Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 9. 4. 2013 12:28:14

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Záhlaví tabulky o vice řádcich - VYŘEŠENO

Resim problem, kdy potrebuju opakovat zahlavi tabulky na vsech strankach (coz neni problem), ale zahlavi je tvoreno tremi radky.
Kdyz dam opakovat zahlavi, opakuje se jen prvni. Muzu to resit vlozenim onech tri radku do zahlavi stranky (coz by pro me asi i stacilo, jenze to neni pro me...), ale bylo by lepsi, kdyby slo donutit (jednoduchym zpusobem) tabulku, aby vnimala jako zahlavi tri radky najednou.

Napada nekoho neco?

edit: Taky funguje vlozit do prvniho radku (tedy zahlavi) tabulky celou tabulku, je to neciste, ale taky to chodi, porad plati, ze privitam cistejsi reseni.

Editoval Zvedavec (9. 4. 2013 13:35:00)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#2 9. 4. 2013 18:36:37

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Záhlaví tabulky o vice řádcich - VYŘEŠENO

V AOO 3.4:
Vložit tabulku a v dialogu zaškrtnout Nadpis, Opakovat nadpis, Prvních ... řádků, lze to dodatečně doplnit i ve vlastnostech tabulky.


Ale nevím zda je to i v OO.o 3.2


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 9. 4. 2013 19:45:32

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Záhlaví tabulky o vice řádcich - VYŘEŠENO

Vytecne, zrejme jsem slepy.

Vrele diky.

OO 3.2 delsi dobu nemam, podpis je (byl stary).


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#4 9. 4. 2013 20:12:18

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Záhlaví tabulky o vice řádcich - VYŘEŠENO

Tak to mě mrzí, že jsem se opozdil big_smile Právě jsem se chystal to napsat, ano, je to přesně tato funkce.

Příště Dane zadržte, ať mám taky nějakej podíl na foru big_smile


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 9. 4. 2013 23:31:10

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Záhlaví tabulky o vice řádcich - VYŘEŠENO

Ted me doslo, proc jsem to nepostrehl - a muze za to zase nejednotnost prekladu (nebo i originalu) OO.
V nabidce tabulka je  "opakovat radky zahlavi" a proto jsem hledal neco, kde nastavim opakovani ZAHLAVI. A ono se najednou opakuje nadpis. Nejsem zadny IT negramota, ale takove "nelogicnosti" me dostanou - necekam je.

Zajimave je, ze podobny bordel je i v LO (Verze 4.0.1.2 portable, cz), kde v nabidce tabulka je "opakovat radky zahlavi", pri vytvareni se nabizi taky "zahlavi" a pocet radku (tedy OK), ale ve vlastnostech tabulky je zase "nadpis".
:-((

Nechapu, ze je takovy problem tu terminologii sjednotit, stejny chaos jako v napovede - jednou je funkce uvedena v rejstriku jen pod nazvem a jednou jako "funkce + nazev".


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#6 10. 4. 2013 06:50:58

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Záhlaví tabulky o vice řádcich - VYŘEŠENO

Zvedavec napsal(a)

Nechapu, ze je takovy problem tu terminologii sjednotit, stejny chaos jako v napovede - jednou je funkce uvedena v rejstriku jen pod nazvem a jednou jako "funkce + nazev".

Zkuste někdy OOo překládat. Máte zdrojový text (slovo, popis) a přidáváte přkelad. Kde je text umístěný můžete akorát hádat podle modulu (calc, writer) a podle samotného textu. Tak to bylo alespoň před 2 lety kdy jsem se na to naposledy díval.

Offline

#7 10. 4. 2013 15:48:55

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Záhlaví tabulky o vice řádcich - VYŘEŠENO

Ondra.kl napsal(a)
Zvedavec napsal(a)

Nechapu, ze je takovy problem tu terminologii sjednotit, stejny chaos jako v napovede - jednou je funkce uvedena v rejstriku jen pod nazvem a jednou jako "funkce + nazev".

Zkuste někdy OOo překládat. Máte zdrojový text (slovo, popis) a přidáváte překlad. Kde je text umístěný můžete akorát hádat podle modulu (calc, writer) a podle samotného textu. Tak to bylo alespoň před 2 lety kdy jsem se na to naposledy díval.


Tesat do kamene.


Zvedavce proč se tedy nezapojíte do překladu programu a nápovědy? Pouze kritizovat je snadné.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 10. 4. 2013 17:00:05

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Záhlaví tabulky o vice řádcich - VYŘEŠENO

Nezapojim. Jednak neumim anglicky, jednak na to nemam cas a i kdybych mel, nechtelo by se mi (pravdepodobne).

Kritizovat je snadne, ale pokud OO/LO ma ambice byt opravdu kancelarskym balikem, tak jak se inzeruje a propaguje, musi holt vic programatori premyslet. Ja jsem uzivatel a jako takovy mam plne pravo a dokonce si myslim, ze je to i zadouci, kritizovat nedostatky a vyjadrit se k nim. Nijak uzivanim programu nejsem vazan se zapojit do jeho vyvoje.

Tento balik ma podle mnoha "nadsenych zastancu" nahrazovat MSO na uradech, ve skolach a podobne a temer jsou kamenovani zastanci MSO a je jim vycitano, jak mrhaji prostredky. Ja myslim, ze to neni tak jednoznacne a vicemene bych nutne nevycital uradum, ze do OO nejdou, protoze urednik nebo ucitel chce funkcni pouzitelny balik a pak za mirnou cenu se muze MSO vyplatit.

Soucasny smer nikam vyvoje OO/LO nikam prakticky nevede. Lakat uzivatele z komercni a statni sfery na jedne strane a na druhe s balikem zachazet jako s nechtenou hrackou.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#9 10. 4. 2013 17:01:22

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Záhlaví tabulky o vice řádcich - VYŘEŠENO

Ondra.kl napsal(a)
Zvedavec napsal(a)

Nechapu, ze je takovy problem tu terminologii sjednotit, stejny chaos jako v napovede - jednou je funkce uvedena v rejstriku jen pod nazvem a jednou jako "funkce + nazev".

Zkuste někdy OOo překládat. Máte zdrojový text (slovo, popis) a přidáváte přkelad. Kde je text umístěný můžete akorát hádat podle modulu (calc, writer) a podle samotného textu. Tak to bylo alespoň před 2 lety kdy jsem se na to naposledy díval.

To je vec programatoru, jak udelaji rozhrani a jestli maji chaos i v tom, je chaos i v prekladu.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#10 10. 4. 2013 19:47:35

strepon
Člen
Registrace: 6. 1. 2011
Příspěvků: 150

Re: Záhlaví tabulky o vice řádcich - VYŘEŠENO

Zvedavec napsal(a)

Zajimave je, ze podobny bordel je i v LO (Verze 4.0.1.2 portable, cz), kde v nabidce tabulka je "opakovat radky zahlavi", pri vytvareni se nabizi taky "zahlavi" a pocet radku (tedy OK), ale ve vlastnostech tabulky je zase "nadpis".

Překlad ve vlastnostech tabulky jsem opravil, bude správně v další verzi - díky za upozornění!


Zvedavec napsal(a)

Nechapu, ze je takovy problem tu terminologii sjednotit, stejny chaos jako v napovede - jednou je funkce uvedena v rejstriku jen pod nazvem a jednou jako "funkce + nazev".

Co se týče LO, samotná oprava konkrétního překladu problém není, jen si někdo musí nesrovnalosti všimnout a upozornit na ni. Samozřejmě platí to, že konstruktivní kritika (jako v tomhle případě) je velmi žádoucí.

Hesla v rejstříku se sjednocovala nedávno včetně funkcí, teď jsou jen jako názvy (mělo by to tak být už ve verzi 4.0.2).

Offline

#11 10. 4. 2013 22:49:54

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Záhlaví tabulky o vice řádcich - VYŘEŠENO

Dekuji za info i Vas cas (snad moje kriticka slova neboli tolik, jsou mirena proti "politice" OO/LO, nikoliv proti jednotlivym lidem na baliku pracujicim)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

Zápatí