Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 24. 2. 2013 00:11:55

imcon
Člen
Místo Brno
Registrace: 16. 5. 2007
Příspěvků: 177

Jak zkopírovat formát celé tabulky?

Máme dokument we Writeru a jsou v něm také tabulky.
Když jednu tabulku upravím, což je dost pracné, potřebuji nové formátování přenést také do dalších tabulek (zkopírovat celý formát tabulky). Včetně barev, orámování, fontů, spacingu, zarovnání atd...

Pomocí funkce štětečku (kopírování formátu) se mi to nedaří, tabulka se vždy celá naformátuje podle jedné buňky, pomocí zapamatování nového Automatického formátu je výsledek lepší, ne ale perfektní.

Jak tedy správně zkopírovat formát tabulky? Toto jsou velmi důležité záležitosti produktivity, které zásadně ovlivňují možnost použití OO/LO v business prostředí, kde je každá minuta drahá.

Pro pořádek dodám že používáme LO 4.0.

Díky za nápovědu.

Offline

#2 24. 2. 2013 07:00:18

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Jak zkopírovat formát celé tabulky?

Naformátujte si tabulku, celou ji označte a zvolte v menu Tabulka | Automatický formát a v dialogovém okně pro aut. formát volbu Přidat.

Poté si v další tabulce kterou chcete formátovat přes stejnou volbu vyberete svůj formát tabulky.

V AOO 3.4.1 to funguje bez problémů, vyzkoušejte i v LO 4.0.


PS Opravdu používáte LO 4.0 pro podnikání, ještě není ani pořádně odzkoušené. Není lepší nespěchat a instalovat si vždy plně funkční verzi?


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 25. 2. 2013 13:06:53

imcon
Člen
Místo Brno
Registrace: 16. 5. 2007
Příspěvků: 177

Re: Jak zkopírovat formát celé tabulky?

Děkuji za odpověď, jak ale v dotazu píši (...pomocí zapamatování nového Automatického formátu...), popsané nefunguje dobře, formát se nekopíruje zcela správně.

K instalaci nejnovějších verzí: ano máte pravdu, lepší je zůstat u stabilní verze. Tak to také u jiných systémů děláme. V případě OO či nyní LO je ale situace jiná. Jednak jsem fanda opensource systémů a proto jsem OO do firmy zavedl, hlavní důvod je ale bohužel jinde, OO/LO je natolik zabugovaný (bohužel) že každou novou verzi vidíme jako spásu a ihned instaluji abych se pokud možno älespoň některých chyb zbavil. Jsem s LO celkem spokojen i když mě někdy přivádí k zoufalství...

Offline

#4 25. 2. 2013 23:17:45

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Jak zkopírovat formát celé tabulky?

Já mám dojem, že musíte v nové tabulce vybrat jen tolik řádků, kolik obsahuje ta tabulka, jejíž formát kopírujete. Takže jestliže automatický formát aplikujete na tabulku, která má víc nebo míň řádků (sloupců), asi bude problém.

Ale problém mám i já. Všiml jsem si, že mi zmizely typy automatického formátování pro tabulku - zůstalo jen výchozí :-((( co s tím? Tohle se docela hodí, jak to nahodím zpátky?


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 25. 2. 2013 23:49:10

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Jak zkopírovat formát celé tabulky?

Tak já už poradit nepotřebuju :-) nejdřív jsem zkoušel, který soubor či adresář dělá problémy, přejmenoval jsem soubor registrymodifications.xcu a zjistil, že ten. Takže jsem přejmenoval uživatelský adresář a udělal si tabulky, na které jsem použil automatický formát (připojil jména). Byl jsem rozhodnutý tento formát dostat přidáním do seznamu. Jenže když jsem otevřel znovu LO, bylo vše OK :-))

Imcon: Nepoužívejte LO 4. Celkem důrazně před tím varuju. Zůstaňte u verze 3.6.4.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 25. 2. 2013 23:49:51

imcon
Člen
Místo Brno
Registrace: 16. 5. 2007
Příspěvků: 177

Re: Jak zkopírovat formát celé tabulky?

Pro informaci: kopíroval jsem formát do rozměrově naprosto shodné tabulky :-(
Kde jsou uložené automatické formáty bohužel nevím. Pokud zjistím, dám vědět.

Offline

#7 25. 2. 2013 23:51:18

imcon
Člen
Místo Brno
Registrace: 16. 5. 2007
Příspěvků: 177

Re: Jak zkopírovat formát celé tabulky?

Konkrétní znémé problémy u LO4?
Urychlení chodu (desetiny vteřin až vteřiny u otevírání/zavírání souborů) je jako balzám na duši. Už za to mi přechod stojí. Zatím jsme žádné problémy oproti starším verzím nepozorovali. Budu rád za upozornění.

Editoval imcon (25. 2. 2013 23:53:13)

Offline

#8 9. 3. 2013 12:24:55

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Jak zkopírovat formát celé tabulky?


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí