Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 4. 5. 2019 18:32:40

xcmikusk
Člen
Registrace: 4. 5. 2019
Příspěvků: 2

Při číslování kapitol chybí jedno číslo

Dobrý den,

v číslování kapitol mi writer vynechává jedno číslo. Čím to může být?

(Na zkoušku jsem zkusila ten stejný soubor otevřít ve wordu a číslo kapitoly se mi tam zobrazuje v předchozím odstavci a po jeho smazání už číslování funguje normálně. Předpokládám, že mám tedy v textu číslovanou odrážku, která se ale ve Writeru nezobrazuje, jak ji zobrazit?)

Offline

#2 4. 5. 2019 19:04:29

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Při číslování kapitol chybí jedno číslo

Nic takového jsem ještě neviděl, ale je možné že máte pravdu. Vyzkoušejte ZOBRAZIT > ŘÍDÍCÍ ZNAKY. To by mělo ukázat zda tam něco je, nebo kolik je tam kotev.


     Ještě bych doporučil otestovat vygenerování rejstříku. Ale může to být docela jiný "špek". Existuje skrytý text, nebo je odlišně definované číslování. Může to být mnoho věcí. Názvy kapitol je možné používat ve spojitosti se speciálními poli. Musel bych dostat vzor - fabulovat je celkem neproduktivní.
     Možná by pomohlo vadný název zcela smazat a vytvořit spolu s určením úrovně znovu. Přeji úspěch. Dejte vědět co to bylo, nebo změňte obsah - například pomocí LoremIpsum a postněte sem pomocí uložto.cz, či pomocí jiného podobného serveru.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 4. 5. 2019 22:05:45

xcmikusk
Člen
Registrace: 4. 5. 2019
Příspěvků: 2

Re: Při číslování kapitol chybí jedno číslo

Řídící znaky jsem zkoušela, ale nejeví se, že by tam byl nějaký problém.

Dokument rejstřík obsahuje. Je to stejné jako v textu. Číslo se v něm vůbec nezobrazuje. Pokud dokument otevřu ve wordu, zobrazí se i v rejstříku i textu. Po jeho smazání ve wordu a otevření ve writeru je už číslování ok (ale rozpadne se celý dokument).

Bohužel dokument nemohu zasdílet kvůli obsahu a nahrazení textu to zcela neřeší, protože dokument obsahuje velké množství tabulek, obrázku a grafů. Toto rozhození číslování ostatně nastalo po delší pasáži obrázků, grafů a tabulek.

Nutno ještě podotknout, že na úplném počátku byl dokument převeden z formátu doc. do odt. Vše se povedlo předělat, ale toto zůstalo.

Offline

#4 5. 5. 2019 05:55:53

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Při číslování kapitol chybí jedno číslo

To jsme si nerozuměli.
1. Když jsem měl na mysli vytvoření rejstříku tak rejstříku nového.
     Konkrétně postup otestujte na kopíí souboru kde nejprve smažete původní rejstřík pokud to lze udělat. Může to být i uzamčené a podobně. Teprve potom uložte bez rejstříku. Posledním krokem je vytvoření rejstříku nového. Tím se otestuje zda tam Writer značku vidí. nevadí že se to rozhází - proto pracujeme na kopii. To je standardní postup. Laborovat s originálem se nedoporučuje.


2. Další problém popsaný takto :

xcmikusk napsal(a)

Po jeho smazání ve wordu a otevření ve writeru je už číslování ok (ale rozpadne se celý dokument)

Toto jsem viděl jako postup kdy zjistíte ve Writer zda číslo kapitoly je viditelné v rozbalovacím seznamu Nastavit styl odstavce - je to součást standardně (implicitně) viditelné lišty většinou těsně nad vlastním oknem obsahu.
     Zde se dá zjistit zda má vadné číslování Writerem rozpoznanou úroveň. Může to být celkem neočekávaná vlastnost přednastavené úrovně číslování. Běžný - nově otevřený Writer má přednastaveny pouze 3 úrovně nadpisů - tím tedy také pouze 3 číslované úrovně. Když se zadá (nebo objeví) další úroveň tak ji Writer rozpozná, ale neočísluje protože to nemá nastaveno. To by měla být chyba importu. Ale dá se snadno odstranit tím že úrovni zadáte patřičné číslování.
     Nicméně může to být odlišný systém použitého zdroje značení, nebo i chyba při vyhotovení ve Wordu. Právě toto by se mělo zjistit při vytvoření nového rejstříku - ve Writeru, ale je možné jen obyčejně najet na nadpis kapitoly, postavit tam kurzor a přečíst v uvedeném okénku Nastavit styl odstavce zda tam je úroveň stejného typu jako v ostatních nadpisech stejné úrovně.


     Takto se odliší zda tam je označení detekované Writerem a nebo zda to Writer vůbec neregistruje. Z toho je nutné vycházet. Podle toho teprve lze dál určit postup.
- Pokud je to vyjímka (stejné úrovně ve Writer mají číslování) tak změnit chybnou úroveň tak že se vybere (vymodří se selectovaný název) a přiřadí se jí správná úroveň ve Writer právě v okénku Nastavit styl odstavce.
- Pokud je to unikátní úroveň která není vybavena číslováním tak potom se musí pro tuto úroveň číslování zadat dodatečně.

nápověda napsal(a)

Přidání automatického číslování stylu nadpisu

    Zvolte Nástroje - Číslování kapitol a klepněte na kartu Číslování.
    Ze seznamu Styl odstavce vyberte styl nadpisu, ke kterému chcete přidat čísla kapitol.
    V seznamu Číslo vyberte styl číslování, který chcete použít, a poté klepněte na OK.

Také možná budete muset vytvořit vlastní styl (použitý z Wordu možná Writer neumí)

nápověda napsal(a)

Použití vlastního stylu odstavce jako nadpisu

    Zvolte Nástroje - Číslování kapitol a klepněte na kartu Číslování.
    Vyberte vlastní styl v poli Styl odstavce.
    V seznamu Úroveň klepněte na úroveň nadpisu, ke které chcete vlastní styl odstavce přiřadit.
    Klepněte na OK.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí