Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 6. 12. 2008 19:44:05

rascal
Člen
Registrace: 25. 11. 2008
Příspěvků: 7

chyba v impress - neulozi zvolenou sablonu (win32, cz)

Zdravim!
nejprve mala kritika ohledne fungovani fora. Chtel jsem se registrovat uz davno, ale porad jsem nedostal ten potvrzovaci email. Nekolikrat jsem si jej nechaval poslat, az dnes mi prisel (to bylo hned). Proste nechapacka.

Ted k veci. Na winxp sp3, cesky ooo 3.0 mam nasledujici problem.
Kdyz dam vytvorit cistou prezentaci, nahazu tam nejake slidy a pak zacnu vybirat vhodnou predlohu stranky (stahl jsem dalsi z ooo extensions, ty defaultni jsou hnusne).
Po ulozeni a znovuotevreni je dokument bily, text cerny, formatovani textu se ztrati, stejne jako pozadi zvolene predlohy.
Pokud takovou prezentaci chci ulozit do .ppt, OO.o zahlasi chybu.
Prakticky to znamena ze se impress v novem openoffice neda pouzivat. Nedavno jsem potreboval odevzdat prezentaci do skoly (pro zapocet) a nezbyvalo mi nic jineho nez si to pripravit cerne na bilem, zvolit vhodnou predlohu, doladit pripadne nedostatky a takhle to exportovat do pdf, to fungovalo.

Mam to potvrzene od kamarada, ktery ma stejny system a stejne oo.o. Je otazka jestli to dela i na jinych jazykovych mutacich nebo operacnich systemech. Docela to zamrzi, ze s takovou velkou slavou  byl vydan takto nefunkcni zmetek hmm


Byl bych rad, kdyby to nekdo mohl vyzkouset i na jinych OS nebo jazykovych mutacich a taky kdyby nekdo nekde nahlasil ten bug do trackeru. Dal nez na tohle forum nehodlam jit, uz tak to byl zazitek na 14 dni se semka registrovat.
A pokud nekdo tudle chybu uz nahlasil a je pripadne uz opravena, nechapu proc nemuzou vydat nejakou opravnou verzi a ne nechavat uzivatele cekat 3 mesice na to az prijde 3.0.1 (s nadeji ze tohle nekdo nahlasil a mozna seto opravi) hmm

toz tolik zatim, fandim oo.o a takove kixy jsou jen na ostudu, tak snad se to rychle spravi! smile

Offline

#2 7. 12. 2008 19:06:30

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: chyba v impress - neulozi zvolenou sablonu (win32, cz)

Neviem, lebo teraz som robil "psie kusy" s prezentaciou mojej znamej (oprava obrazkov, ktore tam mala vlozene - cize rozzipovat, opravit obrazky, zazipovat a potom otvorit v OO.o) a v pohode - vratane vysledneho ulozenia do ppt. Robene v ceskej verzii OO.o, wxp sp2.

Offline

#3 7. 12. 2008 19:10:52

rascal
Člen
Registrace: 25. 11. 2008
Příspěvků: 7

Re: chyba v impress - neulozi zvolenou sablonu (win32, cz)

tak si schválně zkus ten postup co jsem popsal.
vytvoř prázdnou prezentaci, udělej si tam pár slajdů s nějakým textem nebo odrážkami, vyber nějakou z předloh a ulož to.
Po otevření je to v kelu.
Jediná předloha co funguje z těch defaultních je ta bílo červená, jiné mi nefungují.

jo a nenapsal jsi v jaké verzi oo.o jsi to dělal.

Ale jinak díky za odezvu, už jsem si myslel, že nikdo neodepíše wink

Offline

#4 8. 12. 2008 06:42:58

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: chyba v impress - neulozi zvolenou sablonu (win32, cz)

Tak som to vyskúšal - vytvoril som novú prezentáciu zo šablóny, ktorú mám ako rozšírenie (čiže žiadna defaultná), vložil niekoľko snímkov, uložil, znovu otvoril, uložil ako ppt, otvoril ppt v PowerPoint Viewer - všetko v pohode. OOo 3.0.

Aký máte nastavený východzí typ dokumentov? Open Document veriu 1.1 alebo 1.2? Pri verzii 1.1 sa toto môže stať, aj keď som pre tú známu robil práve z takejto verzie - OO.o ma upozornil, že nemusí byť správne urobený prevod do ppt, ale urobil ho správne. Ona mala na každej strane obrázok a k tomu vložený text.

Offline

#5 8. 12. 2008 11:19:49

rascal
Člen
Registrace: 25. 11. 2008
Příspěvků: 7

Re: chyba v impress - neulozi zvolenou sablonu (win32, cz)

pouzivam dokumenty oo.o 1.2

A nepsal jsem ze se to ma vytvorit ze sablony, ale vytvorit prazdnou, udelat par slajdu a pak teprv zvolit nejakou predlohu stranky!!!
Kdy zja vytvorim ze sablony, tak ti sice tak nejak funguje, ale oo.o vyhazuje blby dotazy o tom ze s tou sablonou neco je a vetsinou se taky pokazi formatovani pisma...

takze byl bych vdecny, kdyby jste to mohl vyzkouset jeste jednou.
dik

Offline

#6 8. 12. 2008 16:46:51

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: chyba v impress - neulozi zvolenou sablonu (win32, cz)

rascal napsal(a)

pouzivam dokumenty oo.o 1.2

A nepsal jsem ze se to ma vytvorit ze sablony, ale vytvorit prazdnou, udelat par slajdu a pak teprv zvolit nejakou predlohu stranky!!!
Kdy zja vytvorim ze sablony, tak ti sice tak nejak funguje, ale oo.o vyhazuje blby dotazy o tom ze s tou sablonou neco je a vetsinou se taky pokazi formatovani pisma...

takze byl bych vdecny, kdyby jste to mohl vyzkouset jeste jednou.
dik

Na takúto doslovne drzú požiadavku nie som skoro ochotný pomáhať! Poprosiť sa dá aj slušne.

