Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 14. 9. 2011 16:09:41

isurus
Člen
Registrace: 14. 9. 2011
Příspěvků: 2

Nastaveni ukladani

Dobry den,
po naistalovani OO jsem vsem uzivatelum nastavil ukladani do doc a xls. Pozdeji jsem zjistil, ze kdyz si na plose (ve Win) uzivatel klikne pr. tlacitkem mysi a klikne na Novy - textovy dokument OpenDocument, tak se vytvori dokument s koncovkou odt. Da se nekde nastavit, aby koncovka byla doc?
Diky za pomoc

Offline

#2 14. 9. 2011 19:34:53

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Nastaveni ukladani

Mě se tímto způsobem otevře nový dokument na základě toho původního (stejně jako po otevření šablony) - tedy dokument nepojmenovaný a neuložený. Pokud mám nastaveno ukládání do .doc a chci dokument uložit mám správně přednastaveno opět .doc

;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 15. 9. 2011 13:31:34

isurus
Člen
Registrace: 14. 9. 2011
Příspěvků: 2

Re: Nastaveni ukladani

Moc jsem radu nepochopil. Pokusim se problem popsat jeste jednou. Kdyz si spustim OO Writer, a dam nove vznikly dokument ulozit, tak mam nastaveno ( v Nastroje, Volby, Nacitani/Ukladani, Obecne) ze se ma ulozit jako Microsoft Word 97/2000/XP (doc).A taky se tak ulozi.
Ale pokud na plose kliknu pr.tlacitkem mysi a dam Novy / textovy dokument OpenDocument, tak se spusti taky OO Writer, ale tam je prednastaveno, ze se vytvori jako odt a uklada se taky ve formatu odt.
A tady nevim, jak to nastavit aby se nove vznikly dokument na plose taky rovnou ulozil jako doc. Protoze se rovnou vytvori jako odt a kdy jej otevru a dam ulozit, tak ma prednastaveno odt a ne doc.
Diky

Offline

#4 15. 9. 2011 16:30:00

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Nastaveni ukladani

On se nevytvoří odt, protože se vytvoří nový dokument, který ještě není uložený a tedy nemá žádnou koncovku.
Nastavení přes VOLBY -> Načítání ukládání mi drží přednastavenou volbu ukládat do .doc i po otevření přes pravé tlačítko myši.
;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 16. 9. 2011 06:10:52

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Nastaveni ukladani

To sedlacekdan: Podľa postupu, ktorý opisuje isurus sa priamo na ploche vytvor nový dokument, kde je hneď aj uložený! Teda OO.o robí automaticky akoby tieto kroky - neviditeľne vytvorí nový dokument ktorý hneď uloží a uzavrie. Musíte dodržať presne ten postup, ktorý opisuje isurus - na pracovnej ploche kliknite pravým tlačidlom, tam choďte do položky "Nový - OpenDocument Text" a vyberte ju. Mne sa po tomto kroku na ploche ihneď vytvoril súbor s názvom "Nový objekt - OpenDocument Text.odt".

To isurus: Pretože robím so štandardným formátom ODT neviem, prečo pri tomto postupe OO.o ignoruje iné prednastavené formáty.

Offline

#6 16. 9. 2011 15:54:14

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Nastaveni ukladani

Tak já tam mám pouze volbu Nový a otevírá se mi nový dokument na základě toho uloženého. Nikam se mi nic neukládá.
Volba Nový - OpenDocument Text se mi vůbec nezobrazí.

;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 16. 9. 2011 16:08:17

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Nastaveni ukladani

A klikáte pravým tlačidlom na prázdnej ploche obrazovky? Iba tam je totiž toto menu: Usporiadať ikony, Obnoviť, ... , Nový ... V položke Nový mám tieto možnosti: Priečinok, Odkaz, OpenDocument Drawing, OpenDocument Presnetation, OpenDocument Spreadsheet, OpenDocument Text.

Offline

#8 16. 9. 2011 17:01:42

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Nastaveni ukladani

ÁÁÁÁÁ mám dnes trochu delší vedení. Ani tak, ale volbu pro OpenDocument. Možná proto, že mám nainstalován i MSO a "Nový" obsahuje jeho aplikace a ne OO.o.

Já celou dobu klikal na ploše na uložený dokument.

;o)))


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#9 19. 9. 2011 21:50:23

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Nastaveni ukladani

A co používat Quick Starter??

;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 19. 9. 2011 23:00:32

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Nastaveni ukladani

Nabídka nových dokumentů dostupná přes pravé tlačítko je věcí windows / exploreru ... už si ale nepamatuju kde se to nastavuje.

Offline

#11 19. 1. 2014 13:40:32

Jurko
Člen
Registrace: 19. 1. 2014
Příspěvků: 1

Re: Nastaveni ukladani

V OO Writer jsem uložil rozpracovaný dokument kliknutím na ikonku s disketou a odešel z programu. V průběhu psaní se objevovala dole zelená linka, snad oznamující auto ukládání? Doplněná část textu(řádově desítky napsaných stránek překladu) se mi však  neuloila. Na red.stránkách OO píší o nějaké "cestě" kam to automatika ukládá. Prosím poraďte jak se do tohoto úložiště dostat. Nebo je to ztraceno a celonoční práci mohu začít znovu?
Díky Jurka

Offline

#12 19. 1. 2014 15:11:37

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: Nastaveni ukladani

To může být problém. Už jsme se setkali s podobnou věcí, ale to zmizelo vše. Budete asi muset najít adresář kde je soubor uložen a podávat se jestli tam nemá takovou velice "bledou" kopii. To je záloha, ze které by to mělo jít obnovit.
     Možná by to bylo Temp - na Vašem profilu, nebo v TEMP OS. Pokud je to tam, tak to překopírujte do adresáře, kde je normálně soubor uložen, uložte to co jste zachránil pod jiným názvem a pak vyzkoušejte vypnout OOo. Po novém zavedení OOo by se mělo objevit obnovení - ale šance je tak asi 50/50 že tam něco bude. Běžně by to mělo být jen v adresáři, kde je vlastní soubor.
     Možná, že tam (v temp) bude ten soubor bez názvu, pak se ho pokuste otevřít jestli je to ono.


     Příště raději ukládejte předem prázdný sešit hned pod jméno, aby se Vám tohle stát nemohlo. Také by to chtělo abyste neotevíral staré téma jako v tomto případě, ale založil nové.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Online

Zápatí