

Zápatí