Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 7. 3. 2012 11:58:13

mailo
Člen
Registrace: 7. 3. 2012
Příspěvků: 3

Tisknutelná oblast tabulky - VYŘEŠENO

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s následující věcí... pokud to vůbec lze udělat.
Mám nějakou tabulku (pro názornost UKÁZKA). A já potřebuji, aby se vytiskly sloupce tabulky z částí T1 a T3. Část T2 tisknout nechci. Ovšem tak, aby ta T2 při tisku zmizela a na její místo se posunula T3. Snad je to takhle srozumitelné.

Editoval mailo (13. 3. 2012 11:01:36)

Offline

#2 7. 3. 2012 12:22:10

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Tisknutelná oblast tabulky - VYŘEŠENO

vytvořte si nový list, který bude sloužit jen pro tisk. Podle potřeby si jej naformátujte a pomocí odkazů na "datový" list si jej naplňte daty.

Offline

#3 7. 3. 2012 19:02:46

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Tisknutelná oblast tabulky - VYŘEŠENO

Pokud nemůžete - nechcete vytvářet nový list s přehledem je jednou z možností použít seskupení a před tiskem si jednoduše oblast T2 skrýt.


O vytváření seskupení zde:
Tipy a triky pro Calc

Zjednodušeně:
Označíte si sloupce/řádky, které chcete seskupit stisknete F12 (v OO.o 3.3) a vyberete, zda chcete seskupit řádky nebo sloupce.
Nad označením sloupců se přidá seskupení, kterým jedním kliknutím skrýt sloupce, pak vytisknout a opět zobrazit.


Dalo by se to také řešit makrem.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 13. 3. 2012 09:51:22

mailo
Člen
Registrace: 7. 3. 2012
Příspěvků: 3

Re: Tisknutelná oblast tabulky - VYŘEŠENO

Měl jsem na mysli aby to bylo přednastaveno. Tzn. aby obchodník jen vyplnil údaje, kliknul na tisk a nemusel nic měnit. Ten druhý list by určitě byl částečně řešení, ale asi to není úplně to pravé.

Offline

#5 13. 3. 2012 10:14:02

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Tisknutelná oblast tabulky - VYŘEŠENO

Řešit se dá i makrem, které by skrylo oblast, kterou nechcete tisknout.


I tak tam je pár komplikací
1) název tiskárny - buď na pevno (vždy stejnou), nebo vždy výchozí tiskárnu
2) pod tou skrytou oblastí mohou být další data, která se také skryjí
3) makra budou fungovat pouze v OO/LO v MSO ne


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 13. 3. 2012 11:00:59

mailo
Člen
Registrace: 7. 3. 2012
Příspěvků: 3

Re: Tisknutelná oblast tabulky - VYŘEŠENO

Ok, díky za rady. Navrhnu to a uvidím, jak to dopadne.

Offline

Zápatí