Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 3. 8. 2010 22:50:50

rov
Člen
Registrace: 3. 8. 2010
Příspěvků: 3

Vlastni zdroj pro seznam literatury

Dobry vecer, znovu oteviram tema Seznam literatury. Potrebovala bych do OOo nejakym zpusobem importovat jiz existujici seznam literatury, ktery jsem vytvorila pomoci CitationReport. Jedna se vlastne o tabulku s nejakym oddelovacem. Je to vubec mozne? Snazila jsem se vytvorit si vlastni databazi s tabulkou, ale i kdyz jsem ji pripojila jako zdroj, tak ji odmitl seznam literatury nacist/pouzit. Asi je nutne ji prejmenovat na biblio a nahradit tak tu soucasnou databazi. Ta je ale tvorena jak biblio.odb, tak i biblio.dbf a biblio.dbt. Jedine, ceho jsem dosahla bylo, ze seznam nenacital ani biblio. Nastesti pomohlo smazat adresar OOo z Data aplikaci v Dokumentech ...
Predem moc diky za pomoc.
KRov

Offline

#2 12. 8. 2010 22:44:39

PavelH
Člen
Místo Česká Lípa
Registrace: 14. 3. 2008
Příspěvků: 140

Re: Vlastni zdroj pro seznam literatury

Pomocí menu "Nástroje - Volby - OpenOffice.org Base - Databáze" se zaregistruje nová databáze (musí to být pouze dbf a zřejmě musí mít stejný počet i jména sloupců jako původní biblio.dbf).
V menu "Nástroje - Seznam použité literatury - Zdroj dat" se pak tato nová databáze vybere.
Jediným problémem tedy zůstává, jak z vašeho seznamu literatury vytvořit dbf.
Pokud máte seznam literatury jako textový soubor s oddělovači, asi by se dal načíst do Calcu, dopsat do prvního řádku názvy sloupců a uložit jako dbf.

Offline

Zápatí