Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 9. 11. 2018 14:39:13

SimonaKB
Člen
Registrace: 9. 11. 2018
Příspěvků: 1

Tabulka

Dobrý den,

v práci používám OpenOffice. Bohužel se mi úplně seknul počítač a musela jsem ho násilím restartovat, bohužel od té doby nejsem schopna otevřít pracovní tabulku s údaji firmy za 6 měsíců práce. Když ji zkouším otevřít v MS Office na jiném zařízení, tak mi to hlásí chybu. A bohužel nemám zálohu.


Dovedl by s tím někdo pomoct?

Děkuji

Offline

#2 9. 11. 2018 17:48:36

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 368

Re: Tabulka

ODS je přejmenovaný ZIP. Můžete vyzkoušet postup co jsem popsal na https://ask.libreoffice.org/cs-cz/quest … zeneho-odt. Akorát místo Writeru a ODT to použijte pro Calc a ODS. Ale jestli je poškozen ten vnitřní content.xml, tak s tím asi moc nenaděláte, bohužel :-(.

Při poškození to tak možná akorát projet nějakým XML validátorem aby to bylo alespoň validní, případně z toho XML (jsou-li tam ještě nějaký přítomný data) to vysosat "ručně" -> teda to otevřít v nějakym editoru (PSPad) a zřeba přes regulární výrazy odstranit XML tagy nebo je nahradit nějakejma jednoduchejma znakama, aby tam zbyly jenom nějaký syrový data, který by pak šly zase třeba vložit do Calcu do tabulky.

Offline

#3 9. 11. 2018 18:57:52

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: Tabulka

Tohle potřebuje upřesnění:
Co je původní soubor Apache Open Office Calc, Libre Office Calc, nebo Excel a v jaké verzi? Předpokládám, že OS (operační systém) je Windows - jaká verze? - nebo je to na Linuxu?


     Pozor manipulace s takovým souborem vyžadují pracovat pouze s kopiemi postižených souborů aby zůstal originál na více možných postupů. Stávali se chyby které obsahovaly hromadu bajtů, soubor nebyl čitelný ani v PsPadu hexaeditorem. Na příčině byly zřejmě fonty písma asijského typu, respektive kódové stránky. Soubor by se měl zazipovat, což se zřejmě nestalo s originálně rozpakovaným a poškozeným souborem.
     Kdysi jsem s podobnými akcemi strávil hodně času který dnes nemám, ale vím že zde hraje úlohu maličkost - třeba to, že původní zdroj obsahoval nějaké šifrování (původem z originálního zdroje dokumentu) proto nová verze (nebo jiný systém nežli původní) nemůže takovouhle problematiku vyřešit. Někdy stačí aby byl zamčený list, nebo třeba sekce ve Writeru.


     Pokud je to Vážný problém můžu se fofrem podívat jestli bych to uměl otevřít. Pár triků znám, ale ne vše jsem dokázal řešit. Nevím jak jsou data v dokumentu choulostivá, ale můžete to uložit například na "uložto.cz" - pod neveřejným přístupem (jen pro ty kdo mají URL - nikoliv pro veřejnost) a poslat mi to ve formě odkazu přes Email z této stránky. Poznamenejte si i adresu ke smazání kterou použijete až potvrdím, že jsem stáhl.

Editoval neutr (9. 11. 2018 18:58:53)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí