Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 30. 5. 2013 18:51:02

jaho1
Člen
Registrace: 12. 3. 2010
Příspěvků: 5

číslování dodacího listu - VYŘEŠENO

Zdravím, potřeboval bych poradit s číslováním dodacího listu. Po vytištění dodacího listu bych potřeboval automaticky změnit číslo. Tisk DL jsem udělal přes "zaznamenat makro" a tím samím způsobem bych chtěl vymazat údaje na DL změnit číslo a kdyby to šlo tak uložit DL, aby bylo možno dohledat zpětně. DL můžu poslat, ale sem ho neumím vložit. Všem děkuji za rady a nápady.

_______________________________
Značím jako vyřešené


;o)

Offline

#2 30. 5. 2013 19:58:42

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: číslování dodacího listu - VYŘEŠENO

Opět musím napsat, že vkládání je hned první příspěvek na každém tématu, tedy i v Calcu.



   Doporuřuji podobně nahrát druhé makro. Měnící se čísla se dají udělat tak, že někde mimo tiskovou oblast uděláte v buňnce například =A1+1, - s tím, že v buňce A1 je pořadové číslo. Totéž číslo může být směrodatným pro funkci vlokup, nebo offset a podobně, která načte příslušný text - například zákazníka, zboží ap.
   Pokud Vám vyhovuje lépe mazání, pak to druhé makro může zkopírovat nejprve nové číslo, pak vymazat nebo přepsat zdrojový text (nejspíš na jiném listu), ale lepší je dát vše do 1 makra - a lze to i bez vkládaných vzorců - jen jednotlivými kroky nahranými v editoru.
   Zamyslete se : Na listu1 formulář, na listu2 v řádku (počínaje prvním) číslo DP, Vedle: Jméno, adresa, zboří, cena ap. Makro nejprve po jednotlivé položce vykopíruje číslo atd do DP, Následně odstraní vypsaný řádek z listu2, vytiskne a může (nemusí) vymazat formulář.
   Tím, že se odstraní řádek který byl vytištěn dojde k posunu další položky na pozici, která se bude tisknout následně. Ale takový postup je brutálně netechnický.


   Jde o to, že pokud máte individuýlní data pro zákazníky, pak zboží, tak musíte vše ručně připravit do seznamu, který obsahuje jen první sloupec čísel - které se doplní o data a pak se smaže postupně spolu s tiskem smaže (zůstane jen první sloupec, který navazuje číselnou řadu).
   Když to vyřešíte vzorci, budete muset načítat nejméně ze dvou seznamů, ale nemusíte nic mazat, jen připravit čísla, dle kterých budete načítat.



   Pokud nemáte chuť laborovat (což je k Vaší škodě), postněte sem ten sešit jak uvádí Dan Sedláček v každém svém příspěvku i v každém prvním příspěbku na každém tématu.

Editoval neutr (30. 5. 2013 19:59:43)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 30. 5. 2013 20:24:14

jaho1
Člen
Registrace: 12. 3. 2010
Příspěvků: 5

Re: číslování dodacího listu - VYŘEŠENO

díky za odpověď ... chtěl bych to nějak vyzkoušet sám ... budu dále študovat nápovědu. Pokud by byl někdo ochoten to tady rozepsat podrobněji tak budu rád ....

Offline

#4 30. 5. 2013 21:23:08

jaho1
Člen
Registrace: 12. 3. 2010
Příspěvků: 5

Re: číslování dodacího listu - VYŘEŠENO

jak spustím tuto(=A1+1) funkci ??

Editoval jaho1 (30. 5. 2013 21:23:26)

Offline

#5 31. 5. 2013 06:19:47

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: číslování dodacího listu - VYŘEŠENO

Posílám jednoduchý dodací list, kde je jednoduché makro na tlačítku "Nový dodák". To jednoduše načte a vloží nové pořadové číslo (Tedy obdoba toho Vámi požadovaného =A1+1), s maže předchozí výběr. Pak stačí jen zadat buď odkazem (tam kde jsou modré šipky :- "Nástroje > detektiv > předchůdci"), tedy obdoba toho =A1, nebo stačí jen připsat číslo.
   Vlevo nad tabulkou (pole jména) stačí vybrat jméno "DodacíList" a tisknout. Samozřejmě můžete vypnout například tisk podkladu - na tiskárně, nebo odbarvit celý úsek aby se neplácalo barvou.
Jednoduchý dodák


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí