Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 22. 3. 2013 13:40:26

Billlly_Samotar
Člen
Registrace: 26. 8. 2011
Příspěvků: 18

Otevření hypertextového odkazu

Zdravím Vás.

Měl bych jednu prosbu a to, zda je možné a ideálně jak je možné nastavit, abych měl v Base OpenOffice ve formuláři v dané kolonce textu (textové pole) napsanou nějakou hodnotu (nějakou www adresu) a když kliknu na tlačítko, které budu mít vedle této hodnoty, tak aby se mi otevřel prohlížeč a tam adresa, která je zadaná v tom mém poli. Potřebuji to použít pro otevření vždy stejné www adresy a na konci této adresy aby mi to vložilo hodnotu z mého pole a tím se přesně definovala stránka k otevření.
Věřím, že to pro Vás nebude těžké a budete mi moct s tímto poradit.

Velmi Vám předem děkuji
Pavel S.

Offline

#2 25. 3. 2013 09:30:34

Billlly_Samotar
Člen
Registrace: 26. 8. 2011
Příspěvků: 18

Re: Otevření hypertextového odkazu

Zdravím Vás.
Netuším, zda si ani vy nevíte rady s tímto pro mne velkým problémem nebo jsem se špatně vyjádřil, tak se pokusím ještě jednou to nějak popsat. Potřeboval bych ve formuláři, kde budu mít X textových polí a z toho jedno textové pole (nazveme jej třeba IDzásilky) a jedno tlačítko, na které když kliknu tak se mi otevře předem definovaná stránka (vypsaná v makru) + nakonec této stránky se připíše ještě hodnota z pole, takže to bude třeba: "xxxxxzasilka.cz/sleduj=" (předem definovaná hodnota) & "IDzásilky" (hodnota z textového pole IDzásilky).
Napíše se to takto snadno, ale hůř naprogramuje, takže proto bych rád, jestli víte, jak toto vyřešit.
Děkuji Vám předem.

Offline

#3 8. 4. 2013 12:48:27

student
Člen
Registrace: 27. 2. 2006
Příspěvků: 112

Re: Otevření hypertextového odkazu

ak si to makro viete spraviť, tak skúte požadovanú hodnotu nadefinovať ako premennú a tú potom použiť pri makre,ktoré bude otvárať tú www stránku.

Offline

#4 9. 4. 2013 09:35:57

Billlly_Samotar
Člen
Registrace: 26. 8. 2011
Příspěvků: 18

Re: Otevření hypertextového odkazu

Bohužel neumím toto makro definovat. Já tím myslel, aby když kliknu na tlačítko, které budu mít ve formuláři, aby se mi spustilo makro, kde bude, jak píšete, hodnota www stránky předdefinovaná a k ní by se měla ještě vzít hodnota z pole IDzásilky z formuláře.
Toto jsem dříve řešil pod MS Office a tam to bylo celkově úplně jiné než zde a nemám zdání, jak to tady nějak napasovat, aby se provedla operace, kterou požaduji :-( Každá pomoc dobrá, jestli budete vědět.
Díky předem

Offline

Zápatí