Děkuji za informace.
Jogin- mám verzi 3.4.1 AOO341ml(Build 9593)
neutr- Pro výkresy jsem se dlouho rozhodoval co použít aby to bylo všestrané. Zkoušel jsem ProfiCAD-tento je velmi dobrý pro elektrikáře ale pokud se do el. výkresu potřebuje vložit kus stavby tak již jsou problémy. Také jsem zkusil malování ve WIN a nakonec jsem zvolil OO. Nastavení ale se mi nedaří přesto, že se dá použít na kresbu úpravy stavby, zapojení proudu v této stavbě a i například na zhotovení rychlého jednoduchého nákresu součásti nebo kusu nábytku pro truhláře. Je nějaký jiný program, který by nezlobil s barvami? Jinak se dost divím z poznámek účastníků diskuse, že se dost málo používá DRAW. Dále pro nějaký varný postup a znázornění v grafu mi nebylo možno uspět v Calcu nebo v Excelu což se Vám bude zdát asi divné, ale na ose X jsou pohromadě dny, hodiny a minuty a na Y teplota po 10-ti stupních C a také i po desetinách stupně, takže se to nevejde. Snažil jsem se upravit Excel ale nevzal to. Udělal jsem to ale nákresem v OO. Samozřejmě že zobrazení není lineární ale přehled tam je. To jen poznámka.
PetrValach- Mám WIN7 Home Premium. Prohledal jsem v TC Data aplikací. Nenašel jsem palety.
Ondra.kl- V tomto způsobu jsem dokázal pouze měnit vždy jen jeden objekt. Je to ale pracné pro každou ´maličkost měnit styl nebo dělat F11. Nejsem si však jistý, že to dělám správně. Pro každý obrazec jsem otevíral okno Styl. Já bych potřeboval po otevření OO kreslit úplně všechno nějakou zvolenou barvou.
Mám zhotovenou knihovnu součástí, které používám, umístil jsem je na okraj výkresu a řeším to tak, že stále používám Kopírovat/Vložit. Tím jsem se vyhnul neustálé změně tloušťky čar, šipek, obrazců. Jsou jednou vytvořeny, pouze jim upravuji velikost nebo délku. Také jsem udělal šablonu s těmito součástmi nic víc ale nedokážu. Pokud by někdo měl zájem se podívat na tento výtvor mohu zde poslat. Nevím ale jak vložit výše jmenovaným soubory .otg nebo .odg
Editoval Jogin (10. 6. 2013 11:27:57)