Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 17. 12. 2012 12:29:05

Sylvie
Člen
Registrace: 17. 12. 2012
Příspěvků: 4

Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

Ahoj,
ve verzi 3.6.4 mám u kontingenčních tabulek hrozně tlusté ohraničení - na okrajích to vypadá na 2,05 pt a mezi výsledky a některými hodnotami 1,3 pt. Ty čáry jsou tak tlusté, že se s tím pak nedá pracovat, zvlášť když mám tabulky, kde je ohraničen každý řádek. Zkoušela jsem upravit formát přes funkci Styly a formátování, ale nezabírá to - ponechá to původní ohraničení, popř. upraví ohraničení pouze u některých buněk a jinde to ponechá (a nepomůže ani to, že pro každou jednu buňku změním to nastavení ručně).
Chci se proto zeptat, zda nevíte, co s tím. Jestli se třeba to formátování dá nějak jinak nastavit, nebo úplně vypnout.
Díky

Offline

#2 17. 12. 2012 19:34:20

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

Vítejte na fóru,


to ohraničení je u nových kontingenčních tabulek, nebo u již dříve nastavených?


Změnit ohraničení v KT můžete pouze pomocí stylů. Samotná KT pak obsahuje několik stylů, je nutné změnit každý z nich.


Pokud se změna neprojeví ihned, zkuste KT obnovit (aktualizovat). V ApacheOpenOffice to funguje bezproplémově, v LO to nevyzkouším.


Ještě dotaz, v jakém formátu ukládáte? V .xls nebo .ods? To může hrát také svou roli.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 18. 12. 2012 09:50:18

Sylvie
Člen
Registrace: 17. 12. 2012
Příspěvků: 4

Re: Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

Děkuji za přivítání i reakci,

začnu od konce - ukládám soubory ve formátu .ods, doteď jsem s tím nikdy problém neměla.

Zkoušela jsem změnit styl pro každý typ buňky, tedy výsledek, hodnota, kategorie, roh, ..., ale změna se projeví jen někde - většinou je to tam, kde předtím ohraničení nebylo, takže ty tlusté čáry prostě zůstávají, i když zadám, že tam chci tenkou nebo nic. A po každé změně stylu tabulku aktualizuji, protože ne vždy se to projeví u všech buněk daného typu.

Jinak mám již dříve vytvořené kontingenční tabulky, u kterých se mi toto děje. Vytvořila jsem ale i nový soubor a vyzkoušela jsem kontingenční tabulku i tam a je to stejný děs yikes(

Offline

#4 18. 12. 2012 21:31:39

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

Zkuste sem jeden soubor vložit, abychom to mohli ozkoušet JAK VLOŽIT SOUBOR.

snad budeme schopni pomoci.


Ještě dotaz, v předchozích verzích LO fungovalo zobrazení správně? Pokud ne, zvážil bych přechod na Apache OpenOffice. Zatím nikdy jsem v něm stejný problém neměl. LibreOffice občas vyhodí ve svém překotném vývoji pár chybiček navíc.

;o)

Editoval sedlacekdan (18. 12. 2012 21:52:12)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 19. 12. 2012 10:30:52

Sylvie
Člen
Registrace: 17. 12. 2012
Příspěvků: 4

Re: Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

Soubor jsem vložila: Tabulka.ods a doufám, že se vám to bude zobrazovat stejně blbě jako mně smile

Používala jsme dlouho starší verzi (asi 3.4) a problém se zobrazením jsem neměla. Pak jsem přešla na 3.6 kvůli doplňkovým makrům, které používáme v práci a které na mé verzi už nefungovaly, a začalo se to zobrazovat blbě (zkoušela jsem 3.6.3 a 3.6.4). Snažila jsem se něco najít nebo zjistit, jenže nikde nic - moc lidí u nás kontingenční tabulky nevyužívá a každý má taky jinou verzi...
A na OpenOffice bohužel přejít nemůžu, protože tam nefungují ty naše doplňky sad Kdysi dávno se řeklo, že pozastavili vývoj, a přešli jsme na Libre...

