Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 29. 9. 2012 10:13:37

Kverulant-10
Člen
Registrace: 14. 7. 2007
Příspěvků: 17

Obsah pro kapitolu v dokumentu -- VYŘEŠENO

Zdravim,

pokud chci vytvořit obsah jen pro určitou kapitolu v dokumentu, jak mám tuto kapitolu definovat. Nemám tušení, kde přiřadím styl odstavce, který ji bude ohraničovat, aby vložený obsah zahrnoval jen nadpisy, které se této kapitoly týkají.

Prosím, poraďte, pokud víte.

Editoval Kverulant-10 (22. 10. 2012 19:34:33)

Offline

#2 30. 9. 2012 10:51:44

strepon
Člen
Registrace: 6. 1. 2011
Příspěvků: 152

Re: Obsah pro kapitolu v dokumentu -- VYŘEŠENO

To, z čeho se bude vytvářet obsah, se určuje při jeho vytváření (příkaz Vložit - Rejstříky a tabulky - Rejstříky a tabulky):
- při zaškrtnutí "Osnova" se použijí nadpisy se stylem Nadpis 1, Nadpis 2 atd. (tyhle styly osnovy by měly jít změnit pod Nástroje - Číslování osnovy),
- vlastní styly pro vytváření obsahu je možné nastavit zaškrtnutím "Další styly", kliknutím na trojtečku a přiřazením stylů k úrovním.

Na stejném místě se nastavuje, zda se má obsah vytvářet pro celý dokument, nebo jen pro jednu kapitolu.

Offline

#3 19. 10. 2012 17:02:04

Kverulant-10
Člen
Registrace: 14. 7. 2007
Příspěvků: 17

Re: Obsah pro kapitolu v dokumentu -- VYŘEŠENO

Děkuji za odpověď, ale nepomohl jste mi.

Opět opakuji, že netuším, jak vytvořit obsah pouze pro kapitolu, aby tam nebyly ostatní položky. Obsah vytvářet umím, osnovu nastavit taky, snad není nic, s čím bych neuměl v tomto smyslu pracovat – až na toto (!). Mám s OO.o roky zkušeností, protože jej používám aktivně již deset let, na starší verzi fóru jsem často lidem radil, co a jak, ale teď prostě nevím, kde definuji, pro kterou úroveň nadpisu bude obsah platit? Já to nikde nevidím. Mně to připadá, jako že to není nějak dodělané.

Může mi to popsat postup polopatě? Děkuji.

Verze A-OO.o 3.4.0

Editoval Kverulant-10 (19. 10. 2012 17:09:08)

Offline

#4 20. 10. 2012 09:06:23

strepon
Člen
Registrace: 6. 1. 2011
Příspěvků: 152

Re: Obsah pro kapitolu v dokumentu -- VYŘEŠENO

Pořád tomu moc nerozumím - dejme tomu, že máte následující dokument:
---
1. První kapitola (styl Nadpis1)
1.1 První podkapitola (styl Nadpis2)
1.1.1 První podpodkapitola (styl Nadpis3)
nějaký text
1.2 Druhá podkapitola
nějaký text
2. Druhá kapitola
2.1 První podkapitola druhé kapitoly
nějaký text
---
Co všechno se má zobrazit v obsahu?

Offline

#5 20. 10. 2012 12:48:23

Kverulant-10
Člen
Registrace: 14. 7. 2007
Příspěvků: 17

Re: Obsah pro kapitolu v dokumentu -- VYŘEŠENO

Vysvětlím:


Prostě představte si, že máte sborník textů, na začátku celého sborníku bude obsah, kde budou jen hlavní položky, tedy názvy jednotlivých příspěvků ve sborníku. A pak teprve před každým textem jednotlivých příspěvků bude jejich podrobný obsah. Myslím, že to je vcelku jednoduchá situace, se kterou se lze občas u složitějších knih setkat.


Může mi někdo vůbec vysvětlit, k čemu je volba Obsah vytvořit Pro celý dokument/Pro kapitolu? Ve vašem případě se v obsahu na konci nebo začátku kapitoly 2 zobrazí jen 2.1, 2.2, 2.2.1 atd., ale už ne třeba 1.1.

Editoval Kverulant-10 (20. 10. 2012 12:51:52)

Offline

#6 20. 10. 2012 18:26:40

strepon
Člen
Registrace: 6. 1. 2011
Příspěvků: 152

Re: Obsah pro kapitolu v dokumentu -- VYŘEŠENO

Ale přesně k tomuhle je zmiňovaná volba - když zvolím Pro kapitolu a umístím obsah za nadpis kapitoly 2, zobrazí se mi v obsahu jen body 2, 2.1, 2.2 atd. Pokud vám to nefunguje, šlo by zveřejnit nějaký ukázkový soubor?

Offline

#7 20. 10. 2012 19:54:21

Kverulant-10
Člen
Registrace: 14. 7. 2007
Příspěvků: 17

Re: Obsah pro kapitolu v dokumentu -- VYŘEŠENO

Já to nechápu. Tak zmíněný dokument jsem zkusil upravit i v LO 3.4.4 a opět to nefuntovalo. Ale když jsem si vytvořil nový dokument a v něm na zkoušku jen nadpisy, tak to šlo.

Jenomže jsem na to přišel náhodou. Funguje to totiž divně, protože řídící úroveň toho, odkud kam bude kapitola, není úrveň nadpisu, za kterým je obsah, jak jsem zjistil, ale je vždy přiřazena stylu Nadpis 1. Pro ostatní nadpisy to nefunguje. To je divné, mělo by to jít někde definovat. Ale kde, pokud vůbec?

Zvláštní také je, pokud Nadpis 1 spojím s Nadpis 2, tedy udělám z něho podtřídu Nadpis 2, tak ta vlastnost zůstane zachována. Když dám Nadpis 2 pod Nadpis 1, tak to nepomůže. OO.o prostě chápe N1 asi jako jediný možný řídící prvek.

Offline

#8 20. 10. 2012 21:01:55

strepon
Člen
Registrace: 6. 1. 2011
Příspěvků: 152

Re: Obsah pro kapitolu v dokumentu -- VYŘEŠENO

Aha, už tomu rozumím, zkoušel jsem to totiž právě na Nadpisu 1.
To, co je kapitola, určuje styl přiřazený k první, nejvyšší úrovni osnovy (ve výchozím nastavení Nadpis 1). To se dá tedy změnit v Nástroje - Číslování osnovy. (Vyčetl jsem to z LibreOffice Writer Guide.)

Editoval strepon (20. 10. 2012 21:03:57)

Offline

#9 22. 10. 2012 19:54:16

Kverulant-10
Člen
Registrace: 14. 7. 2007
Příspěvků: 17

Re: Obsah pro kapitolu v dokumentu -- VYŘEŠENO

Nojo, tak teď už to víme, ale čekal bych, že bude nějaké elegantnější řešení, které by spočívalo v tom, že budu moci určit styl nezávisle na úrovních nebo úroveň, kterými se to bude řídit. Takhle je to tedy omezeno jen na hlavní části dokumentu, pokud chci zachovat správnou strukturu. Ale to mi bude stačit.

Díky za rady.

Editoval Kverulant-10 (22. 10. 2012 19:55:16)

Offline

Zápatí