Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 26. 1. 2009 22:53:11

lukk
Člen
Registrace: 26. 1. 2009
Příspěvků: 3

Dokáže to base?

Dobrý den, nemám s base vůbec žádné zkušenosti ale pokud by šlo udělat to co já chci tak by se to mohlo změnit. Potřeboval bych ralativně jednoduchou věc. Řekněme, že potřebuji vytvořit takové karty kde by byly informace o kupujícím a kde bych mohl z nějakého "roletkového seznamu" vybrat věc (věci) které ten zákazník koupil. Po vyplnění celé té karty by se mi vytvořil nějakém seznamu (přehledu) jeden řádek se základními údaji (jméno, stav objednávky atp). Ideální by bylo, kdyby se daly věci k prodeji "naskladňovat" a pak kyž by třeba zákazník koupil dva kus tak by se mi to někde odečetlo. To je vše. Lze to udělat nebo si zbytečně přidělávám sarosti a bylo by lepší sáhnout po nějakém jiném řešení... Ještě pro upřesněnou počet záznamů bych tam přidával měsíčně ta 100-200ks. Moc díky za Vaše ohlasy!
Lukáš

Offline

#2 26. 1. 2009 23:39:12

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Dokáže to base?

V tak malém počtu a při pečlivé práci by tohle uspokojivě zvládl i Calc. Jen je třeba vytvořit ty databáze (seznamy) a pak to šikovně "spojit" dohromady.


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#3 28. 1. 2009 18:02:49

lukk
Člen
Registrace: 26. 1. 2009
Příspěvků: 3

Re: Dokáže to base?

Již do toho hledím několik hodin, snažím se vyšťourat nějaké informace které by mi pomohly ale marná saha... Pochopil jsem jak v Base udělat nějaké seznamy a přišel jsem na funkci formuláře která vkládání dat usnadňuje což byla moje představa ale jak při vytváření nového zákazníka udělat abych si mohl jednoduše vybrat že koupil např 10 rohlíků a jeden chleba. Díky za rady!

Offline

#4 30. 1. 2009 21:18:05

lukk
Člen
Registrace: 26. 1. 2009
Příspěvků: 3

Re: Dokáže to base?

Nikdo žádná rada? Nevěřím, že by to nešlo... Prosím!

Offline

#5 25. 2. 2009 16:12:21

student
Člen
Registrace: 27. 2. 2006
Příspěvků: 94

Re: Dokáže to base?

takto to asi nefunguje, vo všetkých databázach (okrem Calc - ale to databáza je akurát údajová) sa to robí tak, že najprv sa pridá zákazník (základná položka)a k nej sa priradzujú ďalšie - parametre, položky, vlastnosti...
tak by som vytvoril tabuľky - tabZakaznik - zoznam záklazníkov, tabTovar - zoznam tovaru, a tabNakup - databáza nákupov, kde by sa ukladal nákup s nejakým ID zákazníka.
To kto a čo kúpil, by som riešil cez dotazy.
Dúfam, že to pomôže, mene takto funguje v sieti databáza s viatcerími parametrami - úhrad faktúr (kedy, komu, koľko, z kotorého účtu, na ktorý účet... a ďalšie parametre)

Offline

#6 6. 1. 2015 08:21:55

Jacqueline
Člen
Registrace: 6. 1. 2015
Příspěvků: 1

Re: Dokáže to base?

Thank you, that's strange, but somehow do not understand now, how am I supposed to enter, make it work properly ?.)




_______________________
We offer up to date security plus exam practice questions with sy0-401 paced test engine to help you pass comptia network+ pdf exam and complete your network+ certification practice test you should also find University of Hawaii training for your complete task in Southwestern College

Editoval Jacqueline (23. 1. 2015 19:02:55)

Offline

Zápatí