Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 8. 1. 2021 12:50:35

jirasek1944
Člen
Registrace: 2. 12. 2012
Příspěvků: 72

Nejde otevřít žádný mnou vytvořený textový ani r - Vyřešeno

Používám LibreOffice Writer i Calc. Od dnešního rána mo nejde otevřít žádná textový .odt ani tabulkováýý.ods  soubor. Zkoušel jsem možnost otevření kliknutím pravým tl. na příslušnou položku a pak použil dvojí možný způsob pokračování. Nejprve Otevřít v programuu, Zvolit jinou aplikaci, nyní pod Dál používat tuto aplikaci je LibreOffice writer, dole jsem zaškrtl čtvereček nalevo od textu K otevírání souborů .odt vžd používat tuto aplikaci a potvrdil OK. Nic se však nezměnilo. Tentýž byl i výsledek postupu, kdy jsou po kliknutí pravým tl. na soubor klikl v naběhlém dole na Vlastnosti. Zde v naběhlém byl označen typ souboru : Textový dokument (odt) Otevřít v programu : LibreOffice a vedle vpravo pokud jsem klikl na Změnit, opět  se zobrazilo totéž již výše zmíněné - pod textem Dál používat tuto aplikaci je LibreOffice, dole jsem odklikl Ok, následně Použít a OK - vše bez jekéhokoliv pozitivního výsledku.Poraďte mi prosím, co by se s tím dalo dělat, abych mohl wruter i Calc používat.
Už je to v pořádku - objevila se mi zpráva, že došlo k pádu LibreOffice, vše jsem odklikal a opět LibreOffice normálně funguje,

Editoval jirasek1944 (8. 1. 2021 14:32:54)

Offline

#2 8. 1. 2021 14:07:02

kabi
Člen
Registrace: 1. 6. 2017
Příspěvků: 167

Re: Nejde otevřít žádný mnou vytvořený textový ani r - Vyřešeno

je možné, že se vám Libre na nějakém souboru "kousl". Zkuste se podívat přes správce úloh na spuštěné úlohy/procesy a příp. LibreOffice ukončete. Nebo pouze restartujte počítač.

Offline

Zápatí