Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 22. 8. 2012 10:04:38

imcon
Člen
Místo Brno
Registrace: 16. 5. 2007
Příspěvků: 195

Formátování vložené tabulky

Dobrý den,
v Draw máme vytvořeny prospekty produktů a potřebuji doplnit tabulky s technickými parametry. Tabulku vložit lze, lze přidávat a ubírat sloupce/řádky, nenašel jsem ovšem možnost jak nastavit výšku/šířku sloupců/řádků. Jedinou možnost co jsem zjistil je přetažení myší, což je nepřesné.
Potřebuji nastavit stejnou výšku/šířku více řádků nejlépe vybráním a přímým zadáním hodnoty.
Poradíte mi ja na to? Díky.

Editoval imcon (22. 8. 2012 10:05:12)

Offline

#2 22. 8. 2012 10:53:54

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Formátování vložené tabulky

Klikněte si myší do tabulky, označte řádky a pravým tlačítkem myši si vyvolejte kontextové menu. Tam najdete volbu výšky řádku.


Lze i přes menu Formát | Řádek ...


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 22. 8. 2012 11:09:23

imcon
Člen
Místo Brno
Registrace: 16. 5. 2007
Příspěvků: 195

Re: Formátování vložené tabulky

Díky za rychlou reakci.

Klikněte si myší do tabulky, označte řádky a pravým tlačítkem myši si vyvolejte kontextové menu. Tam najdete volbu výšky řádku.

Takto bych to předpokládal, bohužel jediné volby v tomto kontextovém menu jsou pouze Vybrat/Vložit/Smazat

Lze i přes menu Formát | Řádek ...

V Menu bych také tuto volbu hledal, bohužel tam žádné nastavení řádku/sloupce není.

Další možnost by mohla být pomocí panelu, tam ovšem nastavení velikosti není. Přidat nelze, funkce neexistuje v nabídce. Jedině Optimalizovat, což jsem nezkoušel a bude to asi něco jiného.

Možná bych měl uvést, že používám LO3.6, možná je to již na OO jinak.

Editoval imcon (22. 8. 2012 11:10:42)

Offline

#4 22. 8. 2012 17:18:06

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Formátování vložené tabulky

Máte pravdu,

ani v AOO 3.4 tyto volby nejsou. Přitom verze 2.1 ještě úpravu řádků umožňovala. To proto, že vkládala tabulku jako OLE objekt. Verze 3.4 vkládá tabulku jako ve writeru, kde jsou možnosti omezené.


Řešením je vložit tabulku jako OLE objekt.


Vložit | Objekt | OLE objekt -> z nabídky vybrat sešit v OO to takto lze, snad to v LO bude stejné.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 22. 8. 2012 22:33:41

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: Formátování vložené tabulky

V kontextové nabídce vyberte Umístění a velikost.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 23. 8. 2012 08:53:32

imcon
Člen
Místo Brno
Registrace: 16. 5. 2007
Příspěvků: 195

Re: Formátování vložené tabulky

Díky pánové za tipy.
V podstatě jsme došli k tomu, že tabulku nelze upravit zadáním parametrů, v případě přesnějšího formátování je nutné použít vložený OLE objekt (což má ale jiné nevýhody).
Pro pořádek také upřesňuji: Umístění a velikost z kontextové nabídky umožňuje upravit pouze vlastnosti celého vloženého objektu, ne jednotlivých řádků/sloupců tabulky, což je to co jsme hledali.
Honza

Editoval imcon (23. 8. 2012 08:54:18)

Offline

#7 23. 8. 2012 17:38:44

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: Formátování vložené tabulky

imcon napsal(a)

Díky pánové za tipy.
Pro pořádek také upřesňuji: Umístění a velikost z kontextové nabídky umožňuje upravit pouze vlastnosti celého vloženého objektu, ne jednotlivých řádků/sloupců tabulky, což je to co jsme hledali.
Honza

Pokud označíte buňky, tak nikoliv.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 23. 8. 2012 22:44:50

imcon
Člen
Místo Brno
Registrace: 16. 5. 2007
Příspěvků: 195

Re: Formátování vložené tabulky

Tak se asi budeme hádat. LO3.6 mi vždy umožní měnit pouze vlastnost celého objektu i když vyberu buňku, řádek, sloupec... Budeme potřebovat sudího nebo screenshot.

Editoval imcon (23. 8. 2012 22:45:19)

Offline

#9 24. 8. 2012 19:27:36

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: Formátování vložené tabulky

imcon napsal(a)

Tak se asi budeme hádat. LO3.6 mi vždy umožní měnit pouze vlastnost celého objektu i když vyberu buňku, řádek, sloupec... Budeme potřebovat sudího nebo screenshot.

Nebudeme. Spletl jsem se. Omlouvám se.

Editoval PetrValach (24. 8. 2012 19:28:03)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 7. 9. 2012 18:15:37

imcon
Člen
Místo Brno
Registrace: 16. 5. 2007
Příspěvků: 195

Re: Formátování vložené tabulky

No problem:-)
Je lepší se mít s kým bavit než psát do diskuze bez odezvy.

Offline

#11 7. 9. 2012 20:18:39

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Formátování vložené tabulky

imcon napsal(a)

Jedině Optimalizovat, což jsem nezkoušel a bude to asi něco jiného.

Vo funkcii Optimalizovať v Draw pre tabuľku sú obsiahnuté len dve funkcie, ktoré sa nchádzajú aj v kontextovom menu a síce Rovnomerne rozmístit ako pre stĺpce tak aj pre riadky. Ale, objavia sa tam len keď je vybraných viac ako jedna bunka v tabuľke, ale zato fungujú a  to aj selektívne, kedy je možné rovnomerne rozmiestniť len časť tabuľky. Záleží, ako je urobený výber.


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#12 25. 10. 2012 18:51:36

Kverulant-10
Člen
Registrace: 14. 7. 2007
Příspěvků: 17

Re: Formátování vložené tabulky

Někdy je vhodné zvážit, zdali není lepší dělat prospekty ve Writeru. Používal jsem také dříve Draw, ale tam jsou možnosti formátování textu, tabulek atd. docela omezené. Ve Writeru lze při troše šikovnosti vykouzlit cokoli. OLE nepovažuji za čisté řešení, ale pracuje se s tím jednodušeji a lépe; těžko říct.

Offline

Zápatí