Ta funkce je v relaci s Unicode. Je tedy logické, že to asi nepůjde. Hexadeximální, octal i decimální formát určitě může mnohem více, a neměl by být ani problém jakékoliv číslo přepsat do binární podoby. Jenže neznám ani důvod proč něco takového dělat.
Tak jsem se raději podíval do nápovědy a ejhle DEC2BIN nemůžu najít a vím, že jsem s těmi funkcemi (je jich víc - BIN2DEC, HEX2BIN a podobně) pracoval. Mám AOO 3.4.1 (build 9593). Našel jsem je až LO 4. kterou jsem si paralelně nainstaloval kvůli odzkoušení. Je to tak - převádí jen 9 bitů (512 výrazů). 30 bitů je něco přes 100 milionů výrazů.
Převod není až takový problém. Jen mne udivuje, že mluvíte nejprve jako o převodu dec-bin, a pak uvádíte 2^30 na dec. Takže jde vlastně o převod bin-dec, nebo opačně? A nebo oba převody?
Pokud budete potřebovat jen vyjímečně takový převod (a máte - li k dispozici nějakou vědeckou kalkulačku, jako je například ve Win, ale jsou i jiné), tak ty mají režim přepínání mezi jednotlivými formáty čísel.
Vlastní funkce by měla jen zobrazovat - například string '0011000111100000010... nebo čísla 001000011000111111111...? Jde o koncový efekt - k čemu to je?
Decimální formát v podstatě dělíme dvojkou. Jinou cestou je vygenerovat binární tvar přímo jako variace s opakováním pro "n" = 1, a "k" = 30 a používat to jako databázi ke vzájemnému převodu.
Editoval neutr (10. 3. 2013 07:46:26)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