Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 26. 5. 2010 15:27:31

dech
Člen
Registrace: 1. 10. 2008
Příspěvků: 146

vložit neformátovaný text - tlačítko na panelu nástrojů

Ahojte,
nevíte někdo jak dostat tlačítko na panel nástrojů, které by udělalo to samé jako ikona na panelu nástrojů vložit-neformátovaný text?

Pomocí úpravy panelu n. lze "výtáhnout" všelijaká tlačítka,ale tohle nemůžu najít.
diky


OO 3.2.1  WIn 8 64bit  16GB RAM

Offline

#2 26. 5. 2010 15:44:51

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: vložit neformátovaný text - tlačítko na panelu nástrojů

Podle mě na to extra tlačítko/příkaz není. Ale lze to udělat tak, že si vyrobíte makro a to pak přiřadíte tlačítku v panelu nebo položce v menu.

Makro si buď napíšete sám, nebo si ho zaznamenáte - zde je nutný správný postup:
1) CTRL+C
2) vybrat buňku
3) spustit záznam makra
4) Úpravy->Vložit jinak a nastavit odpovídající volby (jen Text a Čísla)
5) ukončit záznam makra

takže se to makra dostane jen operace 4) jinak byste tam měl i výběr konkrétní buňky a to není žádoucí

Důležité je místo, kam makro uložíte, do jakého souboru/šablony, závisí pak na tom jeho dostupnost (jestli ho chcete jen pro sebe na svém kompu, tak do Moje makra, jinak do přílušného souboru)

Dále přes menu Nástroje->Přizpůsobit->Panely nástrojů si to makro přidáte do panelu, kterého chcete - opět pozor na to, kam toto přizpůsobení uložíte - jestli pro sebe do OOo, nebo do konkrétního sešitu

Editoval hanus (26. 5. 2010 16:13:23)

Offline

#3 26. 5. 2010 16:30:36

dech
Člen
Registrace: 1. 10. 2008
Příspěvků: 146

Re: vložit neformátovaný text - tlačítko na panelu nástrojů

jojo,nad timto sem tak přemýšlel,ale říkal jsem si že by to mohlo jít jako všechny jiné povely které jdou "vytáhnout" na panel nástrojů.
tak ok. díky!


OO 3.2.1  WIn 8 64bit  16GB RAM

Offline

#4 26. 5. 2010 21:51:30

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: vložit neformátovaný text - tlačítko na panelu nástrojů

No ja ted nevim jiste, jestli jsem to dobre pochopil, ale mam na panelu tlacitko, ktere jsem tam pridal a jeho funkce je "Vlozit neformatovany text".

- Prave tlacitko mysi nekde na nastrojich --> Prizpusobit
- Karta panely nastroju - tlacitko "Pridat"
- Kategorie "Upravit" + Prikazy "Vlozit neformatovany text"
- Prida se tlacitko s textovym popiskem a po zmene ikony (zadna tam puvodne neni), text zmizi a zustane ikona.

Edit: Ach jo, na prispevky chodim z titulni stranky webu a lezu primo na prispevek, takze jsem prehledl kategorii. Takto to jde jenom ve Writeru, v logicky se chovajicimm OO to pochopitelne v Calcu nejde (jak jinak, ze). Pardon.

Editoval Zvedavec (26. 5. 2010 21:56:30)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#5 26. 5. 2010 21:57:41

dech
Člen
Registrace: 1. 10. 2008
Příspěvků: 146

Re: vložit neformátovaný text - tlačítko na panelu nástrojů

tak tak,v calcu to právě chybí totok...ale už sem si udělal to jednoduché makro!

Editoval dech (26. 5. 2010 21:58:10)


OO 3.2.1  WIn 8 64bit  16GB RAM

Offline

Zápatí