Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 21. 5. 2013 00:07:45

tomil2002
Člen
Registrace: 26. 2. 2013
Příspěvků: 19

Nefunkční hypertextový odkaz v LO 4.0.3.3. - Vyřešeno

Dobrý den , aktualizoval jsem LO z verze 4.0.2.2. na verzi 4.0.3. a mnou vytvořené dokumenty ( hypertextové odkazy v nich )  přestaly fungovat. Mám vytvořený jeden sešit kde mám x hypertextových odkazů  na další dokumenty  LO v celém mém pc  a na připojených discích a taky nějaké odkazy na internetové adresy , zkrátka to používám jako takové menu.První aktualizaci jsem provedl klasicky pomocí stažení upozornění a následně aktualizace.Nefungovalo mi to.Protože mám naklonované disky, tak jsem si vytvořil opět zálohu a na podruhé jsem to udělal stylem že jsem nejprve starou verzi odinstaloval a následně novou nainstaloval a zase to nefungovalo , dokonce se mi nepodařilo ani vytvořit nové funkční hypertextové odkazy , neuvědomuji si že bych dělal něco špatně.
Tedy při přechodu z verze 4.0.1  na  4.0.2.2. přestal fungovat personas , budiž bez toho se dá žít.Po přechodu z verze 4.0.2.2. na verzi 4.0.3 přestaly fungovat hypertextové odkazy vytvořené ve verzi minulé a nové nelze vytvořit.Jak už jsem psal výše , protože mám klony disku někdy jeden někdy dva, tak jsem se jednoduše vrátil k verzi 4.0.2.2  jen bych rád věděl kde je problém
To jsem toho napsal , snad případného čtenáře tolik písmenek neunaví a neodradí smile
Děkuji předem za pomoc M.

Editoval tomil2002 (23. 5. 2013 09:35:18)

Offline

#2 21. 5. 2013 06:26:17

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Nefunkční hypertextový odkaz v LO 4.0.3.3. - Vyřešeno

S něčím podobným jsem se fakt nesetkal, já mám vždycky nejčerstvější verzi, abych věděl o případných problémech z vlastní zkušenosti, ale tohle, zdá se, funguje dobře... co máte za operační systém, příp. desktop? Je možné, že po přeinstalaci máte špatně navázaný program na otevírání odkazů... to se mi stalo v KDE při posledním přechodu, taky jsem byl udiven, proč se mi odkazy otevírají v rekonqu. A co stará verze, zkoušel jste?


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 21. 5. 2013 10:20:17

tomil2002
Člen
Registrace: 26. 2. 2013
Příspěvků: 19

Re: Nefunkční hypertextový odkaz v LO 4.0.3.3. - Vyřešeno

Dobrý den , používám wxp sp3 , mám je v dobrém stavu , odladěné . Pravidelně aktualizované. Verze 4.0.2.2 mi funguje výborně až na ten personas, ten neřeším někde jsem se už četl kde je problém .
Co je zvláštní , tak já jsem v nové verzi ani nedokázal udělat nový funkční odkaz. No a ty odkazy původní načtené se mi taky zobrazovaly, cesta byla zadaná dobře ale po kliknutí na odkaz , adresu se nic nedělo , sešit nereagoval.Já to vyzkouším asi ještě jednou , pokud to má fungovat a nejedná se o chybu ve verzi , tak musí být chyba někde u mě.
Po návratu k verzi 4.0.2.2. je vše v pořádku.

Offline

#4 21. 5. 2013 13:32:14

tomil2002
Člen
Registrace: 26. 2. 2013
Příspěvků: 19

Re: Nefunkční hypertextový odkaz v LO 4.0.3.3. - Vyřešeno

PetrValach napsal(a)

S něčím podobným jsem se fakt nesetkal, já mám vždycky nejčerstvější verzi, abych věděl o případných problémech z vlastní zkušenosti, ale tohle, zdá se, funguje dobře... co máte za operační systém, příp. desktop? Je možné, že po přeinstalaci máte špatně navázaný program na otevírání odkazů... to se mi stalo v KDE při posledním přechodu, taky jsem byl udiven, proč se mi odkazy otevírají v rekonqu. A co stará verze, zkoušel jste?

Dobrý den , tak teď jsem se tomu věnoval a udělal jsem ještě jeden pokus. Do download složky jsem umístil tedy oba msi balíčky s verzemi 4.0.2.2. a 4.0.3.3 oba jsem si nově stáhnul abych vyloučil poškozený soubor.Nainstaloval jsem novou verzi a odkazy mi opravdu nefungují , zkoušel jsem vytvořit nové a opět bez úspěchu , byly nefunkční.V ovládacích panelech jsem verzi 4.0.3.3 odinstaloval a nainstaloval opět verzi 4.0.2.2 odkazy jsou opět funkční a navíc fungují i ty odkazy které jsem vytvořil v nové verzi a v ní mi nefungovaly.

