Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 22. 5. 2010 18:12:52

ibellan
Člen
Registrace: 22. 5. 2010
Příspěvků: 5

writer OOo 3.2 nefunguje autotext +F3

Chcel som v dokumente číslovať vzorce, po "fn F3" mi vypísal: Automatický text pre skratku "fn" nebol nájdený. Dcére to vo verzii OOo 2.4 funguje. Ďakujem za rady.

Offline

#2 23. 5. 2010 11:22:37

Plastique
Učím lidi pracovat s počítači
Místo Opava
Registrace: 9. 10. 2004
Příspěvků: 176
Web

Re: writer OOo 3.2 nefunguje autotext +F3

Ve 3.2 nefunguje ani dummy text (dt) a celkově mi přijde, že to není úplně ok. Ověřte si dostupné automatické texty v okně Úpravy | Automatický text... Samozřejmě si můžete jakýkoliv nadefinovat, já nevím, co přesně měl "fn" dělat, tak vám teď neporadím. Ale obecně se autotext dělá tak, že vytvoříte výsledek, označíte ho a ve výše uvedeném okně vytvoříte nový a definujete jeho zkratku.


Kniha, která odhalí 10 nejčastějších chyb webových stránek.

Stáhněte si zdarma: www.zlatywordpress.cz

Offline

#3 23. 5. 2010 13:10:57

ibellan
Člen
Registrace: 22. 5. 2010
Příspěvků: 5

Re: writer OOo 3.2 nefunguje autotext +F3

vytvorí to tabulku 2 stĺpce, 1 riadok do prvého stĺpca napíše vzorec E=mc2 a do druhého stĺpca poradové číslo vzorca. Vzorec v prvom stĺpci si potom zeditujem podľa seba. Nainštaloval som aj OpenOffice 3.2.1 RC1 a ani v tom to nefunguje. Spraviť si to sám neviem.Keď tam vložím tabuľku, tak mi ju automaticky očísluje, ale pod ňou a nie vedľa nej. Tu je to popísané:
http://wiki.services.openoffice.org/wik … uations%3F

Editoval ibellan (23. 5. 2010 13:25:01)

Offline

#4 25. 5. 2010 14:01:46

PavelH
Člen
Místo Česká Lípa
Registrace: 14. 3. 2008
Příspěvků: 140

Re: writer OOo 3.2 nefunguje autotext +F3

Je to docela jednoduché. Vytvořte si přesně tabulku se vzorcem, jak si představujete a pak ji celou označte.
Vyberte "Úpravy - automatický text" a v dalším okně v seznamu označte "My AutoText".
Vyplňte pole "Název" (popis k čemu zkratka slouží) a hned vedle vyplňte "Zkratku".
Klikněte na tlačítko vpravo "Automatický text" a z menu vyberte "Nový".
U položky "My AutoText" se objeví nová zkratka. Nakonec použijte tlačítko "Zavřít".

Editoval PavelH (25. 5. 2010 14:02:29)

Offline

#5 25. 5. 2010 22:35:47

ibellan
Člen
Registrace: 22. 5. 2010
Příspěvků: 5

Re: writer OOo 3.2 nefunguje autotext +F3

Vďaka, máte pravdu, ale tie originálne automatické texty nefungujú. Asi nie sú kompatibilné s verziou OOo 3.x. Ešte sa s tým budem musieť pohrať, aby to robilo to čo robil automatický text FN. smile

Editoval ibellan (25. 5. 2010 22:36:15)

Offline

#6 28. 12. 2010 00:25:30

Xjmeno363
Člen
Registrace: 27. 12. 2010
Příspěvků: 3

Re: writer OOo 3.2 nefunguje autotext +F3

to číslování vzorců nebyl pouze autom. text ale něco složitějšího - zřejmě s makrem v basicu:
po zadání fn + F3:

1.) vytvořil tabulku o dvou sloupcích
2.) zkopíroval vzorec a dal ho do tabulky
3.) smazal z původního umístění
4.) přidal nějakou proměnnou do 2. sloupce (číslo vz.)
5.) inkrementoval proměnnou
...

takže docela práce tohle vymýšlet sad

jak je sakra možný, že to vývojáři neřeší, vždyť to nefunguje někdy od verze 2.8

Offline

#7 28. 12. 2010 06:15:12

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: writer OOo 3.2 nefunguje autotext +F3

Offline

Zápatí