Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 10. 9. 2011 13:19:37

mosi
Člen
Registrace: 10. 9. 2011
Příspěvků: 3

Makra z excelu - NELZE V OO

Mám dotaz, jak zprovoznit tuto kalkulačku na komplexy : Complexcalculation.xls   
Makra mám povolené ale i přesto když dám tlačítko třeba Spočítat tak na mě vychrlí tohle:

Při spuštění skriptu UNKNOWN v jazyce UNKNOWN došlo k chybě Skriptovacího rámce. Zpráva Incorrect format for Script URI:

A když otevřu již spočítaný komplex tak se nezobrazujou ani tlačítka.
Myslím že to je vytvořené ještě v Excelu 2003 takže jak zpovoznit makra, aby fungovaly tak jak měly??

Editoval mosi (10. 9. 2011 13:20:09)

Offline

#2 10. 9. 2011 13:55:17

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Makra z excelu - NELZE V OO

Makra z Excelu jsou v OO podporována pouze na minimální úrovni a opravdu jen základní příkazy. Můžete vyzkoušet LibreOffice, který má o něco větší podporu.
Každopádně pokud požadujete 100% funkčnost, nezbývá než je přepsat pro OO.

;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 10. 9. 2011 14:44:10

mosi
Člen
Registrace: 10. 9. 2011
Příspěvků: 3

Re: Makra z excelu - NELZE V OO

aha big_smile tak programování mi fakt nic neříká, hold budu muset po reinstalu windows zase nainstalovat MS Office big_smile

Offline

#4 11. 9. 2011 06:56:22

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Makra z excelu - NELZE V OO

A z Extensions - Calculator nič nevyhovuje?

Offline

#5 11. 9. 2011 11:24:54

mosi
Člen
Registrace: 10. 9. 2011
Příspěvků: 3

Re: Makra z excelu - NELZE V OO

Ne, protože ta kalkulačka kterou mám je kalkulačka na komplexy do X3 Reunionu, kdybys sis to stáhl tak bys viděl jak to vypadá

Editoval mosi (11. 9. 2011 11:25:18)

Offline

#6 11. 9. 2011 11:54:18

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Makra z excelu - NELZE V OO

1. Nepotykali sme si.
2. Nemám MS Office, takže nespustím VBA makrá.

Offline

#7 11. 9. 2011 21:50:45

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 810

Re: Makra z excelu - NELZE V OO

mosi napsal(a)

Myslím že to je vytvořené ještě v Excelu 2003 takže jak zpovoznit makra, aby fungovaly tak jak měly??

1. Otevřít v LibreOffice

2. Klepnutí na první tlačítko zhavaruje na Dim Output - přejmenovat output na jinyOutput
(ctrl-F, zaměnit všude, celé slovo)

3. další chyby (nějaké třídění+vybarvování) - zakomentovat ( napsat ' [uvozovka] na začátek řádku

Něco to dělá, bohužel netuším co.

Offline

Zápatí