Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 3. 3. 2009 10:26:46

Awe
Člen
Registrace: 3. 3. 2009
Příspěvků: 1

Excel tabulka ve Wordu a editace ve Writeru OO 3.0.1

Dobrý den. V práci používáme dokumenty Wordu, které v sobě mají vloženou tabulku z Excelu. Nejde o propojení, je to jen jeden soubor s příponou doc.
Když otevřu soubor ve Writeru, tak se mi bezchybně zobrazí, ale když potřebuji změnit údaj v tabulce, která je do dokumentu vložená, tak to nefunguje.
Zkusil jsem to na PC, kde mám nainstalovaný jak OO tak MSO, a když ve Writeru na tabulku 2x kliknu, otevře se mi v Excelu. Když zkoučím klasické Ctrl+C/V z dokumentu do Calcu tak se tabulka vloží jako nakreslená (tj. nedá se editovat, data a rámečky nesedí s buňkami).

Když kliknu na tabulku ve Wordu pravým myšítkem, je zde nějaká funkce Objekt List, kde se dá nastavit např. to, že se místo tabulky ukáže jen ikona Excelu...

Prosím Vás, jestli jste se někdo setkal s tímto problémem a víte jak ho vyřešit, odepište mi. Tahle věc mi brání v používání OO jako plnohodnotné náhrady za MSO a nerad bych se musel k MSO vracet.

Pokud to někomu není srozumitelné, napište a já se to pokusím dovysvětlit / upřesnit. Mohli bychom se domluvit třeba na zaslání vzorového souboru. Děkuji za pomoc.

Offline

#2 3. 3. 2009 10:56:38

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Excel tabulka ve Wordu a editace ve Writeru OO 3.0.1

Dobrý den,
  problém je že jde o OLE propojení, kdy zdrojový soubor pro tabulku je součástí textového dokumentu. Chová se to přesně tak jak popisujete. Takto vložené tabulky je pak možno upravovat JEN A POUZE tam kde je instalován word + excel. OOo nebo i samotný word v tomto případě nestačí.

Jediné  mi známé možné řešení je přestat používat takto mixované dokumenty a přejít na samostatné texty a samostatné tabulky.

Setkal jsme se s tím naposledy někdy kolem roku 2003, jestli se od té doby situace nějak změnila nevím.

Offline

#3 3. 3. 2009 11:58:34

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Excel tabulka ve Wordu a editace ve Writeru OO 3.0.1

Analogicky můžete stejný dokument vytvořit i pomocí Writeru a Calcu - taky podle mého půjde upravovat jen pomocí těchto dvou programů, alespoň za současné situace.


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#4 8. 3. 2009 23:46:09

zombie
Člen
Registrace: 14. 11. 2008
Příspěvků: 106

Re: Excel tabulka ve Wordu a editace ve Writeru OO 3.0.1

Ano, je to tak. Na pocitacich, kde mame OO, nemame obvykle word a tam se poklepanim na tabulku otevre calc. Ovsem se to otevre bohuzel v rezimu pouze pro cteni, takze se to musi dat ulozit jako blabla, cimz se do toho pak da psat, udelat potrebne upravy, okopirovat tabulku do schranky, tu puvodni tabulku ve writeru vymazat a vlozit misto tam tu novou. Kdyz se to udela dobre a clovek ma dost stesti, ani si moc nerozhazi upravu smile Nakonec se soubor blabla smaze a je to. Pekna pakarna, ale takto to pouzivame. Tam, kde neni vyhnuti, si lidi uz zvykli smile

Offline

Zápatí