Funguje to aj takto - čiže prázdna prezentácia, pár slidov a potom zvolená šablóna. Chyba teda bude zrejme naozaj v tej šablóne.

Editoval j-pastierik (8. 12. 2008 17:06:08)

Offline

#7 8. 12. 2008 22:08:44

Mat95pat
Člen
Registrace: 17. 6. 2008
Příspěvků: 45

Re: chyba v impress - neulozi zvolenou sablonu (win32, cz)

Zdravím, nerad to říkám, ale i na Ubuntu 8.10 s OOo 3.0 jsou problémy tohoto charakteru.

1) Otevřel jsem si prázdnou prezentaci, přidal pár slidů a do nich nacpal nějaký text a obrázek. Soubor jsem uložil jako nativní ODP a při opětovném otevření vše OK.
2) Pak jsem si vybral nějakou "Předlohu stránky" jinou než tu klasickou bílé pozadí/černý text a dal soubor uložit opět jako nativní ODP. Ovšem při otevření stejného souboru byla vybraná předloha pryč, zase jenom bílé pozadí a černý text, obsah tam zůstal.
3) Když jsem se pokusil uložit soubor jako PPT s jinou předlohou stránky než původní, tak mi to dokonce vyhodilo chybu ""Soubor nelze zapsat".

Je to skutečně nepříjemné, pokud někdo víte co s tím, zmiňte to zde, nebo aspoň dejte odkaz na řešení někde jinde.

Offline

#8 9. 12. 2008 06:04:27

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: chyba v impress - neulozi zvolenou sablonu (win32, cz)

To Mat95pat: Ak sa nejedná o defaultnú predlohu, môžete mi poslať jej súbor na pastierik zavináč inet.sk? Skúsim sa na to pozrieť v prostredí WXP a Mandriva, aby som zistil, v čom je zádrhel a či to je na hlásenie chyby. Ďakujem.

Offline

#9 9. 12. 2008 17:21:13

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: chyba v impress - neulozi zvolenou sablonu (win32, cz)

Tak som to vyskúšal a musím potvrdiť, že pri niektorých šablónach sa Impress naozaj nespráva korektne. Je to zaujímavé, lebo pri niektorých to ide správne. Je to na oznámenie chyby vývojárom.

Offline

#10 10. 12. 2008 10:04:41

rascal
Člen
Registrace: 25. 11. 2008
Příspěvků: 7

Re: chyba v impress - neulozi zvolenou sablonu (win32, cz)

j-pastierik napsal(a)

pouzivam dokumenty oo.o 1.2

Na takúto doslovne drzú požiadavku nie som skoro ochotný pomáhať! Poprosiť sa dá aj slušne.

Funguje to aj takto - čiže prázdna prezentácia, pár slidov a potom zvolená šablóna. Chyba teda bude zrejme naozaj v tej šablóne.

omlouvam se, ale byl jsem trochu podrazden, protoze jsem predtim 2x napsal pri jakem konkretnim pracovnim postupu se chyba vyskytuje.
jako sablony pouzivam
http://extensions.services.openoffice.o … atePack_II

a dela to temer ze vsemi. sad

pokud se pokazi ulozeni do .odp, nejde to pak vubec ulozit do .ppt

Offline

#11 10. 12. 2008 18:36:27

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: chyba v impress - neulozi zvolenou sablonu (win32, cz)

TO rascal: to je v poriadku, každého niekedy niečo vypení... Ja som to skúšal so šablónami, na ktoré som osobne robil rozšírenie (pre 602office) a tam to s niektorými šlo a s niektorými nie. Už som poprosil o oznámenie chyby vývojárom.

Inak som si všimol, že ak po načítaní šablóny zmeníte písmo, tak to uloží správne - takže pes bude zakopaný kdesi v typoch písma.

Editoval j-pastierik (10. 12. 2008 19:03:16)

Offline

#12 10. 12. 2008 19:55:37

rascal
Člen
Registrace: 25. 11. 2008
Příspěvků: 7

Re: chyba v impress - neulozi zvolenou sablonu (win32, cz)

výborně, doufám, že to bude v 3.0.1 opravené, taková blbost, akorát na ostudu to je a hodně lidí to odradí.

Offline

#13 14. 5. 2009 20:39:51

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: chyba v impress - neulozi zvolenou sablonu (win32, cz)

Sorry, ze se ptam, ale ted zrovna testuju ty predlohy a narazil jsem na toto vlakno - zkusil jsem to a nedela to problem, je to tedy uz opravene (ptam se, ptoze predpokladam, ze tazatel, to pozna bezpecneji nez ja).

Diky


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

Zápatí