Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 1. 1. 2013 15:00:48

Mah
Člen
Registrace: 19. 11. 2006

Import dat z MySQL

Zdravím,
potřebuju pořešit: Přes ODBC natahuji data do Calc (OpenOffice 3.3). U datového typu double mi některé hodnoty nevyhodnotí jako číslo, ale jako datum (např. číslo 9.17 zpracuje jako 1.9.2017). Potřebuji pracovat se správnými hodnotami a ne dělat následnou kontrolu a přepis řádek po řádku, byť jich mám pouze do 2000). Zatím jsem to pořešil Excelem, ale na ten nemám licenci.
Tušíte někdo, co s tím? Díky

#2 1. 1. 2013 20:02:28

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007

Re: Import dat z MySQL

MYSQL měla svůj importní filtr - v nějakém rozšíření. Takže teď nevím, jestli pro aktuální verzi AOO, LO existuje něco podobného, nebo jestli funguje to starší rozšíření. Jestli to chodí přes ODBC tak je možné, že není potřeba žádných rozšíření. Vyzkoušejte přímo načíst - ale nejdříve se mrkněte na možnosti importních filtrů "nástroje"> "Volby" > "Base" > "Spojení". Já tam mám driver pro MySql, ale nikdy jsem ho nezkoušel (musí se zvolit povolení pro sdílení). Tehdy ve starších verzích to bylo nefunkční a muselo se užít již zmíněné rozšíření.
   Bylo by dobré, když by jste se s námi podělil o informace zda a jak to chodí, nebo nechodí.

Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

#3 3. 1. 2013 19:59:08

luka7
Člen
Registrace: 20. 5. 2009

Re: Import dat z MySQL

Častokrát je ve výstupu z databáze desetiná tečka místo čárky- podle mě je nejjednodušší ve výstupu tyto hodnoty překopat před použitím calcu. (Tedy předpokládám, že se jedná o txt, csv apod.)

Zápatí