Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 1. 8. 2011 21:16:59

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

JAK VLOŽIT SOUBOR


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#2 19. 3. 2015 19:52:29

andilek
Člen
Registrace: 19. 3. 2015
Příspěvků: 2

Re: JAK VLOŽIT SOUBOR

Jak vypnout zvracenost systemu a to kdyz pisu 1.000 tak mi to zanecha napsane datum 1.1.2000 ??? Jak takove a podobne zrudnosti systemu vypnout ???

Offline

#3 19. 3. 2015 20:25:19

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,710

Re: JAK VLOŽIT SOUBOR

Andílku to vyplývá z formátu buňky. Zadej Formát > Buňky > Karta Čísla a zvol čísla. Teď tam máš datum.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 20. 3. 2015 07:05:50

andilek
Člen
Registrace: 19. 3. 2015
Příspěvků: 2

Re: JAK VLOŽIT SOUBOR

Diky za pomoc, sice mi vypnuti pi.ovin jeste chvili trvalo, ale chtelo to v me apche 4.1.0 trochu jiny zasah, cisla to asi 15 minut odmitalo, az na text reagoval a umoudril sve konani. Jinak bych uvital moznost "Globalniho tlacitka" (ac nejsem priznivce globalizace) pi.oviny vypnout! a delalo by to misto svych nelogickych uprav treba jen vlnky a respektovalo uzivatele a jeho logiku.

Offline

#5 20. 3. 2015 07:47:44

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: JAK VLOŽIT SOUBOR

... sice bych také uvítal lepší konfiguraci rozpoznávání typu vkládaných dat, nicméně v tomto případě se musím zeptat: co měl uživatel na mysli textem "1.000"
co měl to být?
- číslo 1000   ... asi ne že, to by tam uživatel nepsal tu tečku
- číslo 1,000 ... asi ne že, to by tam uživatel nepsal tu tečku a napsal místo ní čárku
- text 1.000 .... asi ne že, uživatel přeci právě používá tabulkový editor sloužící ke zpracování dat, primárně tedy čísel. Kdyby chtěl zpracovávat texty tak si přeci nastaví do formátu buňky "text"
- datum ve zkráceném zápisu ... sice nejblbější možnost ale jiná není wink

Offline

#6 1. 1. 2016 22:30:19

imcon
Člen
Místo Brno
Registrace: 16. 5. 2007
Příspěvků: 177

Re: JAK VLOŽIT SOUBOR

Načtení souboru nemožné, systém hlásí neustále nějaké chyby, nyní nelze ani prokliknout na link, vyskočí chyba:

Warning: Parameter 2 to Parser::parse() expected to be a reference, value given in /home/webs/openoffice.cz/wiki/web/w/includes/StubObject.php on line 58

Fatal error: Call to a member function getCacheTime() on a non-object in /home/webs/openoffice.cz/wiki/web/w/includes/Article.php on line 3387

Offline

#7 28. 5. 2018 06:14:09

MilanUhrak
Člen
Registrace: 1. 11. 2005
Příspěvků: 37

Re: JAK VLOŽIT SOUBOR

Ondra.kl napsal(a)

... sice bych také uvítal lepší konfiguraci rozpoznávání typu vkládaných dat, nicméně v tomto případě se musím zeptat: co měl uživatel na mysli textem "1.000"
co měl to být?
- číslo 1000   ... asi ne že, to by tam uživatel nepsal tu tečku
- číslo 1,000 ... asi ne že, to by tam uživatel nepsal tu tečku a napsal místo ní čárku
- text 1.000 .... asi ne že, uživatel přeci právě používá tabulkový editor sloužící ke zpracování dat, primárně tedy čísel. Kdyby chtěl zpracovávat texty tak si přeci nastaví do formátu buňky "text"
- datum ve zkráceném zápisu ... sice nejblbější možnost ale jiná není wink

Asi tak nějak ...

chcete - li vkládat nějaký formát dat tak, aby ho automatické rozpoznání formátu nezmršilo ( typicky např. číslo pí na 125 desetinných míst ), na začátku buňky udělej apostrof ( ' ) a buňka zůstane textová. Apostrof se nebude zobrazovat ani tisknout. Jak se to pak bude chovat ve vzorcích nevím.

Offline

Zápatí