Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 27. 11. 2012 22:54:59

allesh
Člen
Registrace: 27. 11. 2012
Příspěvků: 5

progress bar

Prosím o radu nebo funkční vzor
jak vyrobit nebo použít v prezentaci progressbar který ukazuje v procentech nebo "10 z 20" zbývající množství slajdů.

Jediné na cojsem narazil bylo v Rexx a nepodařilo se mi rozchodit

Za tipy děkuji ...

Editoval allesh (27. 11. 2012 22:56:14)

Offline

#2 28. 11. 2012 00:22:45

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: progress bar

Tak to je hodně zajímavej dotaz. I mě by zajímalo, jak toho dosáhnout... Otázkou je, kvůli komu to chcete dělat. Pokud kvůli sobě, tak můžete použít doplněk Obrazovka přednášejícího a buddete mít přehled o prezentaci. Ale jinak mě nic nenapadá... muselo by se vytvořit makro. Anebo byste si musel ten pruh udělat ručně big_smile

Mimochodem v PowerPointu to asi možné taky není, že?


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 28. 11. 2012 01:24:51

allesh
Člen
Registrace: 27. 11. 2012
Příspěvků: 5

Re: progress bar

Pro powerpoint je to pravděpodobně toto http://en.kioskea.net/faq/937-insert-a- … on#example

pro openoffice pravděpodobně: http://codesnippets.services.openoffice … Slide.snip

bohužel jsem absolutní začátečník a nedokážu makro rozchodit ) proto hledám zde zda snad není nějaká jiná cesta ) nebo někdo nemá šablonu která toto již obsahuje (pokud je to možné ) nevím kde se spouštějí makra v impress

Offline

#4 28. 11. 2012 02:53:47

allesh
Člen
Registrace: 27. 11. 2012
Příspěvků: 5

Re: progress bar

vlastně otázka měla znít jak tento snippet spustit ) nepodařilo se mi doinstalovat rozšíření pro ooRexx

Offline

#5 28. 11. 2012 02:55:55

allesh
Člen
Registrace: 27. 11. 2012
Příspěvků: 5

Re: progress bar

PetrValach napsal(a)

Otázkou je, kvůli komu to chcete dělat.

Je to myšleno pro prohlížejícího .. aby měl představu co ho ještě čeká ..)

Offline

#6 28. 11. 2012 07:56:27

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,931

Re: progress bar

Snippets je sice opravdu dobrý zdroj, ale pro OOo je tam toho málo. OoRex není spustitelný pod OOo. Jediné co by šlo spustit je Python - ale ten nemá aplikaci. Navigace ve Snippets je trošku zavádějící. Ukazuje například stejný kus kódu v různých jazycích, ale ty jsou pak pod sebou a je zřejmé k jakému jazyku kód patří. Bohu - žel v tomto případě ukazuje jen jediné řešení pro ooREX a cpp, přestože to vypadá jako by tam měly být varianty i pro ostatní jazyky.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 28. 11. 2012 21:33:14

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: progress bar

Mohu vám něco poradit?

Nedávejte to tam.

Berte to jako dobrou radu od někoho, kdo vyřídil něurekom pokeců.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 29. 11. 2012 03:32:40

allesh
Člen
Registrace: 27. 11. 2012
Příspěvků: 5

Re: progress bar

PetrValach napsal(a)

Mohu vám něco poradit?

Nedávejte to tam.

Berte to jako dobrou radu od někoho, kdo vyřídil něurekom pokeců.

Máte pravdu > pro úplného začátečníka asi není nejlepší cesta snažit se doinstalovávat rozšíření podporovaných scriptů.


Spokojil bych se s řešením "strana 1 z 20" existuje v OOo nějaký regulární výraz pro výpis strany prezentace na které se momentálně nacházíte ? Pak by stačilo ("regularni_vyraz" z "celkový počet stran")

Za konstruktivní komenty děkuji

Offline

#9 29. 11. 2012 06:56:36

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,931

Re: progress bar

Existuje možnost například číslovat v záhlaví, nebo zápatí. Pokud Vám tato možnost nevyhovuje, je potřeba vložit na určité místo tabulku. Ale pokud to neumíte s makry, tak by bylo nejlepší tam na každou stránku napsat slovy x.tý obrázek z Y možných. Přece jenom je jich podle toho co píšete pouze 20. Pokud to budete vypisovat ručně, tak ani tabulka (rámeček) není potřeba. Stačí konstantní umístění.
  Také je možné využít rámce pro obrázky ve kterých je možné číslování zadávat. To je sice typická práce pro Writer, ale v Impresu by to mělo fungovat úplně stejně. Musím se přiznat, že s Impresem prakticky nepracuji, a různé verze OOo/Lo mohou mít také různé vlastnosti, ale nějak podobně to musí jít.
  Od věci by nebylo ani vpravit přímo text do obrázku pomocí kresby. To má výhodu, že umístíme označení a číalo tam, kde to nejméně překáží, ale je to zase pracnější a špatně se to předělává pokud to chceme změnit.

Editoval neutr (29. 11. 2012 07:08:03)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 29. 11. 2012 23:12:51

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: progress bar

Ne, aleshi, já jsem to myslel jinak. Je to špatně z "pedagogického" hlediska. Pokud chcete nějak pracovat s posluchačstvem, tuhle parádu (pardon, šaškárnu) si ušetřte.

V podstatě pro ni neexistuje adekvátní důvod.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí