Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 13. 9. 2010 16:10:38

kalichz
Člen
Registrace: 13. 9. 2010
Příspěvků: 5

Nefungující funkce ve verzi vyšší než 3.0

=IF(A3=0;" ";DGET('file:///D:/Dokumenty/práce/Administrativa/Zaměstnanci.ods'#$Zaměstnanci.A1:V84;"Jméno";A2:A3))

Tato funkce mi bez problémů fungovala ve verzi 3.0 a ve chvíli když jsem nainstaloval verzi 3.1 a po té i verzi 3.2 tak mi toto přestalo fungovat a jako výsledek mi to píše Chyba:504. Nejsem žádný odborník ale tuto funkci mám použitou mockrát a rád bych to nějak vyřešil.Předem děkuji za odpověď.

Offline

#2 15. 9. 2010 10:15:28

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 806

Re: Nefungující funkce ve verzi vyšší než 3.0

Offline

#3 15. 9. 2010 21:56:09

kalichz
Člen
Registrace: 13. 9. 2010
Příspěvků: 5

Re: Nefungující funkce ve verzi vyšší než 3.0

Sice nečetl ale nic to nemění na tom, že ve staré verzi (3.0) tento vzorec funguje a po nainstalování nových verzí (3.1 nebo 3.2) přestal tento vzorec fungovat.

Offline

#4 15. 9. 2010 21:59:09

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Nefungující funkce ve verzi vyšší než 3.0

Zvykejte si...


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#5 16. 9. 2010 16:41:26

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 806

Re: Nefungující funkce ve verzi vyšší než 3.0

kalichz napsal(a)

Sice nečetl ale nic to nemění na tom, že ve staré verzi (3.0) tento vzorec funguje a po nainstalování nových verzí (3.1 nebo 3.2) přestal tento vzorec fungovat.

Pokud funkce hlásí chybu (kódem), tak považuji za přirozené, že si zjistím, co mi calc vlastně sděluje. Ve Vašem případě hlásí problémy s parametry. V nových verzích došlo k některým změnám v automatické konverzi parametrů text <-> číslo. Tak si zkontrolujte, co funkci k výpočtu předkládáte.

Více s informacemi, které poskytujete asi napsat nejde, a ani mi, po přečtení Vaší hlášky, není moc jasné co vlastně chcete.

Offline

#6 16. 9. 2010 21:55:20

kalichz
Člen
Registrace: 13. 9. 2010
Příspěvků: 5

Re: Nefungující funkce ve verzi vyšší než 3.0

no nic tak děkuji vrátím se k verzi 3.0 protože v tom co mi píše se moc nevyznám a nevím co si vůbec pod pojmem problém s paramety představit. Jediné co umím je zkontrolovat cestu a ta je správně a buňky na které odkazuje tam taky mám. A myslel jsem že je nějaká očividná chyba kterou profesionálové poznají. (jako třeba chybí ti tam dvojtečka nebo tak něco) mám cca 50těchto funkcí v jednom souboru a pokud mi přestane jen tak sama od sebe fungovat tak opravdu nemám dost znalostí abych tu chybu našel. Takže děkuji za pokus pomoci a jdu přeinstalovávat na verzi 3.0 to umím.

Offline

#7 17. 9. 2010 05:16:00

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Nefungující funkce ve verzi vyšší než 3.0

Skúste názov súboru ("Zaměstnanci.ods") a položky ("Zaměstnanci", "Jméno") pomenovať bez diakritiky (mäkčeňov) - "Zamestnanci,ods", "Zamestnanci", "Jmeno". Tak isto ho skúste uložiť do adresára ("práce"), v ktorého ceste nebude diakritika - "prace". Pravdaže, musíte to ak aj zmeniť v príslušných súboroch. Pokiaľ si pamätám z predchádzajúcich diskusií, novšie verzie mali s týmto niekedy problémy.

Offline

#8 17. 9. 2010 06:23:55

kalichz
Člen
Registrace: 13. 9. 2010
Příspěvků: 5

Re: Nefungující funkce ve verzi vyšší než 3.0

Děkuji mockrát nějakou takovou radu jsem si představoval. Zkusím a napíšu zda pomohlo či nikoli.

Offline

#9 17. 9. 2010 12:17:57

zombie
Člen
Registrace: 14. 11. 2008
Příspěvků: 106

Re: Nefungující funkce ve verzi vyšší než 3.0

Nejvic by pomohlo, kdybyste nahral ten dokument nekam na uloz.to, aby to ti profesionalove videli v praxi. Pokud tedy neobsahuje citliva data ;-) Tezko Vam pomoci, kdyz nikdo nevi, co v tech bunkach mate.

Offline

#10 17. 9. 2010 16:42:26

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 806

Re: Nefungující funkce ve verzi vyšší než 3.0

Chyba:

http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=102750

Nainstalujte starou verzi a počkejte na novou.

Offline

#11 17. 9. 2010 21:07:41

kalichz
Člen
Registrace: 13. 9. 2010
Příspěvků: 5

Re: Nefungující funkce ve verzi vyšší než 3.0

Mockrát všem děkuji všem za čas strávený tím že řešil můj problém a myslím, že bude nejlepší se řídit podle posledního příspěvku protože se opírá o fakta. Jsem moc rád že jste mi to pomohli vyřešit. A doufám že další verze to vyřeší.

Offline

Zápatí