Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 11. 4. 2013 13:06:56

viktor
Člen
Registrace: 8. 4. 2013
Příspěvků: 4

Jak zkopírovat údaj z buňky pomocí VLOOKUP

Potřebuju poradit nejspíše s funkcí VLOOKUP -

mám 2 tabulky a potřebuji z 1 tabulky zkopírovat do 2 tabulky url odkazy k různým produktům.

V tabulce č. 1 mám  produkt  "abc"  v buňce H4, v téže tabulce v buňce R4 je url odkaz, tento odkaz potřebuji zkopírovat  do 2 tabulky k příslušnému produktu "abc" do buňky H4 - asi to půjde pomocí VLOOKUP, ale nevím jak mám zadat argumenty, aby to fungovalo jak potřebuji.

Potřebuji, aby funkce pracovala tak, že vezme tabulku č. 1 najde v ní url odkaz k produktu "abc" a ten vloží  do tabulky č. 2 k produktu "abc".

Díky za radu.

Offline

#2 11. 4. 2013 16:51:29

LIT
Člen
Místo Liberec
Registrace: 8. 12. 2012
Příspěvků: 41

Re: Jak zkopírovat údaj z buňky pomocí VLOOKUP

Buňka List2.H4  =VLOOKUP(A4;List1.H4:R4;11)
v případě že produkt "abc" je v buňce List2.A4


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ
Linux Mageia 6,Libre Office 5.3.4.2, Acer Aspire E15

Offline

#3 11. 4. 2013 17:27:17

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Jak zkopírovat údaj z buňky pomocí VLOOKUP

Řekl bych, že viktor chce aby takto "zkopírovaný" odkaz byl funkční. Tady funkce VLOOKUP nepomůže, zobrazený výsledek je totiž pouze a jenom výsledek vzorce. Nejspíš bude muset použít makro.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 11. 4. 2013 19:04:32

LIT
Člen
Místo Liberec
Registrace: 8. 12. 2012
Příspěvků: 41

Re: Jak zkopírovat údaj z buňky pomocí VLOOKUP

Další cesta je klasické ruční kopírování (CTRL+C - CTRL+V)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ
Linux Mageia 6,Libre Office 5.3.4.2, Acer Aspire E15

Offline

#5 11. 4. 2013 21:11:49

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 814

Re: Jak zkopírovat údaj z buňky pomocí VLOOKUP

Pokud výsledkem má být funkční odkaz, tak můžete zkusit funkci vlookup obalit funkcí hyperlink. Něco jako toto:

=HYPERLINK(VLOOKUP(A4;List1.H4:R4;11;0))

Editoval lp. (11. 4. 2013 21:14:02)

Offline

#6 11. 4. 2013 21:33:14

viktor
Člen
Registrace: 8. 4. 2013
Příspěvků: 4

Re: Jak zkopírovat údaj z buňky pomocí VLOOKUP

Děkuji za Vaše příspěvky, odkaz být funkční asi musí - jde o to, že potřebuju dostat cca 800 produktů na náš web a to včetně obrázků (co produkt to jiný obrázek) - takže dělám csv, které pak importuju do eshopu a jde mi o to, že data pro web dělám z ceníku dodavatele - zkopíruji kod vyrobku, popis, cenu a abych pak nemusel ručně vkládat ke každému  produktu obrázky, mám v ceníku dodavatele uvedený i odkaz na obrázek, který je na jeho webu, ten když uvedeu u produktu v csv  tak po importu na e shop je u produktu obrázek.
U nových položek to kopíruju rovnou s linkem, jenže mám cca 400 položek, ke kterým potřebuju jen dostat obrázek (odkaz na něj)a nechci je znovu kopírovat, jelikož je mám už rozdělené do kategorií na web.

Zítra v práci vyzkouším Vámi navrhované postupy.

Offline

#7 12. 4. 2013 08:06:25

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,133

Re: Jak zkopírovat údaj z buňky pomocí VLOOKUP

Řekl bych, že ta oprava starých odkazů je rychlejší právě kopírováním. Stejně musíte otevřít kopii souborů s těmi původními. Pokud mají stejnou strukturu jako nové, a lze je kopírovat, tak těm svým kategoriím přiřadí jen o 1 index více (ten u katalogového zdroje nebude) a setřídíte podle názvů, typů a nokonec podle těch nových indexů. Ty Vaše původní se dostanou na 1. místo a katalogové hned pod ně. Pak už je to jen přenesení toho linku kopírováním, nebo jen posunutím odkazů o 1 políčko.
I soubor s více položkami katalogu se dá oddělit vzorcem a kopírování zautomatizovat.
   Zpětně se pak setřídí jen podle těch nových indexů, a ty pak vložíte do správných kategorií jako celky. Jiný postup by byl asi pracnější.
   Tedy je možné, že ty původní zdroje jsou jiné strukturálně, ale uvědomte si, že musíte linkovat absolutně protože jde o cizí web. (Na svém byste mohl dávat relativní odkaz). Také si asi snadno představíte, že ty stránky dodavatele budou upravovány a když to udělají redirectem, tak Vám budou pořád chodit jejich původní odkazy.
   Konstrukcí vlastních linků bych se zdaleka vyhnul už proto, že stejně musíte nějak přepsat rozškatulkované kategorie. Je to podle mne víc práce a větší riziko chyby.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 13. 4. 2013 02:25:12

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 558

Re: Jak zkopírovat údaj z buňky pomocí VLOOKUP

Zásadní problém čtenářů oo.cz je, že nečtou články, najmě pak moje :-))))

Obrazovka přednášejícího v impresu, práce s obrázky v calcu


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí