Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 14. 10. 2010 20:43:04

alfonz_mucha
Člen
Registrace: 6. 9. 2010
Příspěvků: 19

Calc - zápis do externího sešitu nebo databáze

Dobrý den,

zajímalo by mě jak je to s Calcem a externím úložištěm / zdrojem dat. Otestoval jsem většinu možností co mi Calc dovolil (externí soubor, list, databáze). Ale nepodařilo se mi prostě nějak vybrat oblast, list nebo databázi. Který by byl jinde a data by se načítala a ukládala přímo do něj. Calc vždy pouze provedl import a nově přidaná data nevzal. Aktualizace dat z původních souborů fungovala ale vložit data do nich se mi nepodařilo. Je to vůbec možné?


Představuji si to tak, že mám list týkající se nějaké části a on v sobě má datovou část, která odkazuje na jiný soubor a v do toho se poté data ukládají. Ideální by bylo kdyby to byla např. přímo databáze, jelikož bude stále stejný průběh zadání dat a brzo jich začne být víc.

Editoval alfonz_mucha (15. 10. 2010 12:19:35)

Offline

#2 15. 10. 2010 07:13:45

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Calc - zápis do externího sešitu nebo databáze

Calc je tabulkový editor ne databázový frontend. Má sice velice dobré napojení na datové zdroje, ale jsou to pro nj pouze zdroje nikoli uložiště, takže data načítá ale neukládá. To by asi šlo řešit makry.

Offline

#3 15. 10. 2010 07:57:12

alfonz_mucha
Člen
Registrace: 6. 9. 2010
Příspěvků: 19

Re: Calc - zápis do externího sešitu nebo databáze

A jak je to s normálním dalším sešitem? něco podobného dělat s normálním sešitem?

Offline

#4 15. 10. 2010 08:16:39

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Calc - zápis do externího sešitu nebo databáze

to je jedno ... calc prostě odněkud natahuje data, ale nikam je neexportuje / neukládá (co vím).

Offline

#5 15. 10. 2010 12:21:12

alfonz_mucha
Člen
Registrace: 6. 9. 2010
Příspěvků: 19

Re: Calc - zápis do externího sešitu nebo databáze

no zvláštní, testuji nyní jednotlivé elementy formuláře a zdá se že tam jsou možnosti zpětného zápisu do databáze ovšem ne že by to moc dobře fungovalo. Zatím to spíše někdy jde, někdy chyba.

Offline

#6 17. 10. 2010 07:36:16

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,124

Re: Calc - zápis do externího sešitu nebo databáze

Jestli jsem správně rozuměl, tak Ti běhají aktualizace, ale nepřidávají se Ti nové záznamy. Jestli je to tak, potom musíš jako propojení zadat více řádků (sloupců). Například máš záznamy na řádcích A1 až A12. Ty zadáš jako propojení například A1 až A1000. Pak se ti budou až do řádku A1000 aktualizovat nové zápisy při spuštění sešitu do kterého jsi propojil.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 17. 10. 2010 21:07:45

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Calc - zápis do externího sešitu nebo databáze

funguje? tak po odzkoušení prosím o vystavení a pospání na wiki s odkazem sem do fóra. Rád bych si to nastudoval.

Offline

Zápatí