Editoval Sylvie (19. 12. 2012 10:31:35)

Offline

#6 19. 12. 2012 20:19:10

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

Vaše KT v AOO 3.4.1 vypadá takto:
KT.png
Přijde mi to v pořádku


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 20. 12. 2012 09:37:58

Sylvie
Člen
Registrace: 17. 12. 2012
Příspěvků: 4

Re: Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

Chjo, takto to vypadalo kdysi i u mě, jenže teď se mi to v Libre zobrazuje takto:
Tabulka.jpg
Nevím už, co s tím, ale asi ještě vyzkouším nějakou starší verzi, jestli to třeba nezabere...

Offline

#8 20. 12. 2012 10:34:21

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 769

Re: Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

V LO je zřejmě chyba. Umožňuje sice nastavit tloušťku čáry, ale zobrazuje jen některé šířky. Jsou rozdíly mezi svislou a vodorovnou. Nejspíě bude záležet i na monitoru ...

Offline

#9 20. 12. 2012 18:08:32

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

Bohužel zřejmě budete muset vydržet do vydání další verze, otázka je zda ta chyba bude odstraněna. To u LO netrvá moc dlouho, ale nikdy nevíte, co se kde zase vysype za jinou chybu.


Pokud se můžu zeptat, co používáte za doplňky, že nefungují v OpenOffice?


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 20. 12. 2012 21:01:19

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

lp. napsal(a)

V LO je zřejmě chyba. Umožňuje sice nastavit tloušťku čáry, ale zobrazuje jen některé šířky. Jsou rozdíly mezi svislou a vodorovnou. Nejspíě bude záležet i na monitoru ...

TEd nevim, jestli zcela budu reagovat "v obraze", ale i v OO 3.4.1 kdyz nastavuju tloustku car u bunek, tak se ty tloustky (myslim, ze svisle) zobrazi JEN v nahledu nebo az po zvetseni pres 150 % v listu.

Myslime oba totez?

Jinak tato vlastnot me dost vytaci, musel jsem upravit fakturu a upravovat tloustky car, ktere nejdou videt, to je pochutnani.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#11 21. 12. 2012 08:12:32

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

Zvedavec napsal(a)

TEd nevim, jestli zcela budu reagovat "v obraze", ale i v OO 3.4.1 kdyz nastavuju tloustku car u bunek, tak se ty tloustky (myslim, ze svisle) zobrazi JEN v nahledu nebo az po zvetseni pres 150 % v listu.

Myslime oba totez?

Mimo obraz, ale jen trošku ;o))))))))))))


Sylvii jde o výchozí formátování čar v kontingenčních tabulkách, které jí nejde změnit. Ne o tloušťky čar všeobecně.
Váš problém mám také, ale jen u čar pod 1pt, ostatní se mi zobrazují v pořádku. Otázkou je, zda nejde o úmysl, čáry 0,50 pt a 0,05 pt by se snadno zaměňovali za zobrazenou mřížku v sešitu.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#12 21. 12. 2012 08:58:44

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 769

Re: Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

Problém se týká všech čar (LO). Při nastavování ohraničení buněk se šířka čáry na monitoru mění skokově, ale u vodorovných čar při jiné šířce než u svislých. U mne se mez přeskoku pohybovala mezi šířkou 1,25 až 1,75. Při šířce 2 byly široké všechny čáry. Tlustší jsem nezkoušel ale pro šířky čar do 2 je možné nastavit ledacos, ale LO nakreslí čáru buď tenkou nebo hodně tlustou. (Při normálním zoomu.)

Offline

#13 21. 12. 2012 18:58:44

strepon
Člen
Registrace: 6. 1. 2011
Příspěvků: 149

Re: Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

Sylvie napsal(a)

Zkoušela jsem upravit formát přes funkci Styly a formátování, ale nezabírá to - ponechá to původní ohraničení, popř. upraví ohraničení pouze u některých buněk a jinde to ponechá (a nepomůže ani to, že pro každou jednu buňku změním to nastavení ručně).

Nepomůže vymazání přímého formátování tabulky (Ctrl+M)?

Offline

#14 27. 12. 2012 03:48:52

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 554

Re: Formát kontingenční tabulky - CHYBA LO

Musím uznat, že je to fakt děs běs. To je další hloupá bota LO, sakra :-(( Předtím to bylo špatné číslování znaků ve Writeru a teď tohle. No, taky doufám, že to bude opravené. Dík za upozornění.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí