Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 22. 4. 2021 10:10:07

zubrtoma
Člen
Registrace: 2. 9. 2019
Příspěvků: 6

Podmíněné formátování, kopírování čísla z buňky za určitý interval

Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat o výpomoc s tabulkou, která by mi velice ulehčila život a pomohla. Dostal jsem na starost management látek k očkování. Naše IT je nepružné  domluva s nimi mrzká, proto se obracím na pomoc sem, nechci zneužívat dobrotu zdejší komunity, ale je to pouze moje iniciativa a nechce se mi to evidovat po papírech a manuálně sčítat. Snad to nebude problém. Do této tabulky budou přistupovat i osoby, které budeme zásobovat.

Jde o to, že na náš centrální sklad se budou dovážet ampule a ty se následně budou distribuovat do ordinací praktických lékařů.

- Nedaří se mi ukotvit 4 první řádky a první 2 sloupce

- nevím, jak zkopírovat hodnotu z buňky do buňky v dalším sloupci s odstupem 42 řádků - pravděpodobně na to bude třeba nějaké makro nebo tak něco, tak daleko moje znalosti nesahají. 1. dávka ---> kopie čísla na 42 dnů do sloupce 2. dávka

-nedaří se mi podmíněně formátovat celé číslo - protože dávky musejí být dělitelné šesti (v ampuli je šest dávek), chtěl bych počet ampulí zaznačit zeleně při celém čísle a červeně při desetinném

- případně se snažím vymyslet nějakou online službu, kde by každý uživatel mohl editovat pouze předepsané sloupce, ale to je asi v bezplatném režimu již velké scifi. Spokojím se případně s editací celého obsahu a zvýrazním sloupce každého jednoho člověka barvou aby se předešlo chybovosti.

Všem Vám moc děkuji za pomoc a rady, přikládám vzorový dokument.

https://drive.google.com/file/d/1ZPTHkF … sp=sharing

Offline

#2 30. 6. 2021 08:45:36

luka7
Člen
Registrace: 20. 5. 2009
Příspěvků: 84

Re: Podmíněné formátování, kopírování čísla z buňky za určitý interval

" Nedaří se mi ukotvit 4 první řádky a první 2 sloupce"-klik na C5>Okno>ukotvit
"nevím, jak zkopírovat hodnotu z buňky do buňky v dalším sloupci s odstupem 42 řádků"- třeba=IF(MOD(ROW(A1);42)>0;"";A1)
"-nedaří se mi podmíněně formátovat celé číslo" na to bych použil další sloupec =IF(A1-ROUND(A1)=0;"oook";"eeek") a to už by mělo jít naformátovat. (v podmíněném formátování by muselo být "oook" a "eeek" v úvozovkách.

Offline

Zápatí