Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 6. 2. 2012 18:51:39

Tux.martin
Člen
Registrace: 26. 1. 2006
Příspěvků: 10

GUI formular: textove pole jako soucast SQL prikazu

Zdravim,

mam nasledujici jednoduchou tabulku:
podminka0.png

potrebuju vytvorit GUI formular a svazat v nem textove pole s sql dotazem, aby si cislo mohl zadat uzivatel.
Kdyz to naklikam rucne, tak to funguje, ale hodnota je napevno zadana:
podminka1.png
http://dl.dropbox.com/u/6943408/openoff … minka1.png

Ja ale potrebuju pouzit takovyto dotaz:
SELECT jmeno, prijmeni, plat FROM zakaznik WHERE plat >= 18000;
a cislo 18000 nacist z textoveho pole:
podminka3.png

ale to nevim jak udelat, muzete mi prosim poradit?

Moje DB v LibreOffice: http://dl.dropbox.com/u/6943408/openoff … t/test.odb

Editoval Tux.martin (6. 2. 2012 18:53:24)

Offline

#2 11. 2. 2012 23:22:20

Schinagl
Člen
Registrace: 14. 2. 2007
Příspěvků: 36

Re: GUI formular: textove pole jako soucast SQL prikazu

Jednou z možností je vložit do filtru formuláře podmínku "ptat >= ?", která vyvolá okno pro zadání hodnoty. Potom po každém načtení nebo aktualizaci formuláře (třeba přidáním tlačítka s funkcí obnova formuláře) vyvolá toto okno. Stejného výsledku docílíte úpravou dotazu na stejnou podmínku a zdroj formuláře zvolíte dotaz místo tabulky. Bohužel zadanou hodnotu by šlo propojit s text. polem jen makrem.

Offline

#3 11. 2. 2012 23:30:14

Tux.martin
Člen
Registrace: 26. 1. 2006
Příspěvků: 10

Re: GUI formular: textove pole jako soucast SQL prikazu

A muzete prosim napsat jednoduchou ukazku toho makra?

Offline

#4 1. 3. 2012 20:35:00

Schinagl
Člen
Registrace: 14. 2. 2007
Příspěvků: 36

Re: GUI formular: textove pole jako soucast SQL prikazu

Tak se mi podařilo najít pěkný příklad pro filtrování dat v tabulce pomocí hodnoty zadané do textového pole formuláře a lze na to odkázat i tiskovou sestavu ("přenést" data z formuláře do tiskové sestavy) bez použití makra!!! Viz. http://user.services.openoffice.org/en/ … f=42&t=320 příklad Získání dat z formuláře do sestavy? BerlinStreets_3.1.odb

Offline

#5 1. 3. 2012 20:55:16

student
Člen
Registrace: 27. 2. 2006
Příspěvků: 94

Re: GUI formular: textove pole jako soucast SQL prikazu

ja by som volil do vlastnosti tectového poľa do "udalosti" do parametru pri strate zamerania vložil volanie na filter alebo vložil do formulátu tlačidlo filtra.

Offline

#6 1. 3. 2012 21:55:47

Schinagl
Člen
Registrace: 14. 2. 2007
Příspěvků: 36

Re: GUI formular: textove pole jako soucast SQL prikazu

celý formulář je postavený na dotazech, tak by bylo jednodušší vložit makro pro obnovu formuláře při změně textového pole.

Offline

#7 1. 3. 2012 21:56:34

student
Člen
Registrace: 27. 2. 2006
Příspěvků: 94

Re: GUI formular: textove pole jako soucast SQL prikazu

súhlasím

Offline

Zápatí