Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 29. 10. 2008 13:11:35

doman
Člen
Registrace: 29. 10. 2008
Příspěvků: 1

Dotaz - potřebuji doplnit hodnoty z listu 1 do listu

Zdravím, mám prosbu, potřebuji doplnit hodnoty do tabulky na listu 2 dle tabulky na listu 1. např je-li na listu 1 ve sloupci A hodnota X a ve sloupci B hodnota 5, potřebuji aby se doplnila hodnota 5 do listu 2 pokud se vyskytuje ve sloupci A na listu 1 hodnota X.

Doufám že to pochopíte :-)

Díky

Offline

#2 29. 10. 2008 14:23:03

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Dotaz - potřebuji doplnit hodnoty z listu 1 do listu

tohle je práce pro funkci IF - doporučuju pročíst nápovědu a používat průvodce u funkcí wink

výchozí stav: list1.A1=x; list1.B1=5
do list2.B1 zadat IF(List1.A1="x";List1.B1;0)
- ta do list2.B1 zapíše hodnotu z list1.B1 pokud se list1.A1="x", pokud ne tak tam napíše 0

Offline

#3 30. 10. 2008 08:03:03

scubydoo
Člen
Registrace: 15. 10. 2008
Příspěvků: 8

Re: Dotaz - potřebuji doplnit hodnoty z listu 1 do listu

IF(List1.A1="x";List1.B1;0)
Ja by som tu nulu nahradil ""
IF(List1.A1="x";List1.B1;"")
- ta do list2.B1 zapíše hodnotu z list1.B1 pokud se list1.A1="x", pokud ne tak sa tam nič nezmení a políčko ostane prázdne

Offline

#4 18. 11. 2008 06:51:15

L.rumler
Člen
Registrace: 21. 1. 2008
Příspěvků: 7

Re: Dotaz - potřebuji doplnit hodnoty z listu 1 do listu

A co kdybych nechtěl, aby řádky (políčka) zůstaly prázdné, ale aby to byla souvislá oblast dat splňují danou podmínku. Tzn., že pokud nebude splněna určitá podmínka, tak nevynechat řádek (ani nezapsat nulu), ale zapsat další hodnotu splňující podmínku. ???

Editoval L.rumler (18. 11. 2008 06:53:22)

Offline

#5 18. 11. 2008 22:14:14

scubydoo
Člen
Registrace: 15. 10. 2008
Příspěvků: 8

Re: Dotaz - potřebuji doplnit hodnoty z listu 1 do listu

L.rumler napsal(a)

A co kdybych nechtěl, aby řádky (políčka) zůstaly prázdné, ale aby to byla souvislá oblast dat splňují danou podmínku. Tzn., že pokud nebude splněna určitá podmínka, tak nevynechat řádek (ani nezapsat nulu), ale zapsat další hodnotu splňující podmínku. ???

Chcelo by to nejaky konkretny priklad

Offline

#6 19. 11. 2008 06:50:59

L.rumler
Člen
Registrace: 21. 1. 2008
Příspěvků: 7

Re: Dotaz - potřebuji doplnit hodnoty z listu 1 do listu

Děkuji za rychlou odpověď. Potřebuji toto:
V listu 1 mám tabulku např. těchto hodnot:
Název    ks               
aaa    1    rthfg            18.11.2008
bv    2    dgb            19.11.2008
cv    1    dgb            15.12.2008
sdvc    2    dsg            21.11.2008
sdgf    5    werf            18.11.2008
dg    5    erg            18.11.2008
A potřebuji v dalším listu, aby se přenesly řádky splňující kriterium pouze např. 18.11.2008 (jako když bych udělal automatický filtr a odfiltroval 18.11.2008). Takže: na listu 2 bych si do jedné buňky napsal jaké datum chci filtrovat a výsledek např. pro 18.11. by byl takový (s tím, že samozřejmě některé hodnoty z příslušného řádku třeba nechci přenést):
aaa    1    rthfg            18.11.2008
sdgf    5    werf            18.11.2008
dg    5    erg            18.11.2008

Zkrátka nechci to řešit přes funkci if, kde když nebude splněna podmínka,tak řádek je např. pouze potlačen (nejedná se o souvislou oblast dat).
Je to teď jasnější??
Děkuji

Offline

#7 4. 11. 2009 12:15:09

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 588

Re: Dotaz - potřebuji doplnit hodnoty z listu 1 do listu

L.rumler napsal(a)

Děkuji za rychlou odpověď. Potřebuji toto:
V listu 1 mám tabulku např. těchto hodnot:
Název    ks               
aaa    1    rthfg            18.11.2008
bv    2    dgb            19.11.2008
cv    1    dgb            15.12.2008
sdvc    2    dsg            21.11.2008
sdgf    5    werf            18.11.2008
dg    5    erg            18.11.2008
A potřebuji v dalším listu, aby se přenesly řádky splňující kriterium pouze např. 18.11.2008 (jako když bych udělal automatický filtr a odfiltroval 18.11.2008). Takže: na listu 2 bych si do jedné buňky napsal jaké datum chci filtrovat a výsledek např. pro 18.11. by byl takový (s tím, že samozřejmě některé hodnoty z příslušného řádku třeba nechci přenést):
aaa    1    rthfg            18.11.2008
sdgf    5    werf            18.11.2008
dg    5    erg            18.11.2008

Zkrátka nechci to řešit přes funkci if, kde když nebude splněna podmínka,tak řádek je např. pouze potlačen (nejedná se o souvislou oblast dat).
Je to teď jasnější??
Děkuji

Kriteriální vyhledávání řeší funkce vlookup (a hlookup) a další. Napíšete-li vlookup("aaa";[matice A1;D50];2;0) tak vyhledáváte ve sloupci A "aaa" a najdete číslo 1, které je ve sloupci č.2 příslušné matice a příslušenjící k "aaa". Chcete-li hledat podle datumu, musíte jej mít v prvním levém sloupci matice, nebo použít jinou fukci. Lze to dělat také pomocí multikriteriální funkce DSUM (apodobně) pak nezáleží na pořadí sloupců jen musíte tabulku opatřit hlavičkami a někde si vytvořit kriteriální tabulku. Eventuálně lze také vytvořit tzv. kontingenční tabulku přes průvodce dat, kde lze též volit několik kritérií zobrazení.


LibreOffice 6.2.

Offline

#8 4. 11. 2009 17:12:00

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 814

Re: Dotaz - potřebuji doplnit hodnoty z listu 1 do listu

Tabulka je v oblasti a1:d6.

V buňce h1 je zvolené datum (18.11.2008)

Vybereme oblast h3:h14 a vložíme vzorec:

=IF(ROW()-ROW($H$2)>ROWS($D$1:$D$6)-COUNTIF($D$1:$D$6;"<>"&$H$1);"";INDIRECT(ADDRESS(SMALL(IF($D$1:$D$6=$H$1;ROW($D$1:$D$6);ROW($D$1)+1+ROWS($D$1:$D$6));ROW()-ROW($H$2));COLUMN(A1);1;1);1))

Uložíme trojhmatem ctrl-shift-enter (maticový vzorec)

Zkopírujeme oblast h3:h14 do sousedních 3 sloupců vpravo.

Jinak data->filtr->standardní filtr->více->kopírovat výsledky do... je pro větší tabulky asi lepším řešením.

Offline

Zápatí