Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 31. 7. 2010 12:12:09

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Prosba: Posun sloupců a řádků tabulky pomocí klávesnice

Dobrý den,

opět prosím o pomoc - potřebuji ověřit, zda jde o chybu (pro text připravované knihy).

1. V nastavení Writer | Tabulka | Obsluha klávesnice | Přesunout buňky nastavte pro řádek 1cm a pro sloupec 3 cm. Stiskněte ok.
2. Vložte tabulku s alespoň třemi sloupci a třemi řádky. Umístěte kurzor do prostřední buňky.
3a. Stiskněte Alt-šipka vpravo nebo vlevo. O kolik cm se hranice sloupce posune? (Viz pravítko)
3b. Stiskněte Alt-šipka dolů. O kolik cm se hranice řádku posune?

Díky za testy, uveďte prosím verzi OOo a operák.


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#2 1. 8. 2010 10:40:28

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Prosba: Posun sloupců a řádků tabulky pomocí klávesnice

Funguje to bezchybne. Verzie v podpise


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#3 1. 8. 2010 17:12:29

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Prosba: Posun sloupců a řádků tabulky pomocí klávesnice

Já zatím nechci napsat, v čem tu chybu vidím (pokud se nepletu). Mohl byste prosím napsat, co se stalo? Stačí krátce - pomůže mi to v ujištění, že to je, nebo není v pořádku. Moc díky za ochotu.


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#4 1. 8. 2010 18:11:21

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Prosba: Posun sloupců a řádků tabulky pomocí klávesnice

Potvrdzujem, že je tam chyba - správa sa to presne naopak, ako sa to nastavuje: pri nastavení zmeny riadku o 1 cm sa mení šírka stĺpca o 1 cm a pri nastavení veľkosti zmeny stĺpca o 3 cm sa zmení výška riadku o 3 cm. Skúšal som viaceré hodnoty, pri všetkých sa to správa rovnako (chybne).

WXP, Oracle OO.o 3.2.1

Offline

#5 1. 8. 2010 23:38:30

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Prosba: Posun sloupců a řádků tabulky pomocí klávesnice

redakce napsal(a)

Já zatím nechci napsat, v čem tu chybu vidím (pokud se nepletu). Mohl byste prosím napsat, co se stalo? Stačí krátce - pomůže mi to v ujištění, že to je, nebo není v pořádku. Moc díky za ochotu.

Vo verzii GO-OO 3.2.13 to funguje normálne (aspoň myslím, že to tak má fungovať):

ALT+šipka dole - zväčší výšku riadku o zadanú hodnotu v smere šipky;
ALT+šipka hore - zmenší výšku riadku o zadanú hodnotu v smere šipky;
ALT+šipka vpravo - zväčší šírku stĺpca o zadanú hodnotu v smere šipky;
ALT+šipka vľavo - zmenší šírku stĺpca o zadanú hodnotu v smere šipky.

Veľkosť riadku alebo šírku stĺpca zväčšuje vždy len dole (riadok) resp. doprava(stĺpec) a naopak rozmer riadku alebo stĺpca zmenšuje vždy len hore (riadok) resp. doľava (stĺpec). Nikdy nie naopak - aspoň v tejto verzii GO-OO.

Editoval Roman Toman (1. 8. 2010 23:43:12)


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#6 2. 8. 2010 09:28:23

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Prosba: Posun sloupců a řádků tabulky pomocí klávesnice

Mandriva 2010, Oracle OO.o 3.2.1 - to isté chybné správanie, ako vo WXP.

Offline

#7 3. 8. 2010 15:28:01

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: Prosba: Posun sloupců a řádků tabulky pomocí klávesnice

3a. Alt-šipka vpravo nebo vlevo. O kolik cm se hranice sloupce posune?
o 1 cm
3b. Alt-šipka dolů nebo nahoru. O kolik cm se hranice řádku posune?
o 3 cm

MandrivaLinux 2010 Spring Free
Go OpenOffice.org 3.2.1 stažené z http://go-oo.mirrorbrain.org/stable/linux-i586/3.2.1/
OOO320m19 (Build:9505)
ooo-build 3.2.1.4

Editoval hanus (3. 8. 2010 15:30:02)

Offline

#8 10. 8. 2010 07:10:45

Lord killer
Člen
Registrace: 9. 12. 2007
Příspěvků: 43

Re: Prosba: Posun sloupců a řádků tabulky pomocí klávesnice

ano, je to trochu matoucí, ale než zaměňovat funkčnost "řádek" a "sloupec" bych byl pro změnu textů na "vodorovně" a "svisle"

(vývojový build OOo 3.3.0.m2 pro windows se chová stejně)

Offline

Zápatí