Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 17. 7. 2013 14:24:22

Romo
Člen
Registrace: 17. 7. 2013
Příspěvků: 5

Jak tisknout v OO Calc buňky - VYŘEŠENO

Dobrý den,
Potřeboval bych poradit, mám nastavený A4 formulář a na každém řádku mám text + vzorec na výpočet, když vyplním hodnotu, vše mě dole spočítá celkovou hodnotu, vše funguje, akorát, když A4 tisknu a vyplním pouze 2 řádky, tak se mě zbytečně tiskne spousta řádků, které se nepoužívají a mám vytisknutou A4 se spoustou textu, který nepotřebuji tisknout, dá se nějak nastavit tisk buňky pouze v případě, že se vyplní hodnota jiné buňky ? děkuji za odpověď.

Editoval Romo (18. 7. 2013 13:16:53)

Offline

#2 17. 7. 2013 14:43:56

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Jak tisknout v OO Calc buňky - VYŘEŠENO

Dané buňky bych seskupil - jestli rozumím tomu, co chcete. Ale tím se seskupí celé řádky/sloupce.

Označil bych buňky, které chci tisknout, a zvolit ve Formátu Oblast tisku.

Editoval PetrValach (17. 7. 2013 14:49:19)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 17. 7. 2013 15:56:48

Romo
Člen
Registrace: 17. 7. 2013
Příspěvků: 5

Re: Jak tisknout v OO Calc buňky - VYŘEŠENO

To je celkem jasné, jenže já mám dokument, který se musí vytisknout celý, aby byl zarovnaný na A4 + označení buněk, které nechci tisnout by bylo na dlouho, to mě situaci neřeší. Je to tak, že na každém řádku je nějaký vzorec, třeba 1 vrut za 1 Kč, když vyplním 1 ks, ta se sečte a tento řádek chci vytisnout, ale ostatní řádky, které májí třeba hranu za 5 Kč a nevyplním, tak nechci tisknout.

Offline

#4 17. 7. 2013 16:17:48

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Jak tisknout v OO Calc buňky - VYŘEŠENO

Přečetl jste si starší příspěvky? Tam jsou podobné záležitosti několikrát řešeny.
- Běžně se to dělá tak, že se načítá dodák, nebo faktura z nějakého rozhraní, které se vyplňuje. Vy zřejmě chcete tisknout přímo rozhraní ve kterém vyplňujete.
- Druhou možností je pro tisk připravit podmíněný formát s podmínkou IF nebo odkazem na buňku. Zadá se pro celou tiskovou sestavu 1 buňka do které když napíšete například 1, tak se splní podmínka a to co není vyplněno se zneviditelní. (Běžně se na to dá použít například tlačítko), ale stačí to zadávat i ručně. Problém by jste mohl mít s tím, že to co je vybráno není seřazeno - mezery mezi položkami.
- Další možností je například kontingenčí tabulka, nebo jen autofiltr.
- Jde to jistě ještě mnoha způsoby. Například udělat kopii, kde přetřídíme a smažeme to co tisknout nechceme. Jde to snadno i ručně, avšak jestli to děláte několikrát denně, tak by to bylo na makro.

Editoval neutr (17. 7. 2013 16:20:11)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 17. 7. 2013 20:39:44

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Jak tisknout v OO Calc buňky - VYŘEŠENO

Nejlepším řešením je podle mne použití standardního filtru, kde si na kusech zvolíte jako hodnotu -neprázdný-.


Je nutné si přizpůsobit zdroj - tedy dodržovat sloupce, označit záhlaví ... .


Při troše cviku je standardní filtr stejně rychlý jako automaticky filtr, stačí větší praxe při používání klávesnice místo myši.


Jak píše neutr dá se použít i kontingenční tabulka, nebo odkazy do jiného listu.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 17. 7. 2013 23:36:46

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Jak tisknout v OO Calc buňky - VYŘEŠENO

Bože můj, standardní filtr mě teda nenapadl big_smile díky.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 18. 7. 2013 09:25:16

Romo
Člen
Registrace: 17. 7. 2013
Příspěvků: 5

Re: Jak tisknout v OO Calc buňky - VYŘEŠENO

asi nejjednodušší pro mě bude udělat "načítání dodáku, nebo faktury z nějakého rozhraní", vytvořím tedy nový list, kde zkopíruji ten samý dokument A4, akorát nevyplním buňky, u kterých zadám funkci. Nemám moc s těmito funkcemi zkušenost, můžete mě prosím poradit jak má znít vzorec ? bylo by to asi tak: když v listu A, vyplním hodnotu v buňce G1, tak zkopíruj text z buněk A1+B1+C1 listu A do buněk A1+B1+C1+G1 listu B, děkuji za odpověď.

Offline

#8 18. 7. 2013 14:51:48

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Jak tisknout v OO Calc buňky - VYŘEŠENO

Není to těžké, ale chce to ukázku. Postněte sem vzorek uspořádání dat. Do toho sešitu napište další požadavky (představy).
- Jak se to sem dá poslat popisuje vždy v úvodu tématu Dan Sedláček, nebo to dejte třeba na "Uložto", nebo "LeteckouPoštu ap".
   Já to sice popsat slovem a vzorcem umím, ale střejně by jste se zpětně dotazoval - zjeména když nemáte moc zkušeností. Jde to dokonce na mnoho způsobů. Například jen vzorci, nebo rutinovaným ručním postupem, a nebo makrem ap.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí