Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 25. 11. 2008 14:33:13

vosma
Člen
Registrace: 24. 3. 2006
Příspěvků: 1

Vzorce

Dobrý den. Před lety jsem si udělala v MSACCESS inventarizaci majetku. Do formuláře tam šli vložit pole se vzorci pro výpočty (např. kusy x cena). V Basi nemohu přijít jak na to můžete mi někdo poradit. Díky

Offline

#2 28. 11. 2008 09:13:10

student
Člen
Registrace: 27. 2. 2006
Příspěvků: 101

Re: Vzorce

Asi to bohužiaľ zatiaľ neide.
ja to rišim tak, že databázu si zaregisturje, vytvorím dotaz s potrebnými údajmi a prenesiem si ich do Calk-u a tam robím výpočty.

Offline

#3 3. 2. 2009 21:48:05

usvit
Člen
Registrace: 8. 5. 2008
Příspěvků: 5

Re: Vzorce

Tak to by aj mňa dosť zaujímalo, ak by mal s tým niekto skúsenosti, prosím, podeľte sa.

Offline

#4 2. 4. 2009 22:16:16

Bum
Člen
Registrace: 24. 12. 2007
Příspěvků: 4

Re: Vzorce

Asi som na to prisiel. Teda nie sam a dokonca je to tu spomenute v navode v clanku Pockat prilepim SQL

SELECT "ID", "Číslo faktúry", "IDTovaru", "Množstvo", "Jednotková cena", "Množstvo" * "Jednotková cena" AS "Cena" FROM "Dotaz1" AS "Dotaz1"

Alebo ako teraz pozeram asi staci este jednoduchsie napisat do prazdneho stlpca "Množstvo" * "Jednotková cena" a do aliasu cena

PS ani som nevedel, ze som taky sikovny. smile

Offline

#5 3. 4. 2009 05:36:21

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Vzorce

Článok o tom vyšiel na openoffice.cz pred pár dňami - 13.3.: http://www.openoffice.cz/navody/ako-uro … cty-v-base

Offline

#6 20. 1. 2010 14:21:35

Martin13
Člen
Registrace: 11. 1. 2010
Příspěvků: 9

Re: Vzorce

Požadovanou hodnotu lze též spočítat a zapsat do tabulky automaticky při zápisu pomocí makra, ktré se spustí např. při vyplnění vstupního pole formuláře.
Též je možné pomocí makra celou tabulku číst řádek po řádku a potřebné hodnoty pomocí vzorce vypočítat a do tabulky doplnit.

Takto to lze udělat i když potřebuji spočítat třeba součet nějakého sloupce.
Je to však jaksi neohrabané a trvá to trochu.
Neví někdo prosím , jak je možné v makrech jednoduše získat pole celé tabulky, nebo alespoň sumu sloupce?
Tak abych nemusel procházet záznam po záznamu ?
Děkuji

Offline

Zápatí