Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 26. 4. 2023 08:03:53

tom_kladno
Člen
Místo Kladno
Registrace: 23. 4. 2007
Příspěvků: 28

Dynamický obsah textového pole

Dobrý den všem,

je možné v Calc do textového pole, případně jiného objektu jako je tvar, vložit obsah nějaké buňky tak, aby se při změně obsahu buňky aktualizoval také text v poli nebo objektu?

Proč to potřebuji?

U sloupcového grafu potřebuji popisky u vodorovné osy u každého sloupce každý jinou barvou. Nyní to řeším tak, že vypnu popisky osy a pod graf vložím statické hodnoty do textového pole, které mi umožní formátovat (barvit) každé slovo jako popisek sloupce jinou barvou. Jenže teď potřebuji tyto barevné "popisky" dynamicky měnit.

Děkuji


LO 7.5.3.2 CZ 64 na Fedora 38 KDE

Offline

#2 11. 5. 2023 09:41:48

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Dynamický obsah textového pole

Já podobný problém řeším například pro minigraf takto :


     Postavím tabulku ze které čtu na místo, které mi vyhovuje a pak do ní sypu údaje z jiné tabulky, respektive více tabulek pomocí OFFSET(). Takže přepnu například sloupec a do tabulky která krmí graf skočí nasměrovaný a to ihned.


     Pokud se jedná o obecné objekty typu bublin, tvarů a podobně to jsem netestoval. Pro grafy to otestované mám a funguje to. Takže například u klasického grafu může být tabulke pro graf překrytá samotným grafem. Není vidět a zdroje OFFSETu jsou někde daleko - třeba i na jiném listu.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí