Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 30. 1. 2009 17:47:17

Malej
Člen
Registrace: 30. 1. 2009
Příspěvků: 7

Vyfiltrovaná data do formuláře

Mám představu, že do určitého pole formuláře napíšu část textu z pole v databázy a ve stejném okně se zobrazí nalezené řádky z databáze, které tuto část obsahují.
Díky za radu jak alespoň přibližně dosáhnout mé představy

Offline

#2 2. 2. 2009 11:33:41

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Vyfiltrovaná data do formuláře

SQL dotazem? (Tipuji.)


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#3 2. 2. 2009 12:04:51

Malej
Člen
Registrace: 30. 1. 2009
Příspěvků: 7

Re: Vyfiltrovaná data do formuláře

redakce napsal(a)

SQL dotazem? (Tipuji.)

SQL dotaz by nebyl problém a pak to v sestavách vytisknout, ale potřebuji to udělat "blbuvzdorný" (ne aby se každý uživatl hrabal v SQL dotazu).
Doufám, že nějaké řešení je možné.

Offline

#4 2. 2. 2009 15:47:21

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Vyfiltrovaná data do formuláře

Varianta formulářem - elagantní ale nejsem si jistý jestli to tak půjde
1. vytvoříte formulář kde do hlavního formuláře dáte jen combobox v němž se bude vybírat položka
2. vložíte podformulář u kterého definujete vazbu mezi klíčem tabulky podformuláře a polem tabulky hlavního formuláře. Dodáte požadovaná pole z podformuláře.

Varianta sestavou - blbuvzdorné ale neohrabané pro práci
1. vytvoříte dotaz, kde do požadovaného vstupu dáte "?" namísto konkrétní hodnoty aby se na něj OOo zeptal.
2. vytvoříte sestavu na základě tohoto dotazu
použití: uživatel si rozklikne sestavu, ta se ho zeptá na vstup a pak mu vyplivne sestavu odpovídající zadání

Offline

#5 2. 2. 2009 16:50:58

Malej
Člen
Registrace: 30. 1. 2009
Příspěvků: 7

Re: Vyfiltrovaná data do formuláře

Ondra.kl napsal(a)

Varianta formulářem - elagantní ale nejsem si jistý jestli to tak půjde
1. vytvoříte formulář kde do hlavního formuláře dáte jen combobox v němž se bude vybírat položka
2. vložíte podformulář u kterého definujete vazbu mezi klíčem tabulky podformuláře a polem tabulky hlavního formuláře. Dodáte požadovaná pole z podformuláře.

Varianta sestavou - blbuvzdorné ale neohrabané pro práci
1. vytvoříte dotaz, kde do požadovaného vstupu dáte "?" namísto konkrétní hodnoty aby se na něj OOo zeptal.
2. vytvoříte sestavu na základě tohoto dotazu
použití: uživatel si rozklikne sestavu, ta se ho zeptá na vstup a pak mu vyplivne sestavu odpovídající zadání

OK druhá varianta je dostačující, jenom bych ještě potřeboval aby stačilo zadat pouze část textu z pole. Zkoušel jsem různé kombinace s % anebo * a nepřišel jsem na nic.

Díky za radu

Offline

#6 2. 2. 2009 18:42:13

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Vyfiltrovaná data do formuláře

hmm... netuším a musel bych prohledávat nápovědu ... ale mohlo by to jít vyřešit přes sql syntaxi, že by se tam třeba napsalo "LIKE *" apod. Projděte nápovědu okolo sql dotazů a regulárních výrazů, možná to tam někde bude.

Offline

#7 2. 2. 2009 18:48:34

Malej
Člen
Registrace: 30. 1. 2009
Příspěvků: 7

Re: Vyfiltrovaná data do formuláře

Ani přes LIKE to nechtělo pracovat, ale vyřeším to jinak - do tabulky si přidám další pole a v tom bude ta důležitá část textového pole.
Díky za rady

Offline

#8 3. 11. 2009 10:09:09

honzab
Člen
Registrace: 3. 11. 2009
Příspěvků: 1

Re: Vyfiltrovaná data do formuláře

mě by zajímala varianta 1, ja propojit výběr z prvního formuláře a vyfiltrovat k tomu hodnoty do podformuláře.

Díky za odpověď

Offline

Zápatí