Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 20. 11. 2008 23:13:31

Patak
Člen
Místo Praha
Registrace: 8. 6. 2005
Příspěvků: 1
Web

Sdílení formuláře

Dobrý den Vám všem!
Mám jeden, možná úplně špatný, dotaz. Rád bych použil Base dle následujícího scénáře a potřeboval bych radu zkušenějších zda to jde realizovat.
Máme vícečlenný pracovní tým který potřebuje pracovat zároveň na jedné tabulce - soupis nabídek. Do této tabulky se zapisují jednotlivé nabídky, každá nabídka musí mít unikátní ID. ID jdou za sebou v řadě.
Manipulaci s daty nad touto tabulkou bych chtěl dělat pomocí formuláře vytvořeného v Base.
Teď ten dotaz: Celý soubor s databází Base bude uložen na sdíleném prostoru a několik obchodníků si tento soubor zároveň otevře, resp. formulář v databázi, a budou pracovat (zapisovat nové a upravovat nabídky) s touto tabulkou.
Lze to takhle provést? Bude to tak fungovat?

Vím, že ideálně by se to dalo řešit přes MySQL+PHP+WWW, ale varianta s Base mi přijde velmi elegantní a rychlost vývoje aplikace asi nepřekonatelný.

Děkuji za názory a postřehy, Jan Paták

Offline

#2 28. 11. 2008 10:31:51

student
Člen
Registrace: 27. 2. 2006
Příspěvků: 112

Re: Sdílení formuláře

Toto sa Vám asi nepodarí vyriešiť.
Mám tiež takú databázu v sieti. Problém je, že základ pre Base je HSQL a ten je jednoužívateľský. Takže môžu pristupovať ale v tom istom čase - len 1 !!!
A prišiel som ešte na 1 vec a to ak je spustené "quicstarter" a aj keď sa zatvorí databáza, aj tak je bolokovaná - riešením je - nepoužívať quickstarter ale pozor !!! vypnúť túto možnosť aj cez možnosti OOo - tak aby sa nespúšťal pri štarte systému (win, Linu)

ešte ma napadlo iná kombinácia - MySQL + OOoBase

Editoval student (28. 11. 2008 11:18:10)

Offline

#3 20. 1. 2010 14:42:19

Martin13
Člen
Registrace: 11. 1. 2010
Příspěvků: 9

Re: Sdílení formuláře

Taky jsem četl, že HSQL je jen pro jednoho uživatele.
To mě ale trochu deptá. To je zásadní omezení, které databázi v mých očích absolutně znehodnocuje. Databáze přece musí umožňovat přístup více uživatelů naráz.

Na internetu jsem našel toto:
http://hsqldb.org/web/hsqlDocsFrame.html
ve stati LOCK TABLE nevím jestli tomu dobře rozumím, ale pro HSQL by
přístup z více počítačů v síti neměl být problém.
Vyzkoušel jsem v oo Base v Basic makrech několik objektů u kterých jsem se pokoušel změnit nějakou vlastnost, ale výsledek se nedostavil.
Netuší někdo alespoň přibližně v kterém objektu bych měl hledat ? A cestu k němu ?
Jde mi prostě jen o to, abych byl schopen vypnout kontrolu uživatelů. Zjistil jsem totiž, že  pro 2. uživatele se Base automaticky otevře jen pro čtení. Úprava není možná i když 1. uživatel vše uzavře. To je naprosto zbytečné, protože pokud jeden uživatel upravuje 2 různé tabulky je mu úprava též umožněna.
Děkuji

Offline

Zápatí