Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 13. 2. 2009 16:11:39

xr33
Člen
Registrace: 13. 2. 2009
Příspěvků: 5

Nejde kontrola pravopisu ve Vista Home Premium.

Po nainstalování poslední verze programu, nejde kontrola pravopisu.

Po inicializaci nabídky pravým tlačítkem myši, program spadne a objeví se hláška o záchraně dokumentu.
Zkusil jsem kompletně program odinstalovat a udělat čistou instalaci, ale stav se nezměnil.

Chyba je pouze u Vista u XP tento problém nemám.

Poraďte prosím jak chybu opravit.

Offline

#2 13. 2. 2009 18:55:32

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Nejde kontrola pravopisu ve Vista Home Premium.

hmm... a máte ji nainstalovanou? je totiž šířena jako rozšíření ... mimo jiné z licenčních důvodů.

viz http://www.openoffice.cz/stahnout

Offline

#3 13. 2. 2009 22:07:02

xr33
Člen
Registrace: 13. 2. 2009
Příspěvků: 5

Re: Nejde kontrola pravopisu ve Vista Home Premium.

Ano mám ji nainstalovanou. Normálně ve Writer jsou chyby označené červenou vlnovkou a když na chybu najedu myší a klepnu na pravé tlačítko, aby mě kontrola nabídla opravu, tak spadne program a objeví se hláška o záchraně dokumentu

Offline

#4 15. 2. 2009 16:51:26

xr33
Člen
Registrace: 13. 2. 2009
Příspěvků: 5

Re: Nejde kontrola pravopisu ve Vista Home Premium.

Hm. Tak když tato verze je vadná, a nefunguje pod Vista, kde se dá stáhnout předchozí, která fungovala?

Offline

#5 15. 2. 2009 20:15:43

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Nejde kontrola pravopisu ve Vista Home Premium.

hmm... obecně:
2.x řada = starý typ slovníků stahovaný přes průvodce
3.x řada = slovníky přes rozšíření

OOo 3.x jsme na Visty instaloval jen jednou a kontrola byla funkční ... tak nevím.

Offline

#6 16. 2. 2009 17:31:07

xr33
Člen
Registrace: 13. 2. 2009
Příspěvků: 5

Re: Nejde kontrola pravopisu ve Vista Home Premium.

Měl jsem nainstalovanou předchozí řadu 3 a k tomu nainstalovaný slovník. Fungovalo to bez problémů.

Po nainstalování poslední inovované verze přestala kontrola fungovat. Píši to již potřetí.

Pro jistotu, jsem původní 3 verzi odinstaloval a novou, poslední verzi čistě nainstaloval.

Již při přeinstalaci verze 3 na novější se totiž projevil zádrhel oproti XP. Nechtěla se sama přeinstalovat.

Poslední verze zkrátka na Vista funguje nekorektně.

Proto sháním starší trojkovou verzi, která na Vista funguje. Já hlupák jsem ji po nainstalování smazal..

Offline

#7 17. 2. 2009 06:01:50

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Nejde kontrola pravopisu ve Vista Home Premium.

ftp://ftp.openoffice.cz/3.0.0/
Ostatné staršie verzie (2.4 a 2.4.1): ftp://ftp.openoffice.cz/OLD/2.4/ a ftp://ftp.openoffice.cz/OLD/2.4.1/

Editoval j-pastierik (17. 2. 2009 06:03:32)

Offline

#8 17. 2. 2009 12:30:49

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Nejde kontrola pravopisu ve Vista Home Premium.

@xr33: Když máte problémy s verzemi a chcete odpověď, používejte přesná označení a ne "starší trojková". Dnes jsou takové verze zatím dvě, ale za pár týdnů tento dotaz a jeho řešení ztratí význam, protože se v tom nikdo nevyzná - nepozná, co byla nebo je "starší trojková". Taky by bylo vhodné uvést jazyk a číslo buildu - najdete to v nabídce Nápověda | O programu.


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#9 18. 2. 2009 22:40:21

xr33
Člen
Registrace: 13. 2. 2009
Příspěvků: 5

Re: Nejde kontrola pravopisu ve Vista Home Premium.

Verze u které nejde kontrola pravopisu má označení:

000300m9(Build:9358)

Stačí?

Nejde použít copy,označení je obrázek, tfujtajbl

Offline

#10 29. 5. 2009 18:54:39

norbou
Člen
Registrace: 29. 5. 2009
Příspěvků: 2

Re: Nejde kontrola pravopisu ve Vista Home Premium.

Potvrzuji, že kontrola pravopisu v právě aktuálních verzích na Windows Vista prostě nefunguje. Stáhnete, nainstalujete podle návodů, nenahlásí to žádnou chybu, v doplních vidíte slobník a dělení slov. Dáte kontrolu pravopisu a vyskočí hláška, kontrola skončena. Ok, okno se zavře a nazdar. Stránka nesmyslných slov schválena bez mrknutí oka. Prostě to nefunguje a co jsem zkontrolovat tak v nastavení nevidím problém. Testováno na dvou počítačích s win vista. Pokud někdo víte kam tento příspěvek napsat aby si ho někdo kompetentní všiml, prosím překopčete ho tam.

Offline

#11 29. 5. 2009 19:08:47

norbou
Člen
Registrace: 29. 5. 2009
Příspěvků: 2

Re: Nejde kontrola pravopisu ve Vista Home Premium.

Tak si hned odpovím a všem ostatním také. Slovníky je třeba nainstalovat jako správce, aby mohl patřičné soubory nakopírovat do chráněných adresářů. V mém případě tedy spustím Total Commander jako administrátor a kliknu na dict-cs-2.0.oxt - pak vše proběhne úplně stejně s tím rozdílem že to funguje :-) Bye

Offline

Zápatí