Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 11. 9. 2012 16:27:09

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Makra nejdou ve fullscreenu

Dobrovolne se priznam, ze postupuju metodou pokus omyl a narazil jsem na problem, kdy mi makro chodi v rezimu navrhu prezentace, ale pri prezentaci samotne (celoobrazovkove) to nejde.

To je v poradku?

Konkretne se jedna o toto makro (ale uz jsem se s tim setkal drive):

Sub Main
 oDoc = ThisComponent
   oDocCtrl = oDoc.getCurrentController()
   
   ' Switch to page 2
   oDocCtrl.CurrentPage = oDoc.getDrawPages().getByIndex( 1 )
   
   ' Switch to page 4
   oDocCtrl.CurrentPage = oDoc.getDrawPages().getByIndex( 2 ) 

End Sub

Jedna se o pokusny, testovaci, kod, potrebuju makro, ktere mi bude menit slidy a skryvat prvky (chci vytvorit "riskuj"). Na tomto potebuju nacvicit nacteni jineho slidu.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#2 11. 9. 2012 17:03:59

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Makra nejdou ve fullscreenu

Vaše makro bylo první, které jsem kdy v prezentacích zkoušel a v AOO 3.4.1. funguje správně i v zapnuté prezentaci.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 12. 9. 2012 14:37:18

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Makra nejdou ve fullscreenu

Ani doma ani v praci to nejde, Oboje OO 3.4.1 (XP, W7). Dokonce jsem pridal i klasicke tlacitko a priradil ono makro a v navrhu prepina, v prezentaci ne.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#4 13. 9. 2012 12:32:25

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Makra nejdou ve fullscreenu

Poslyste, byl byste tak hodny a zkusil mi poslat dokument s tim makrem, co Vam funguje?
Uz nevim z ktere do ktere, makra obecne mi spustit jdou i pri prezentaci, ale ty skoky proste nejdou.

Navic, na co narazim na en forech, je, ze snad (jestli do dobre chapu) nektere funkce ci objekty se maji jinak chovat pro prezentaci a jinak v rezimu navrhu.

panet@seznam.cz


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#5 13. 9. 2012 20:32:14

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Makra nejdou ve fullscreenu

Tedy to je trapné, hanba mě.


makro mi "fungovalo" jen proto, protože jsem měl nastaveno tlačítko a posun na další stránku. Už mi ale nedošlo, že při kliknutí na tlačítko nereaguje makro, ale automaticky posunuje na další slide.


Jak jsem psal makra v prezentaci jsem nikdy nepoužil. Je možné, že se bude makro muset nastavit na stav prohlížení prezentace. Budu pátrat.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 13. 9. 2012 22:31:57

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Makra nejdou ve fullscreenu

To je v pohode, zadna hanba, ja muzu byt rad, ze se mnou vubec nekdo komunikuje a zkusil to. Dekuji.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#7 16. 9. 2012 18:04:54

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Makra nejdou ve fullscreenu

Tak nevím,
ale pokud vycházím z logiky, že co lze nastavit ručně zvládnou i makra, tak mi vychází že je toto nereálné. Nepovedlo se mi nastavit formulářové prvky pro spuštěnou prezentaci ani normálně.


Co zvážit provést to v calcu? Můžete skrýt mřížky, záhlaví sloupců/řádků, ouška listů a spustit v režimu celé obrazovky. Tam už si s makry nebo hypertextovými odkazy můžete nastavit požadované chování.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí