Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 13. 10. 2011 13:38:45

s.rozbuch
Člen
Registrace: 12. 10. 2011
Příspěvků: 3

Ztráta dat již uložených !!! POSTUP PRO OBNOVU - VYŘEŠENO

Pomozte prosím.!!!Ukládám data do souboru asi 1/2roku. Při úplném vybití baterie v netbooku byl text.soubor otevřen,pak došlo v mé nepřítomnosti k vyonutí pc. Při opětovném nabití a aktivaci dokumentu vyskočí okno " Volby pro ASCII filtr" s výběrem znakové sady. ať zvolím jakoukoliv sadu po otevření open off.se zobrzí jen nesmyslný řádek číslic,znakú a písmen.
JAK MOHU NAVRÁTIT DOKUMENT DO PŮVODNÍHO TEXTU, NEBO KDE MOHU NAJÍT V PC ZÁLOHU, POKUD SI OPEN OFF.VŮBEC NĚJAKOU ZÁLOHU DĚLÁ. ???
DĚKUJI!!!!

Offline

#2 13. 10. 2011 18:54:49

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Ztráta dat již uložených !!! POSTUP PRO OBNOVU - VYŘEŠENO

Vítejte na fóru,


vypadá to na poškozený soubor. Pokud jste si dříve nenastavil, že chcete vytvářet záložní kopie, tak zřejmě žádnou zálohu nenajdete.


Možná pomůže tento dotaz na anglickém fóru. Angličtinu moc neovládám, ale GOOGLE je mocný a má překladač.


Snad to pomůže.


Pro příště si nastavte přes Nástroje | Volby | Načítání/ukládání | Obecné -> Vždy vytvořit záložní kopii


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 13. 10. 2011 22:25:11

s.rozbuch
Člen
Registrace: 12. 10. 2011
Příspěvků: 3

Re: Ztráta dat již uložených !!! POSTUP PRO OBNOVU - VYŘEŠENO

Děkuji za informace. Musím se napravit tedy a vyskoušet Vaše rady.  Jen který jazyk / znakovou sadu mám zvolit pro ukládání dat? je tam toho stršně moc a pro windows czech. tam není. Děkuji

Offline

#4 14. 10. 2011 06:57:12

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Ztráta dat již uložených !!! POSTUP PRO OBNOVU - VYŘEŠENO

- znaková stránka se volí pokud ukládáte jako "Kódovaný text *.txt" a zatrhnete "upravit nastavení filtru" - pak lze vybrat kódování "Východní evropa - Wondows-1250/WinLatin 2)".
- proč to vlastně ukládáte jako ascii?

Offline

#5 14. 10. 2011 09:42:34

s.rozbuch
Člen
Registrace: 12. 10. 2011
Příspěvků: 3

Re: Ztráta dat již uložených !!! POSTUP PRO OBNOVU - VYŘEŠENO

no ASCII na mě vyskočilo teprv až po té ztrátě dat. Do té doby to po mě asi nechtělo. Komunikovalo to semnou automaticky.

Offline

#6 14. 10. 2011 10:18:35

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Ztráta dat již uložených !!! POSTUP PRO OBNOVU - VYŘEŠENO

Tož ono to bude zase automaticky komunikovat, když po OOo nebudete chtít otevírat rozbité soubory.

To máte jako s knížkou - vemte ji, rozstříhejte po milimetrech, promíchejte, slepte zpátky a zkuste ji přečíst - každý se zeptá "čím je to napsané.

Offline

#7 14. 10. 2011 21:05:50

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Ztráta dat již uložených !!! POSTUP PRO OBNOVU - VYŘEŠENO

Pokud nepomohl ten odkaz, tak je soubor zřejmě nenávratně v ...


Máte dvě možnosti, buď se smířit se ztrátou, nebo zkusit pomoc profesionálů (nějakou IT pomoc), ale nejsem si jistý zda to půjde.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 17. 10. 2011 20:53:21

PavelH
Člen
Místo Česká Lípa
Registrace: 14. 3. 2008
Příspěvků: 140

Re: Ztráta dat již uložených !!! POSTUP PRO OBNOVU - VYŘEŠENO

Ještě je tu malá šance, že soubor ODT půjde odzipovat (přejmenovat příponu souboru na ZIP a zkusit opravit nějakým sw třeba: http://www.sysinfotools.com/recovery/zip-recovery.html
Po rozbalení hledejte soubor content.xml (vlastní text dokumentu).

Editoval PavelH (17. 10. 2011 22:01:51)

Offline

#9 17. 10. 2011 21:18:54

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Ztráta dat již uložených !!! POSTUP PRO OBNOVU - VYŘEŠENO

Na soubor content.xml se dostanete i prostřednictvím některých souborových manažerů - například MuCommander (ke stažení zdarma a v češtině) rozbalí soubory .odt i .ods bez nutnosti přejmenovávat je na .zip. Soubor content.xml je vidět ihned pod rozkliknutí. Pak už si musíte jen "vyzobat data".


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 2. 3. 2018 00:29:53

donk90
Člen
Registrace: 2. 3. 2018
Příspěvků: 2

Re: Ztráta dat již uložených !!! POSTUP PRO OBNOVU - VYŘEŠENO

Dobrý den,

Já mám jiný velký problém. Každý den v calcu si ukládám některé údaje. Každý den ukládám a zničeho nic se mi jeden den objevil uložení z 3.2.2018, takže jsem ztratil přesně 25 dni práce. Prosím o pomoc jestli se to dá ještě nějak vrátit.
Je to velice nutné. Děkuji.

Offline

#11 2. 3. 2018 05:28:06

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Ztráta dat již uložených !!! POSTUP PRO OBNOVU - VYŘEŠENO

Pro donk90 :
     Měl jste správně otevřít nové vlákno v tématech pro CALC. Toto vlákno je už staršího data a je označeno za vyřešené - to není dobrý začátek pro dotaz. Mimo toho byste měl upřesnit Zda používáte LibreOffice, nebo Apache OpenOffice - v jaké verzi a pod jakým operačním systémem.


PS stejnou odpověď posílám i do druhého stejného dotazu.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí