Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 27. 11. 2008 10:26:54

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Problem u souboru s mezerou v nazvu v OO3 na XP

Na temer vsech pocitacich zacaly zlobit asociace (nebo zlobi dele, ale nevsiml jsem si toho) a u souboru, kde je mezera asociace nefunguje, zacne se spoustet writer a pak vyswkoci hlaska, ze soubor neexistuje. Zajimave je, ze u nekterych souboru to jde a kdyz v souboru neco zmenim - prejmenuju ho (mezera zustane), uz ho neotevru.

Kdyz dam otevrit z Writeru, tak otevru. Uz se to nekde resilo, ale neuzu najit kde.

Muzu rucne provest reasociaci, ale to neresi muj problem - potreboval bych to nejak systemove.

dik za pripadne rady


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#2 27. 11. 2008 16:34:26

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Problem u souboru s mezerou v nazvu v OO3 na XP

V asociáciách sa zrejme "stratili" úvodzovky. Treba ísť do "Ovládací panel - Možnosti priečinka - Typy súborov", tam pohľadať príponu, s ktorou to nejde (povedzme ODT), stlačiť tlačidlo "Spresniť", prejsť na akciu "Open", stlačiť tlačidlo "Upraviť..." a tam by ste mali mať aj s úvodzovkami tento text (pre OOo 3.0): "C:\Program Files\OpenOffice.org 3\program\swriter.exe" -o "%1". Ak nemáte úvodzovky pri parametri "%1", tak je chyba v tom, pretože potom považuje aplikácia (toto platí všeobecne) každú časť názvu oddelenú medzerou za samostatný súbor.

Offline

#3 28. 11. 2008 22:18:52

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Problem u souboru s mezerou v nazvu v OO3 na XP

No, neco na tom muze byt.
Asociuju tim vlastnim udelatkem, co tady nekde probehlo a tam mam napr toto:

Opendokument,.odt,c:\program files\openoffice\program\swriter.exe %1,

Akorat ted nevim, jestli se nejaky uvozovkynepridavaji tim mym programem - musim najit zdrojak a kazdopadne s tema uvozovkama zaexperimentuju.

Co je ale zajimavy, tak toto (tu vlastni asocaci) pouzivam uz dost dlouho a nikdo nic nehlasil a ted se roztrhl s uzivateli pytel.

Diky

A co me nejde do hlavy, je, ze kdyz mam takovy "spatny soubor" otevru ho normalne a kdyz ho prejmenuju v TotalCommanderu a pak znovu chci otevrit, uz to nejde.

Editoval Zvedavec (28. 11. 2008 23:21:08)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#4 29. 11. 2008 11:37:30

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Problem u souboru s mezerou v nazvu v OO3 na XP

Ak otvárate súbor cez menu "Soubor - Otevřít", tak to nejde cez asociácie. Ak naň kliknete v TC, tak to už ide. Inak sa mi toto stalo u jednej známej - zrazu jej nešli otvárať DOC súbory v OO.o, všetky ostatné áno. Prečo sa jej to však stalo, to doteraz neviem - deň predtým jej to totiž fungovalo. Takže to vôbec nemusí byť vec OO.o, ale napríklad aj nejaká "záplata" od MS - naozaj však netuším.

Offline

#5 29. 11. 2008 12:35:31

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Problem u souboru s mezerou v nazvu v OO3 na XP

" otvárate súbor cez menu "Soubor - Otevřít", tak to nejde cez asociácie. Ak naň kliknete v TC..." - jasne :-).

Problem je v tom, ze ja mam v adresari (je na siti, muze to mit vliv) soubor, ktery se jmenuje dejme tomu "aaa bbb.odt" a ja na nej kliknu a on se pres asociace otevre. Zavru ho, prejmenuju na "aaa cbb.odt" a uz se pres asociace neotevre. To me zarazi.
Jeste jsem nemel cas overit, jestli to souvisi s tim umistenim na siti nebo ne, ale overim to. Kazdopadne zkusim ty uvozovky.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#6 30. 11. 2008 06:50:23

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Problem u souboru s mezerou v nazvu v OO3 na XP

Tak som schválne skúsil premenovať (používam FreeCommander) súbor na sieti - do názvu som dal medzeru - a v pohode to šlo otvoriť aj potom. Že by nejaký problém s TC (nepoužívam, takže neviem)? Prišlo mi to na um iba preto, že aj tá známa, čo mala problém, používa TC.

Offline

#7 21. 1. 2009 23:18:57

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: Problem u souboru s mezerou v nazvu v OO3 na XP

Po delsi dobe reaguju, upravil jsem ten svuj asociator (doplnil jsem ty uvozovky) a zatim to vypada, ze je to ono.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

Zápatí