Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 16. 8. 2010 23:24:28

milda_brno
Člen
Registrace: 16. 8. 2010
Příspěvků: 3

Automaticka inkrementace IP adresy

Dobry den,
mohl by mi nekdo poradit jakym zpusobem incrementovat sloupec napriklad s IP adresou. V okamziku, kdy chytim pole za pravy dolni roh a stahnu ho dolu, objevi se mi okno "Vyplnit posloupnost". Pote zvolim ze sloupce typ "rust", pocatecni hodnotu, koncovou hodnotu a prirustek. Po stisku OK, vyskoci okno "Neplatna hodnota". Toto se opakuje i kdyz zvolim typ "linear". Co delam spatne? Dik

Offline

#2 17. 8. 2010 07:13:12

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Automaticka inkrementace IP adresy

OOo 3.2.1 mi IP adresy roztahuje normálně:

zadám: 192.168.1.175
roztáhnu:
192.168.1.176
192.168.1.177
...
192.168.1.181

Offline

#3 17. 8. 2010 08:28:13

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Automaticka inkrementace IP adresy

Funguje to až od určité verze, nemůžu to teď najít, ale myslím,že 3.0.1.


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#4 17. 8. 2010 10:00:13

milda_brno
Člen
Registrace: 16. 8. 2010
Příspěvků: 3

Re: Automaticka inkrementace IP adresy

Hmm, tak to je divne, na ws mam 3.1.1 fedora12 a na ntb 3.2.neco (oboji v cz verzi) fedora13 a na obou pc mam vyse popisovany problem. Neni potreba nekde v nastaveni udelat nejakou zmenu? Dik

Offline

#5 17. 8. 2010 11:17:37

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Automaticka inkrementace IP adresy

Potvrzuji, také mi to nejde, ale obávám se, že chybu děláte už tím, že dáváte "Růst", to je pro exponenciální posloupnost, nicméně to nefunguje ani pro lineární.... teda když zadáváte ajpinu, jinak jo.
Jediné řešení, na které jsem přišel - prostě si ty hodnoty dáte do sekce Řadit seznamy ve Volbách. Bohužel...

Editoval PetrValach (17. 8. 2010 11:20:43)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 17. 8. 2010 11:25:07

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Automaticka inkrementace IP adresy

Pozor na číslování klonů OOo. Sunovské / Oraclovské OOo má vlastní číslování, klony (Go-oo a další) mají vlastní. Stejné číslo verze pak neznamená vždy stejnou funkčnost. Zkuste podporu fedory / goo s dotazem jestli to umí, nebo zkuste doinstalovat sunovské / oraclovské OOo.

Offline

#7 17. 8. 2010 13:22:21

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Automaticka inkrementace IP adresy

Nojo ale já používám nejnovější od Oraclu a je to stejně na houby, prostě to nefunguje a IP adresu to bere jako chybný výraz... to by tam mohlo být cokoliv a bude to reagovat stejně.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 17. 8. 2010 14:21:43

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Automaticka inkrementace IP adresy

moment, na OOo 3.2.1 / OOO320M19 build 9505 mi stačí do A1 napsat "192.168.1.1" najet a černý čtverec v pravém dolním rohu buňky a roztáhnout - automaticky se generuje 192.168.1.2, 192.168.1.3 atd.

Offline

#9 17. 8. 2010 18:39:31

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Automaticka inkrementace IP adresy

Je to zvláštní, ale najednou to funguje. Tohle byla samozřejmě první věc, kterou jsem zkoušel, ale dostal jsem jen zkopírovaný obsah buňky. Aha, mně se tam asi propašovala mezera....


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 23. 8. 2010 08:49:28

milda_brno
Člen
Registrace: 16. 8. 2010
Příspěvků: 3

Re: Automaticka inkrementace IP adresy

hmm, me to nefunguje. :-(

Offline

#11 23. 8. 2010 11:39:42

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Automaticka inkrementace IP adresy

milda_brno napsal(a)

hmm, me to nefunguje. :-(

Ono to bylo myslím přidané právě že v Sunovské 3.2.1. Předpokládám že ve fedoře bude spíš Go-oo a je možné že v něm to ještě implementované není. Kdyžtak zkuste instalaci sunovské verze z deb/rpm balíčků.

Offline

#12 23. 8. 2010 16:38:22

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: Automaticka inkrementace IP adresy

FUNGUJE v Go-OOo 3.2.1 pod Linuxem
OpenOffice.org 3.2.1
OOO320m19 (Build:9505)
ooo-build 3.2.1.4

protažení/automatické doplnění zkuste s CTRL i bez CTRL - někde to může být přehozeno (typicky Excel to má naopak než je default v OOo)

Editoval hanus (23. 8. 2010 16:40:28)

Offline

Zápatí