Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 28. 5. 2012 06:43:03

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

oramovanie bunky-VYŘEŠENO

prešiel som na LO 3.5.0 a zistil som problem s oramovanim bunky,objektu. Upravim si širku/hrubku/ čiary na požadovanu hodnotu napr. 2.0pt,čo je na pohľad dosť vyrazne hruba čiara.Uložim,zatvorim dokument. Po znovuotvoreni je oramovanie bunky na predvolenej hodnote /0,05pt/ a nie na hodnote ktoru som uložil. ukladam to vo formate .xls

Editoval velvet (30. 5. 2012 08:32:14)

Offline

#2 28. 5. 2012 08:21:54

luka7
Člen
Registrace: 20. 5. 2009
Příspěvků: 78

Re: oramovanie bunky-VYŘEŠENO

a když to uložíte ve formátu LO...?

Offline

#3 28. 5. 2012 12:46:21

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: oramovanie bunky-VYŘEŠENO

čo mate a mysli pod formatom LO?  ak ODF tabuľka /.ods/tak to je v poriadku. skoda,že to pod .xls neuklada spravne.

Offline

#4 28. 5. 2012 13:14:40

luka7
Člen
Registrace: 20. 5. 2009
Příspěvků: 78

Re: oramovanie bunky-VYŘEŠENO

a zkoušel jste to otevřít v excelu? třeba je uložení správné, ale LO to při otevírání přehlíží.

Offline

#5 28. 5. 2012 16:21:43

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: oramovanie bunky-VYŘEŠENO

Pôvodny subor je vytvoreny v exceli. Ak ho uložim v LO pod .xls,tak to nieje dobre. Ak ho uložim v LO pod .ods, tak je to spravne. Bohužial potrebujem to ukladať pod .xls,aby to bolo kompaktibilne s excelom u inych uživateľov. Použival som OO,ale prešiel som na LO ,kedže tiež mi tam nefungovali niektore vlastnosti.

Offline

#6 28. 5. 2012 16:51:57

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: oramovanie bunky-VYŘEŠENO

Nové MSO umí pracovat i s ods soubory, ale pro starší verze je ods stále nedostupný.


Obávám se, že ztráta formátování je určitou daní za používání jiného programu.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 30. 5. 2012 08:31:41

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: oramovanie bunky-VYŘEŠENO

po prechode na AOO 3.4. mi formatovanie-oramovanie funguje ,tak ako potrebujem. zaroven som tym vyriešil aj vysku riadku-prispevok nižšie.

Offline

Zápatí