Offline

#5 21. 5. 2013 17:25:29

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Nefunkční hypertextový odkaz v LO 4.0.3.3. - Vyřešeno

Hm tak to je v pytli... mám tu nejnovější LO na Win XP SP3 a no problem... obávám se, že chyba bude na vaší straně přijímače.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 22. 5. 2013 13:33:55

tomil2002
Člen
Registrace: 26. 2. 2013
Příspěvků: 19

Re: Nefunkční hypertextový odkaz v LO 4.0.3.3. - Vyřešeno

PetrValach napsal(a)

Hm tak to je v pytli... mám tu nejnovější LO na Win XP SP3 a no problem... obávám se, že chyba bude na vaší straně přijímače.

Tak nevím, co bych ještě mohl zkusit je odinstalovat starou verzi , projet pc , pohledat všechny složky ( data aplikací ) a tak a promazat to ještě ručně. Nevím kde všude nechává LO stopy. Určitě se podívám. Jsem jinak opravdu s LO spokojený , maximálně mi vyhovuje ovládání nemám s tím problém, neměnil bych za MSO , mimochodem ten mám doma origo 2007. Do verze 2003 to bylo ok, ale potom už mi to nevyhovovalo, tohle je lepší. No a zase ustrnout na staré verzi je hloupost , to se musí vyřešit.Nechce se mi do nové instalace wxp, mám to fakt odladěné  ( možná až moc tedy ) zdá se.... . Na jednom disku mám jen system a programy a na druhém disku mám data , to abych jednou mohl bez větších otřesů přejít na jiný operační systém.Možná bych mohl zkusit W7 , nainstalovat LO a mrknu se co to udělá s mými dokumenty.
Už neotravuju , to si jen tak povídám pro sebe když tak mě opravdte jestli něco píšu špatně.Každopádně děkuji za pomoc. Jsem rád že vím že chyba je u mě a né ve verzi 4.0.3.3.
Přeji hezký zbytek dne

Offline

#7 22. 5. 2013 18:53:02

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Nefunkční hypertextový odkaz v LO 4.0.3.3. - Vyřešeno

A zkusil jste třeba portable verzi LO? www.portableapps.com


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 22. 5. 2013 22:23:28

tomil2002
Člen
Registrace: 26. 2. 2013
Příspěvků: 19

Re: Nefunkční hypertextový odkaz v LO 4.0.3.3. - Vyřešeno

PetrValach napsal(a)

A zkusil jste třeba portable verzi LO? www.portableapps.com

Portable verzi jsem nezkoušel, ale dal jsem si tu práci a jeden disk jsem formátoval a nově jsem tam nahrál WXP a SP3 včetně aktualizací, do úplně nového systému kde nic nebylo jsem jako první nahrál LO novou verzi 4.0.3. kterou jsem si stáhl z oficiálních stránek.Problém pořád stejný.To co mám vytvořené nefunguje, zkrátka nejde to odentrovat , nereaguje to.Odkaz je v pořádku.Vytvořím-li nový odkaz tak stejná situace a ve starší verzi je vše ok. Portable verzi jsem nezkoušel , to je fakt.
Tak nevím jestli se změnil způsob ovládání , nebo je třeba někde něco povolit , zkrátka to nefunguje tak jako to šlo ve verzi 4.0.1. , 4.0.2 . Portable verzi nahraji a zkusím, nenapadlo mě to .
0:45 - poslední pokusy smile
Jinak trochu jsem hledal a našel stejný problém, je to ale německy  http://comments.gmane.org/gmane.comp.do … erman/8987
I když to ještě nemám potvrzené , vypadá to, že ve verzi 4.0.2.2. byla chyba která je asi v nové verzi odstraněna.Když se mrkneme na  nástroje,možnosti,zabezpečení,možnosti, tak dole je políčko které je ve verzi 4.0.2.2. zatržené a je tam napsáno: pro otevření hypertextových odkazů vyžadovat srtl-kliknutí , i  přes to zatržení jde hypertextové odkazy otevírat i bez toho crtl držení a to asi v nové verzi už funguje jinak a je potřeba to políčko odtrhnout.
Ještě přidám tenhle odkaz k nahlédnutí
https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=63885
Takže , 23.5. 10:30 - vyřešeno , je to tak jak jse našel včera na těch německých stránkách.Jedná se o zatržení políčka v zabezpečení. Vš je ok, ale stálo to času smile

Editoval tomil2002 (23. 5. 2013 09:31:13)

Offline

Zápatí