Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 18. 12. 2010 18:50:59

Helios
Člen
Registrace: 18. 5. 2005
Příspěvků: 43

Zamknutí vlastních stylů, odstranění více stylů najednou

Ahoj,
dával jsem dohromady jednu závěrečnou zprávu z několika částí, kde každou část psal někdo jiný, navíc ještě ve wordu a to v různých verzích. Dal jsem si tu práci a připravil si vlastní styly pro odstavce, popisky obrázků a tabulek, hlavní text atd.

Bohužel s importem textu z těch dílčích dokumentů se mi tam vecpalo plno dalších stylů, které bych rád vykydal. Mazat to ale po jednom je dost otrava. Nešlo by to smáznou najednou? Je mi jasný, že bych se samozřejmě mohl "nabourat" např. PSPadem přímo do toho xml a smáznout to tam, ale není to úplně ono a musím si hodně dávat pozor, co kde měním (i když pracuju s kopií).

Druhá věc - mám dejme tomu definovaný styl Zprava_obrazek - což je popiska obrázku, nastaven Arial 11, Kurziva apod. - jak je možné, že při kontrole dokumentu najdu popisky v tomto stylu, které jsou Arialem 12? Zkusil jsem to přepnout do jiného stylu a zase zpět a furt je to 12kou. Nejdou ty styly nějak zamknout, aby se tohle nestávalo?

díky

Offline

#2 18. 12. 2010 21:53:21

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Zamknutí vlastních stylů, odstranění více stylů najednou

Řešení je jednoduché ale pracné. Postupně u všeho nastavit výchozí formátování (klidně i hromadně ale hlavně se neztratit), přehodit na výchozí styl a poté na požadovaný styl. Kyblíček se stylem se tu velmi hodí.

Proč byl popisek Arialem 12? Protože odstavcový styl je základ - platí pro celý odstavec. eho část ale můžu ozančit a aplikovat znakový styl. Ani ten však není nejvýš - tam je ruční přímé nastavení formátu.

Offline

Zápatí