Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 26. 5. 2013 15:29:13

kancelariactm
Člen
Registrace: 26. 5. 2013
Příspěvků: 3

Blokovanie buniek - VYŘEŠENO

Da sa to niekde nastavit aby som sa v CALC mohol pohybovat len po odomknutych bunkach?
Napriklad odomknute je B4  a D4  , napisem do b4 sumu dam enter a skoci mi priamo na d4 , ostatne bunky su zamknute.

Editoval kancelariactm (30. 5. 2013 21:45:13)

Offline

#2 26. 5. 2013 16:13:36

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Blokovanie buniek - VYŘEŠENO

Podívejte se na tenhle sešit

Dělá se to pomocí podmíněného formátu - podle nějaké hodnoty zvolíte zamknout a podobně.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 26. 5. 2013 17:15:50

kancelariactm
Člen
Registrace: 26. 5. 2013
Příspěvků: 3

Re: Blokovanie buniek - VYŘEŠENO

stiahol som to ale nejako nechapem, ved sa v zosite da normalne hybat, ja som si spravil tabulku a potrebujem aby sa druhy ked to bude zamknute nehybal po inych bunkach iba ktore budu na to urcene, ide mi o rychlejsie zadavanie do tabulky, ked tuknem enter tak ma to hodi o riadok nizsie a ja potrebujem ist napriklad o 3 do prava a tak, hybat sa iba po odomknutych alebo na to urcenych, neviem ci sa to da, ale raz som videl poistovacky programik v exceli a tam to chodilo iba po niektorych bunkach

Editoval kancelariactm (26. 5. 2013 17:21:24)

Offline

#4 26. 5. 2013 17:40:44

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Blokovanie buniek - VYŘEŠENO

Otázka znie, ako by ste stanovil prioritu buniek, do ktorej a v akom poradí má CALC skočiť? smile


Win XP Pro SP3, LibreOffice 5.0.5

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#5 26. 5. 2013 20:56:54

kancelariactm
Člen
Registrace: 26. 5. 2013
Příspěvků: 3

Re: Blokovanie buniek - VYŘEŠENO

to je jedno v akom poradi , predstavte si ze len 6 buniek je k dispozcii a hotovo, nikde inde sa neda ist v celom zosite

Offline

#6 26. 5. 2013 21:30:32

Tomix
Člen
Registrace: 19. 10. 2004
Příspěvků: 9

Re: Blokovanie buniek - VYŘEŠENO

Od toho jsou formuláře a šablony.

Offline

#7 27. 5. 2013 12:19:31

Schinagl
Člen
Registrace: 14. 2. 2007
Příspěvků: 36

Re: Blokovanie buniek - VYŘEŠENO

V příkladu od Neutr je krásná vychytávka se zamikáním buněk. Pro přesun jen po odemčených buňkách slouží standartně klávesa Tab, kde se přesouváte postupbě od horního řádku ke spodnímu a zpět dokola.

Offline

#8 27. 5. 2013 16:01:53

LIT
Člen
Místo Liberec
Registrace: 8. 12. 2012
Příspěvků: 41

Re: Blokovanie buniek - VYŘEŠENO

Pokud nevyhovuje klávesa Tab,lze upravit na jakoukoli jinou klávesu,která ještě nemá přiřazenou žádnou funkci. 
Nabídka Nástroje-Přizpůsobit-Klávesnice-okno Kategorie-Provést-okno Funkce-Na další nezamčenou buňku.
Pak si vyberte klávesu,nebo kombinaci kláves v horním okně a klepněte na tlačítka Upravit a OK.Tím se funkce přiřadí ke klávese.
Já mám u klávesy Enter -Na další nezamčenou buňku,Alt+Enter-Na předchozí nezamčenou buňku.
Pak se sešit chová podobně jako formulář,nejde skočit pomocí klávesnice na buňku,která je zamčená.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ
Linux Mageia 6,Libre Office 5.3.4.2, Acer Aspire E15

Offline

Zápatí